Šta je novo?

IEEE-1934 Firewire kartica problem!!!

Integra032

Slavan
Učlanjen(a)
27.10.2007
Poena
319
Pre par dana sam uzeo polovnu mini dv kameru Sony dcr-тvr240e.Danas sam uzeo Intex-ovu firewire karticu sa Nec čipom i problem je što je win xp sp3 ne nalazi !Na Windows 7 ultimate 64bit je nadje ali nažalost ne prepoznaje mi kameru kada ubodem kabal u karticu.Ja sam laik za ovo i zanima me da li treba poseban drajver za kameru za ovaj firewire kabal?Kamera ima onaj micro usb ali ja taj kabal nemam i sumnjam da sa njim mogu da prebacujem video ili grešim ?Molim za pomoć..

Ja nikada nisamm mogao da namestim te buđave PCI varijante. Imao sam dve PCI kartice, od kojih nijedna nije radila kako treba.

Problem je nestao kad sam prešao na EP45-DS3 i integrisan FW, koji imam i na mojoj trenutnoj ploči.

Ja nikada nisamm mogao da namestim te buđave PCI varijante. Imao sam dve PCI kartice, od kojih nijedna nije radila kako treba.

Problem je nestao kad sam prešao na EP45-DS3 i integrisan FW, koji imam i na mojoj trenutnoj ploči.

Dobro, to su tvoja "iskustva" i ovo sto si rekao je apsurd jer coveku savetujes da promeni maticnu plocu.

Elem. Ako ti je kartica ispravna sistem odma mora da je prepozna, da li si probao mozda da je stavis u drugi PCI slot, to zna da pomogne. Isto tako pretpostavljam da ti je kabel 100% ispravan jer je najcesce problem do njega ili kontakata, i da...pretpostavljam da kameru stavis u VCR mod kada je ubodes. 🙂

Dobro, to su tvoja "iskustva" i ovo sto si rekao je apsurd jer coveku savetujes da promeni maticnu plocu.

Elem. Ako ti je kartica ispravna sistem odma mora da je prepozna, da li si probao mozda da je stavis u drugi PCI slot, to zna da pomogne. Isto tako pretpostavljam da ti je kabel 100% ispravan jer je najcesce problem do njega ili kontakata, i da...pretpostavljam da kameru stavis u VCR mod kada je ubodes. 🙂
Sve to znam drajver ne treba izgleda po ovomehttp://www.kb.sony.com/selfservice/documentLink.do?externalId=C111893 da menjam ploču koja radi zbog kartice koja je možda i neispravna neću sigurno🙂 imam dva slota slobodna pomerao sam i ništa probaću radi probe na ovaj do grafike mada sa njom onda zatvaram kuler pošto mi je dualslot hladjenje na njoj:trust: Inače rekoh već da Win 7 64bitni prepoznaje karticu a kabal je nov bio u pakovanju sa njom:trust:

Sve to znam drajver ne treba izgleda po ovomehttp://www.kb.sony.com/selfservice/documentLink.do?externalId=C111893 da menjam ploču koja radi zbog kartice koja je možda i neispravna neću sigurno🙂 imam dva slota slobodna pomerao sam i ništa probaću radi probe na ovaj do grafike mada sa njom onda zatvaram kuler pošto mi je dualslot hladjenje na njoj:trust: Inače rekoh već da Win 7 64bitni prepoznaje karticu a kabal je nov bio u pakovanju sa njom:trust:

Drajver ne treba ni jednoj kartici osim nekim Texas Instruments modelima ali to je bilo jaaako davno a i drajveri su se isporucivali uz nju, reci mi koji model kamere imas, secam se da je Canon XM1 imao problema sa svim FW karticama i da mu je trebao poseban drajver da bi bio prepoznat, mozda ti je zapala bas neka kamerica koju muci isti problem.

Drajver ne treba ni jednoj kartici osim nekim Texas Instruments modelima ali to je bilo jaaako davno a i drajveri su se isporucivali uz nju, reci mi koji model kamere imas, secam se da je Canon XM1 imao problema sa svim FW karticama i da mu je trebao poseban drajver da bi bio prepoznat, mozda ti je zapala bas neka kamerica koju muci isti problem.
Storm sumnjao sam od samog početka da Intex ili je defektan samo sa Nec čipom ili mi ploča zeza sa slotovima.Medjutim išao sam zamenio i uzeo Intex sa Via čipom vratio se kući i opet ista vožnja sa menjanjem slotova i onda kada sam već bio pri kraju živaca vratio sam se ponovo u radnju i rekao onom momku da mi da nešto samo da nije Intex !I dao mi je Digitus connect ieee 1394 PCI Add-on card(tako piše na kutiji)žuti pcb i na oko bolja izrada od Intex-a!Ubodem u prva dva slota i neće au treći je proradilo iz prve!E sad ajde što radi na XP SP3 nego mi radi na drugom hardu na Win 7 ultimate!Ovo mi nije jasno kako jer zvanično nije podržan Win 7 64bit ali on prvo nadje nju pa onda drajver update za kameru :banana: E sad čekam da sutra pokupim od drugara Adobe Premier Essentials 8 pa ću da ga isprobam na oba OS-a.Na Ulead Photo Studiu 8 prepoznaje kameru na oba s tim što na Win 7 prepozna ali neće da pokrene Capture .Tema može u lock što se mene tiče:,,: EDIT: Kamera je Sony dcr-тvr240e pal nije nešto epohalno ali sam je uzeo u kombinaciji i završava mi posao kad mi zatreba 🙂

Poslednja izmena:
Win 7 ume da brlja u nekim implementacijama firewire-a.
Jedno od resenja je da probas da mu podmetnes driver pod imenom "1394 OHCI Compliant Host Controler (legacy)" koji vec ima u sebi.
Meni je resilo problem sa FW zvucnom kartom.

Win 7 ume da brlja u nekim implementacijama firewire-a.
Jedno od resenja je da probas da mu podmetnes driver pod imenom "1394 OHCI Compliant Host Controler (legacy)" koji vec ima u sebi.
Meni je resilo problem sa FW zvucnom kartom.
Win 7 je iznenadjujuće "raspoložen"da prihvati mnogo više programa koje sam koristio na XP Sp3 a na primer Vista nije htela 🙂 Meni je problem pravilo na XP ne na Win 7 on je prepoznao karticu(Digitus nije hteo Intex!) čak je skinuo i nov drajver za Sony dv kameru i sad Capture radi besprekorno na Adobe Premier 8:banana:

Nazad
Vrh Dno