Šta je novo?

IGLH.exe

dr.Tiristor

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2005
Poena
379
Sta je ovo, od cega je? Na googlu ga nema. Your search - IGLH.exe is trying to connect - did not match any documents.

ZA me cima da taj proces hoce na net.

I ja sam od pre 4 dana dobio jedan takav proces, isti se pojavi i u msconfigu u start up-u kao recimo uvbgtfh.exe ili neki slicno kriptovan naziv i ja ga ubijem a on se pojavi opet... i tako u krug...

Pa garant da je neki trojanac. Pretrazite HDD i brisite to.

NOD32 ga ne nalazi, adaware takodje.
Inace, ovo nije prvi put, imao sam slicnu situaciju cini mi se pre 2 nedelje, ali sam reinstalirao win iz nekih razloga, pa evo ga opet.

Jel cuo neko za to?

Lazem, sad sam trazio sa TTcmd, ima ga u C:WINDOWS/system32/28462/IGLH.EXE zajedno sa IGLH.001, IGLH.002, IGLH.005, IGLH.006, IGLH.007, IGLH.009 sve u tom direktorijumu.
Sad cu da mu dodjem glave [procesa]:-devil-:

iglhyw6.jpg
ttdk5.jpg

EDIT: Stoji u u msconfigu, eto, da napomenem.

Poslednja izmena:
Tiristore, čoveče, pa jel ti reče Danilo da uploaduješ na http://virusscan.jotti.org/. Osim milion virus skenera oni imaju i hash poređenje, moguće da je trojanac koji se instalira pod nekim proizvoljnim imenom.

zanimljivo moje fajlove ni jedan od tih engine-a koje imaju nije prepoznako kao virus... a sigurno jesu... sad sam ih zbrisao pa cu videti sta ce biti...

zanimljivo moje fajlove ni jedan od tih engine-a koje imaju nije prepoznako kao virus... a sigurno jesu... sad sam ih zbrisao pa cu videti sta ce biti...
Pa znaš kako, uvek neko mora prvi da prijavi nešto kao virus da bi se registrovalo kao virus. Pošalji te fajlove Kasperskom, ili tako nekom, na analizu.

...tako sto ces poslati sumnjivi fajl na [email protected]. Stavi ga u password-protected .rar ili .zip arhivu, u telu ili naslovu poruke napisi koja je sifra i ako hoces kratak opis. Odgovor ces dobiti u rasponu od 20min do 48h (ako su jako zauzeti). Ukoliko imas srece dobices odgovor na Ruskom jeziku 😛

Pa znaš kako, uvek neko mora prvi da prijavi nešto kao virus da bi se registrovalo kao virus. Pošalji te fajlove Kasperskom, ili tako nekom, na analizu.
Ovaj engine koji ste postovali kaze da prosledjuje svim AV kompanijama... inace opet mi se pojavljuje ovaj proces... nije dovoljno rucno brisanje...

Da ali fajlovi poslati preko Virustotal imaju manji prioritet od onih koji su poslati direktno na e-mail, pa se tako moze desiti da nikad ni ne analiziraju taj fajl. Cak mislim da se fajl ni ne prosledjuje ukoliko nijedan skener nije nista prijavio. Zamisli koliko bi se vremena utrosilo na analiziranje svih fajlova uploadovanih preko VT, veliki deo tih fajlova su apsolutno legitimni.

Znaci bolje da posaljes direktno Kasperskom na [email protected] po gornjem uputstvu.

Nazad
Vrh Dno