Šta je novo?

ieee 1394

Eclipse

Slavan
Učlanjen(a)
06.04.2005
Poena
319
Imam na laptop-u neki ulaz kao mini usb i iznad njega pise ieee1394, jel moze neko da mi objasni cemu on sluzi.

Poz

Ok, hvala na informaciji.

Nisi ti sine video kolike mreze koriste FW, nema potrebe za dodatnom mreznom, 400Mbps i potpuno stabilan, za razliku od USB-a.
Inace, ja jos nisam nasao nesto sto radi 60MB/s (USB2 limit) a koristi USB, za firewire nista sto radi ispod 400Mbps nisam nasao.

Ulaz je BTW mini-firewire, ima i obican FW koji je cca duplo veci.
samo slabije zastupljen i radi na manjoj brzini od usb 2.0 standarda.

Nisi ti sine video kolike mreze koriste FW, nema potrebe za dodatnom mreznom, 400Mbps i potpuno stabilan, za razliku od USB-a.
Inace, ja jos nisam nasao nesto sto radi 60MB/s (USB2 limit) a koristi USB, za firewire nista sto radi ispod 400Mbps nisam nasao.

Ulaz je BTW mini-firewire, ima i obican FW koji je cca duplo veci.
Iskreno nisam, mislim da nije ni covek koji je postavio pitanje. Pitao je sta znaci IEEE1394 na laptopu, to bi trebao da bude obican firewire.

Firewire na laptopima je uglavnom mini-firewire (nisam siguran da li se tako zove, to jeste firewire standard, ali je prikljucak manji od obicnog sto ide na desktop racunarima, isti je protok i sve ostalo, to je isto kao USB vs. mini-USB)

Nisu isti, cetvoropinski firewire konektor ne moze da napaja uredjaje (ne znam tacno koji uredjaji se napajaju preko firewire konekcije) vec sluzi samo za prenos podataka, dok sestopinski moze i da napaja uredjaje.

recimo ipod se napaja preko FireWire-a
IEEE je skracenica za Institute of Electrical and Electronics Engineers
a firewire je u upotrebi najvise za prebacivanje sa DV-a, mada i hardovi lepo rade preko njega
nominalno je sporiji od USB 2.0 ali ne toliko strasno
ljubim ga ko ga izmsli

Ma bio Apple ili ne, volimo ga u svakom slucaju! ;)
Mnogo dobra stvar, ja ga na primer mnogo vise volim na external HDD-u nego USB2, definitvno je stabilniji, a kamerama i slicno da i ne pricamo...

pa to je za taj transfer i smisljeno
e sad naravno ima fora
u Sony pa i u ostalim kamerama oce da crkne tj da se spali
u servisu ti traze pet glava za popravku, cak iako nova kamera kosta cetiri glave
meni je recimo spalio ipoda
pa sad jel vatrena zica ili nije???

pa to je za taj transfer i smisljeno
e sad naravno ima fora
u Sony pa i u ostalim kamerama oce da crkne tj da se spali
u servisu ti traze pet glava za popravku, cak iako nova kamera kosta cetiri glave
meni je recimo spalio ipoda
pa sad jel vatrena zica ili nije???[/QUOTE]

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
E braco forumasi ovako cete da me ubijete od smeha bez ijednog ispaljenog metka !!!!!!

Nazad
Vrh Dno