Šta je novo?

Igo 8 i instalacija na Prestigio 450

Evo, instalirao sam (čini mi se) najnoviju mapu Srbije.
Kontrastova, 2008.10 (2008.10_090310)
Primetio sam neka poboljšanja, videćemo. Fajl je neznatno veći.

@ Mirko BGD, pročačkaj po igou, ima tamo na stavci gps, da on automacki pronadje na kojem portu je gps i na kojoj brzini, tako da nema potrebe da bilo šta upisuješ u sys.txt.

Narode može mala pomoć?Ubacio sam na SD karticu iGO 8...uradio kako je rečeno..preimenovao foldere sa iGO8 na Navione i DAT aplication u DAT iGO.exe. Pri pokretanju programa na GPS-u izlazi mi poruka program aplication database cannot be found!

Da li neko zna gde grešim?

Kupio sam u Italiji GPS Telesystem 8500 sa iGo8 i kartom Italije.

Nikako ne uspevam da ubacim mapu Srbije. Na flash memoriji mi je instalacija (fajl se zove igolaunch.exe), dok je na kartici u folderu addons/content/map karta Italy.fbl, gde sam ubacio i Serbia.fbl (2008.07 Contrast).

Pokusao sam sa ponovnom instalacijom igo-a, ali nije uspelo.

Koje programe koristiti? Je li dovoljno samo redovni windows nacin?

Nemozes da "samo" ubacis drugu kartu posto imas legalan igo8, vec ... malo daj mu po mašti ...

Da li neko moze da mi odgovori posto sam pre par dana kupio prestigio geovision 150.
Da li mogu da radim legalan update na novije mape i update programa IGO8? Mapa srbije mi je 2008-07.
Skinuo sam neki navitoolbox, ali mi kaze device registration fault (This device may be registered to another user...) a nisam nista dirao po uredjaju (jos)

Kako bih mogao da udjem u windows ce posto kad ga povezem na racunar vidim samo jedan folder, Mobile Navigator? (ovo valjda nije nelegalno)

Zasto mi je dugme upgrade firmware disable-ovano.
Hvala unapred...

Da li neko moze da mi odgovori posto sam pre par dana kupio prestigio geovision 150.
Da li mogu da radim legalan update na novije mape i update programa IGO8? Mapa srbije mi je 2008-07.
Skinuo sam neki navitoolbox, ali mi kaze device registration fault (This device may be registered to another user...) a nisam nista dirao po uredjaju (jos)

Kako bih mogao da udjem u windows ce posto kad ga povezem na racunar vidim samo jedan folder, Mobile Navigator? (ovo valjda nije nelegalno)

Zasto mi je dugme upgrade firmware disable-ovano.
Hvala unapred...

Zato što je uređaj zaključan baš iz tog razloga...da se prodavci zaštite od daljih servisiranja.Samo instaliraj iGO08 na mem karticu...i tu su ti i nove mape naravno :)...Ja sam moje rešio kupovinom čitača kartice...makar dok mi garancija ne istekne a onda GPS ide na unlock....:wave:

Nije greska, postoji Prestigio 450, to je najnoviji model koji se dobija sa iGo 8.3. navigacionim sofverom i mapama Serbia 2008.07
To je stara mapa,sada je aktuelna verzija 2009.2,ja sam neki dan ažurirao mape na Prestigio 150 gps-u.I to uz pomoć ovog programa.
Inače,taj sajt mi je preporučio lik iz Asbisa...

Има ли на тој новој мапи обилазнице око Београда... наравно овог дела који је завршен ;-)

Има ли на тој новој мапи обилазнице око Београда... наравно овог дела који је завршен ;-)

Kol'ko sam ja video u onoj amaterskoj emisiji o kolima ta obilaznica se skoro i ne koristi pa je jos i nije potrebno ucrtavati (joke) :D

Cao.ima sledeci problem..skinuo sam fajl ajgo_8.3.4.102680.rar i (to je valjda najnovija verzija softvera IGO8) raspakovao na (posto imam Prestigio 450BT)i njegov softver se nalazi na memoriji uredjaja .ja sam iz rara prekopirao sve sto je bilo unutra tu gde se nalazi original njegov softver .file koje se zvao mobilenavigator.exe sam delete i ostao samo IGO8.exe .posle kad sam to sve zavrshio prenosenje-kopiranje.ja iskljucim sa usb.probam da udjem u GPS navigaciju.i nece. probao sam da prebacim na SD karticu njegov original softver koji je bio u njemu.i da probam update i nece..problem je u tome sto kad probam da konektujem uredjaj sa pcem.pc tj Windows mi vise ne prepoznaje uredjaj.ne znam sta da pokusam jos.molim vas pomozitemi.bilo sta..da kazem jos jedno.uredjaj radi i mogu udjem u settings i u multimediju itd.al u GPS navigaciju ne mogu.ili gde mogu da kupim SD karticu sa update softverom za prestigio 450BT.bilo kakva pomoc bi mi dobro dosla.hvala puno.hvala u napred

Poslednja izmena:
To je stara mapa,sada je aktuelna verzija 2009.2,ja sam neki dan ažurirao mape na Prestigio 150 gps-u.I to uz pomoć ovog programa.
Ja malopre pokusao da azuriram 2008.10 na 2009.02 ali mi i dalje javlja poruku da nemam placenih mapa za upgrade! Uredjaj legalno kupljen, sve mu je jos po fabrickom defaultu.

Inace koristim Naviextras softver takodje po preporuci lika iz Asbisa.

Ima li pomoci? Hocu da ostanem legalan ali ovo nema smisla...

Off, kako se inace manuelno azuriraju mape? Samo copy/paste ili ima jos neka magija da se pusti?

Tnx!

poz svima! kupio sam prestigio 450bt i sad me zanima na koju foru mogu da ubacim mapu nemacke jer mi treba navigacija za ponedeljak jer palim za nemacku!!
pa ako moze postupno da mi napisete kako da ubacim mape!! i gde da ih skinem

Skineš sa neta mapu(POI plaza) Nemačke i ubaciš n direktorium Maps na memorijskoj kartici uređaja.....

imas link gde da skinem? jer ja sam skinuo milion mapa i ubaci ih direktno tako i navigacija ih uoste nevidi!!
kao da nisam nista ubasio>>???

Vjerovatno je problem u licenci koju imaš - pretpostavljam da si uz uređaj dobio mape Istočne Evrope, tako da licenca važi za te mape.

pa zanam, zato i trazim nekog da mi pomogne da mi da licecu i mapu!!
jer mi stvarno hica sutra krecem u jedanes!!

Skineš sa neta celu platformu...iGO 08 sa njim idu i mape zajedno

Pozz, neohpodna mi je pomoć!
U pitanju je Prestigio Geovision 350.
I ja sam stigao do navedenog sajta, ali nemam podršku za moju navigaciju? Zar ne? Ništa mi nije jasno jer nikada nisam radio update neke navigacije, pa bi mi dobro došla bilo kakva pomoć!
Skinuo sam taj "naviextras toolbox", ali nikako ne uspevam da se "konektujem" na program. Stalno mi piše da nisam konektovan i zbog toga dalje ništa ne mogu da radim...
Šta da radim kako bih updateovao mape?

I ja sam mu to rekao juče na ...Verovatno zbog toga ne može da ga prepozna

Pa ne mogu da verujem da ima model 150 i 450 a da 350 nema?! :s
Jedino da poslušam magic21 i da pozovem ASBIS da ih pitam za pomoć!
Jedino ne verujem da će mi pomoći preko telefona, jer će verovatno zahtevati da im odnesem to na servis...
Ne mogu da verujem da je toliko komplikovano ovo sa GPS uređajima? Mislim, šta sam sve ukapirao za PC, iPhone, Android telefone (što se tiče stavljanja ili apdejta softvera/os-a), ali ovo je prekomplikovano... ili jeste samo prvi put :)
Ne znam...
Da li mogu nekako sam to da uradim?

Fazon u zavisnosti podrzanog modela je verovatno prirode da uz specifikovani uredjaj nije dosao odredjeni tip GPS softvera koji taj program za mape podrzava. Recimo moze se videti da Prestigio 4110 nije podrzan koji dolazi sa Mireo GPS softverom, dok njegova braca koja dolaze sa iGo jesu.

Naravno i zamenom softvera na navigaciji, je moguce apdejtovati mape rucno ali ja ne mogu tebi dati proceduru jer ona ukljucuje i nabavku mapa. Nabavi mape i nema problema objasnicu ti sve potanko - dokle god se drzimo u legalnim vodama.

Pozdrav.

^Da, sve je to meni jasno, ali ovaj deo "Nabavi mape" mi nikako nije jasan :)

Pozz, neohpodna mi je pomoć!
U pitanju je Prestigio Geovision 350.
I ja sam stigao do navedenog sajta, ali nemam podršku za moju navigaciju? Zar ne? Ništa mi nije jasno jer nikada nisam radio update neke navigacije, pa bi mi dobro došla bilo kakva pomoć!
Skinuo sam taj "naviextras toolbox", ali nikako ne uspevam da se "konektujem" na program. Stalno mi piše da nisam konektovan i zbog toga dalje ništa ne mogu da radim...
Šta da radim kako bih updateovao mape?

Ja sam kupio prestigio 4120BT koji je imao igo sa mapama cele jugoistocne evrope.Mape su katastrofa kao i program.Npr. put do odredjenog manastira u cg ni u ludilu nije mogao da mi pokaze dok mi je nokia 6220c sa nekim starijim garminom i nekim starijim mapama pokazala.Da skratim.Skinuo sam igo primo sa najnovijim mapama lokalnim za Srbiju i CG i radi extra.Na gps srbij* dzabe idete.Necete tu naci nista korisno,jer moderatori tog sajta drze servis i sto bi vam nesto otkrili kad je mnogo bolje da odete kod njih i da vam lepo uzmu lovu.Dosta stvari imas i na rapidserbia.Skines program,ubacis mape i sve ostalo sto ti treba,snimis na SD karticu i pokrenes sa kartice.Kod mene ima da se navede putanja do exe fajla koji pokrece navigaciju.Ako to ne mozes onda bi recimo mogao da otkljucas desktop tvog uredjaja i onda preko explorera dodjes do exe fajla koji je na sd kartici

Da, sve je to meni jasno, ali ovaj deo "Nabavi mape" mi nikako nije jasan

Google je tvoj prijatelj. [[To je kao recimo da me pitas gde da skinem neki film. Ja mogu da ti pomognem da ga pustis u reprodukciju, ali nabavka piratskog materijala se direktno kosi sa pravilima foruma.]]

^Jeste Google moj prijatelj, i veći nego što misliš, ali to je isto kao da mi kažeš da tražim iglu u plastu sena! Za početak, ne znam ni šta tražim. Ne znam nazive tih mapa ili čegagod (instalacije celog programa iGO #?), jer da znam verovatno bih probao sam.
Druga stvar, ne kapiram šta je tu piratsko? Pa ja sam uredno platio svoju navigaciju i mape na njoj (tj. program koji ide uz njega i imam licencu za isti! Kao što kad kupiš laptop sa Win, imaš org. Win + serial key), i sada želim da ih UPDATE-ujem!
Ne znam šta ja tu kršim po pravilima foruma?

A treća stvar, ako bi i hteo da pomogneš, postoji PM... Tu vala ne važe pravila foruma...
A četvrta, i da važe ^ neka pravila, postoji mejl...

Nazad
Vrh Dno