Šta je novo?

IE problem

Gidra85

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
650
U poslednjih dva dana mi se sam menja home page u Internet Explorer-u iz about:blank (tako ja postavim) u neki bezveze home page koji me uopste ne iteresuje. Kada postavim about:blank on stoji sve dok ne restarujem komp, a tada se vraca na bezveze home page.
Da li to znaci da me je uhvatio neki virus ili nesto drugo? Kako da to resim?
To mi se desavali i jos jednom, ali zbog jos nekih stvari (konekcije su se same pravile i pozivale) sam formatirao disk i naravno posle je sve bilo uredu.
Hvala unapred 🙂

POZ :wave:

Navukao si neki spyware. Skini najnoviji Spybot i sa njime procesljaj kompjuter. Naravno, sve sto nadje brisi (i iz rikaverija).

Jeste maliciozno, ali nije spy-ware.Ta vrsta se zove Scrpit-hijacker (nije lik iz PC igre).On sam unosi podatke za home-page.Mozda se moze otkloniti programima:Spy-Bot, Ad-Aware ili KAV, mada se moze desiti da ti formatiranje ne gine jer su ta djubrad vrlo, vrlo zilava.Srecno...

Jedan od razloga zasto sam presao na Firefox 🙂

A kako sam mogao da zakacim taj spyware? Putem nekog instaliranog programa, ili sa neta...??

Ne, dovoljno je samo da sa IE posetis neki sajt koji ce to da ti nasljamci...
Pa ne trubimo mi ovde dzabe kako je IE supalj ko dupe i kako "IE" i "sigurnost" ne idu zajedno 🙂

JA imam slican problem u pitanju je cws cool web search koji me davi za homepage i konekciju!Da li ga mogu ocesljati sa gore pomenutim programima?
Imam ie6 ako to nesto znaci!
Poz..

MarkoJ. je napisao(la):
JA imam slican problem u pitanju je cws cool web search koji me davi za homepage i konekciju!Da li ga mogu ocesljati sa gore pomenutim programima?
Imam ie6 ako to nesto znaci!
Poz..
Mozda ces ga izbrisati sa Shift+Del, a mozda formatiranjem :d
Who knows? 😉

Evo danas sam pokrenuo program System Mechanic i u njemu odradio ciscenja reg, ciscenje shortcut-ova, i ciscenje junk fajlova. I posle se setim da probam IE i vidim da je ostao na about:blank. Probao da zatvorim i ponovo otvorim i opet sve uredu na about:blank. :banana:
Stvarno ne znam sta je program uradio, ali odradio posao. 🙂

Poslednja izmena:
Da bih izbegao takve situacije ja koristim "Webroot Spy Sweeper" koji sve vreme nadgleda i, između ostalog, štiti home page od nasilne izmene koja se dešava kada pristupiš nekim sajtovima, ne dozvoljava bez tvog odobrenja pokretanje favorita niti unošenje novih (ranije mi se često dešavalo da u listi favorita nađem adrese koje ja nisam ubacio). Ima još nekoliko lepih funkcija i trebalo bi ga, makar, probati.

Poslednja izmena:
Gidra85 je napisao(la):
. Probao da zatvorim i ponovo otvorim i opet sve uredu na about:blank. :banana:
Stvarno ne znam sta je program uradio, ali odradio posao. 🙂

:d Bravo za tebe :d

Evo i mene napao isti smor 🙂
Skidam Spybota sa interneta pa cu vam reci da li je odradio posao

O ovakvim thread-ovima sam pricao moderatorima....
:wall:

Ronnie Coleman je napisao(la):
O ovakvim thread-ovima sam pricao moderatorima....
:wall:
Da, i... :trust:

Spybot je pao na ispitu, moracu da pokusam sa ovim System Mechanic programom

Invader je napisao(la):
Spybot je pao na ispitu, moracu da pokusam sa ovim System Mechanic programom
Pokusaj prvo Ad-Aware po moguctstvu registrovan.

Resio sam problem sa System Mechanic-om, dobar program, ima dosta opcija za sredjivanje racunara

Nazad
Vrh Dno