Šta je novo?

IGN - PC Year in Review 2007

Jovyland

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.12.2006
Poena
595
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600
Matična ploča
MS B350M Mortar Arctic
RAM
16GB DDR4 HyperX 3200Mhz
GPU
XFX Qick RX 6700XT
Storage
1 TB SSDa + 3TB HDDa
PSU
Seasonic MII EVO 520W
Monitor
DELL G2724D
Laptop
HP Pavilion Aero 13
Steam
jovyland
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Najbolje sa PC scene iz godine za nama...

pc-year-in-review-2007-20071220055727255.jpg

Come on and ride the rollercoaster of love.

Games of 2007
1. BioShock
2. The Orange Box
3. Call of Duty 4: Modern Warfare
4. Crysis
5. World in Conflict
6. Galactic Civilizations II: Dark Avatar
7. Supreme Commander
8. Unreal Tournament III
9. Civilization IV: Beyond the Sword
10. World of Warcraft: The Burning Crusade

Verovatno se dosta ljudi nece sloziti sa top 10 (i ja sam medju njima) medjutim cinjenica je da smo se u drugoj polovini 2007. siti naigrali.

Čisto da postujem svoje neslaganje sa listom. Bioshock je meni dosta iza Crysisa, isto tako iza Krize je i šesti deo Poziva Dužnosti (računajući expanzije i konzolaški deo). Orange Box uopšte ne bih komentarisao.

Orange box ispred Crysisa :wall:

Poslednja izmena:
Orange box ispred Crysisa :wall:

Zato PC i propada. 1 neviđena glupost dođe ispred igre koja ima stvarno šta da ponudi igraču, pa onda se tu namesti i već šesti po redu nastavak jedne franšize koji nije doneo apsolutno ništa novo i cela lista propade:).

Zato PC i propada. 1 neviđena glupost dođe ispred igre koja ima stvarno šta da ponudi igraču, pa onda se tu namesti i već šesti po redu nastavak jedne franšize koji nije doneo apsolutno ništa novo i cela lista propade:).

Nije doneo nista novo?! :laugh::laugh::laugh::laugh:

Poslednja izmena:
Orange box bi komentarisao vrlo, po meni je Portal igra koja se priblizava umetnosti (kao i Psihonauti i Torment i jos par dragulja) i remek delo je. Nadam se da njeni maldi autori (likove je Valve pokupio sa faksa direkt) nece biti usablonizirani i usivljeni u klasicnom corporate modu.

Interesanto da je GalCiv II ekspanzija uspela da se probije. Plasio sam se da ce biti Bioshock (kome se niko jos nije setio da pomene da na pola igre postaje smrtno dosadna) i 5 ekspanzija za Sims 2...

Ja bih samo uradio jedan quick sort u opadajucem poretku i tada bi lista bila prava. :smoke:

Igre koje ne dolaze direkt iz USA nemaju sanse da budu na prvom mestu ni na kakvoj listi.Ma koliko da ta igra vredi, uvek ce imati neka USA fransiza koja ce zauzeti bolje mesto.Nekako je to pocelo da mi pada u oci od Far Cry-ja :p
Crysis je eto, na 4. mestu, a Stalkera ni nema.

Igre koje ne dolaze direkt iz USA nemaju sanse da budu na prvom mestu ni na kakvoj listi.Ma koliko da ta igra vredi, uvek ce imati neka USA fransiza koja ce zauzeti bolje mesto.Nekako je to pocelo da mi pada u oci od Far Cry-ja :p
Crysis je eto, na 4. mestu, a Stalkera ni nema.

Stalker je izvikana igra, ni ne zasluzuje da bude u top10, mozda u top 25 :)
Slazem se sa undefined za Portal, mnogo mi se dopada koncept "igrice", mada nikako ne mogu da se otarasim osecaja da su Orange Box stavili na #2 mestu vishe zbog KVANTITETA nego KVALITETA. Naime, ni jedna igra iz Orange Box sama po sebi ne moze da se meri sa ostalim fps naslovima kao sto su COD4 i Kriza, ali u "paketu" pruzaju dosta zabave i mogu koliko-toliko da im konkurishu. ;)

Poslednja izmena:
Ne znam, ja to ne mogu da svarim.Pack od jedne bangave ekspanzije, zanimljive "igrice" (meni nije) i novi izdanak multiplejera koji je iscekivan sto godina ne mogu da stavim ispred Stalkera koji sam igrao skoro mesec dana.Crysis da ni ne pominjem.I BioSmor na prvom mestu...dzizs.
Ukusi se razlikuju naravno, al meni eto, ovo malo smeta.

Poslednja izmena:
Hoćeš biti tako dobar da mi objasniš šta je novo doneo umesto tih smajlija?:)

I znaš li uopšte na koju igru mislim?

Pa sudeci po tvom prvom postu u ovoj temi COD4. Nemam volje da navodim novitete, pogotovo sto se tiche MP, procesljaj malo temu o doticnoj igrici u ovom podforumu.

Dobro je, nisu ubacili NFS Pro Street:)

Nemam zelju za pljuvanjem liste, sam poredak igara i nije toliko bitan.

Vazno je da nema NFSPS!:D

Pa sudeci po tvom prvom postu u ovoj temi COD4. Nemam volje da navodim novitete, pogotovo sto se tiche MP, procesljaj malo temu o doticnoj igrici u ovom podforumu.

Da, na nju sam mislio. Mislim da se ovde govori o single playeru, ali ni ovako ne vidim razlog za boravak ispred Krize. No, dobro ukusi se razlikuju:)

Nemoj zameriti ali za mene je Kriza igra, dok je ovo drugo baš kao što si rekao-igrica:D

Poslednja izmena:
Najoriginalnija igra iz 2007 je po meni...

PORTAL!

Odavno nisam video nešto tako dobro osmišljeno kao što je ova igra. Ako premotam film jedno 10 godina u nazad, ovo je zaista nešto novo jer ništa nalik tome do sada nije napravljeno. Takva ideja je po meni bolja od igara sa najboljom grafikom, efektima i sl.

Da, na nju sam mislio. Mislim da se ovde govori o single playeru, ali ni ovako ne vidim razlog za boravak ispred Krize. No, dobro ukusi se razlikuju:)

Nemoj zameriti ali za mene je Kriza igra, dok je ovo drugo baš kao što si rekao-igrica:D

Znam da si na to mislio, zato sam i pomenu MP. Single se odigra vrlo brzo, ali MP je ono sto blista u COD4. Zahvaljujuci ukupnom utisku i kvalitetu je po mojoj proceni dobio zasluzeno mesto na listi. Bioshock necu da komentarisem, nisam ga igrao, a iz Orange box sam odigrao samo Portal. Portal definitivno zasluzuje da se nadje na ovoj listi, bash zbog originalnosti, sto je vec par clanova navelo ;)
Jedina zamerka je kratkoca igre, tu na scenu stupaju ostale igre iz "paketa".

Poslednja izmena:
Bioshock:wc: da takva glupost bude na prvom mestu, nemam reci.

Po meni

1. Call of Duty - Akcija do bola
2. Crysis - Grafika do bola
...

Po meni na listi fali Test Drive UNLIMITED, najjaca driving igra godine.
STALKER, top5 - naravno, sam pomisao na tu igru me potseca na OVAJ sajt (procitati od pocetka do kraja, bukvalno kao da su radili igru sa slika ovog sajta).

Single se odigra vrlo brzo...

Kratko, al yebitacno, sto je i najbitnije.
Igra u kojoj ti zastaje dah, i nakon koje ostaje dugo onaj dobar feeling.

Poslednja izmena:
sa liste bi izbacio samo orange box jer ne zasluzuje 2. mjesto a za bioshock jedino je cod 4 mogao doci ispred njega i niko vise.... kao ste rekli ukusi su razliciti:D

Poslednja izmena:
to je zato sto neki ovde ne igraju MP i sve baziraju na SP iskustvu i grafici. Orange box je tamo gde jeste zato sto je doneo i TF2 i portal i hl2 ep 2. CoD4 je tamo gde jeste zbog odlicnog SP-a i jos boljeg MP-a. Medjutim, onaj ko ne igra MP ne moze ni da shvati poredak one liste onakva kakva je. Iskreno, ja bi stavio CoD4 na prvo mesto, Biosock na drugo, Crysis na 3-ce (iako se meni licno uopste ne dopada), Witcher na 4-to, pa onda tek orange box i ovo sve ostalo. Naravno, ovo je maltene lista slozena po mojim afinitetima. Kao novinar koji pravi listu bi morao uzeti u obzir i tudje ukuse. Ima ljudi koji obozavaju Gal Civ. i tako to.

Ok je lista, samo Bioshock nekako nije bas za prvo mesto, odigrao sam ga i ne verujem da cu opet...Kriza zasluzeno 4-to mesto :d

Pogledao sam po kategorijama i drago mi je da je witcher najbolji rpg.Po meni je to i igra godine,ali to je moje subjektivno mišljenje jer mi je rpg kao žanr uvek ispred shootera i strategija,a simulacije uopšte ne igram niti me interesuju.
Zato nikada i ne obraćam pažnju na te liste,jer me niko ne može ubediti da je najbolje nešto što na mom hdd-u nije preživelo ni nedelju dana,tj. možda sat gameplaya pre nego što sam definitivno rekao ½ma goni ovo sr*nje u p....½ i zagubio instalaciju na nekim diskovima,bez ikakve želje da je ponovo probam(bioshock).
Crysis sam instalirao,divio se dugo grafici,odigrao nivo ipo i ostavio ga na čekanje boljeg hardware-a,gameplay nije loš ali iskreno više me interesuje kako izgleda grafika na very high nego što imam želju da tepam korejce i vanzemaljce.
COD4 je ispunio moja očekivanja,i na mojoj listi je broj 2 :D
Pošto nisam hl2 fan,preskočio sam OB samim tim i portal,a i UT serijal mi nije baš po ukusu pa neću komentarisati.Od ostalih na listi jedino sam još WIC igrao i onako,nit smrdi nit miriše.
Dva najveća razočarenja(za mene) za ovu godinu su Hellgate London i MOH:Airborne

Stalker je jedna takva smorina da je to bruka!!!Fps kojem je fps dio igre zestoko podbacio ...2 puta instaliran u mazohistickom pokusaju da shvatim oko cega to ljudi toliko trube , ali nije se dugo zadrzao na hardu ...

Stalker je jedna takva smorina da je to bruka!!!Fps kojem je fps dio igre zestoko podbacio ...2 puta instaliran u mazohistickom pokusaju da shvatim oko cega to ljudi toliko trube , ali nije se dugo zadrzao na hardu ...

S.T.A.L.K.E.R. - sjajna igra, opet ponavljam, pregledaj OVAJ sajt od pocetka do kraja, nije to mnogo, pa ces onda videti koliko je odradjen extra.

Stalker je fenomenalna igra, ali naravno sto ljudi sto cudi. Kao sto se meni ne svidja Kriza nekome se ne svidja Stalker i kraj price...ali da je extra jeste :D

razlog zasto ovo nije merodovna lista je, po mom misljenju, igre su trebale da budu ponderisane, ili na neki nacin sa nekom kvotom.... jer ne mogu da verujem da nema ni jedne "normalne igre", odnosno da nema ni jedne voznje ili nekog sporta...

PS: ne zelim nikog da uvredim time da li je neka igra normalna ili ne... mislio sam pre svega na neku simulaciju, odnosno igre koje bas i nemaju neke cudne likove (cudovista, patuljke, ratnike i sl) i koje nisu pucacina. U tom slucaju, primecujete, lista bi bila top 3 a ne 10

S.T.A.L.K.E.R. - sjajna igra, opet ponavljam, pregledaj OVAJ sajt od pocetka do kraja, nije to mnogo, pa ces onda videti koliko je odradjen extra.

S.T.A.L.K.E.R. rules ! krizu sam vec zaboravio,a ovo sam presao u maju i opet bih krenuo da igram.... jednostavno igra ima pricu koja ne moze da se poredi sa tamo nekim vanzemaljcima

Budzet...

Ove igre sa ove tabele su 'ladno u stvari one koje su imale najveci budzet oko reklame i koje su izbacile firme sa najvise love, sto naravno ne znaci da su stvarno najbolje.

Ne vezano za ove glupe top liste, u poslednjem delu 2007. godine, brdo igara je izaslo koliko toliko igrivih i to je pozitivno.

Vrh Dno