Šta je novo?

IE (CrazyBrowser) i problem sa JPEG-om

• Začetnik teme Začetnik teme D-KEE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

D-KEE

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
18.10.2001
Poena
649
ponekad mi jpg/jpeg slike u ie-u budu totalno zamrljane dok suisve ostale slike ok (gif, png, bmp). ne pomaze ni restart ie-a vec samo restart racunara

winxpsp1 ie6sp1
nisam gledao google groups - tj sada prvi put cujem da postoje 🙂

D-KEE je napisao(la):
nisam gledao google groups - tj sada prvi put cujem da postoje 🙂
eh... da koristis MyIE2 i moj plugin Google Power Search, primetio bi...

evo, sad sam malo trazio, ali nista konkretno nisam nasao... mada, ne znam kako to da definisem na engleskom (blurred jpegs ie6sp1?)

Mislim da ovde mozda pomogne neko tweak-ovanje oko transfera kroz modem (tipa mtu i sl.), mozda smanjivanje brzine porta. Nisam bas uveren, al` bi mozda i drajver od graficke mogao da ima veze (iako je to verovatno nelogicno).

Svojevremeno je MS opisao ovaj problem pod nekim od tadasnjih IE-a (bese valjda 5.01 ili 5.5) i bio je ponudio patch. Dok sam drzao 98icu, cesce sam ovo vidjao, dok pod xp-om znatno redje (mozda 2-3 puta u mesec dana). Jedinu pravilnost koju bih mogao da navedem je da se istovremeno zahteva download za previse fajlova, a da brzina transfera nije dovoljno velika, uz 100%tno zauzece procesora (zbog ostalih procesa u pozadini, osim download-a)

Kod mene se to manifestovalo u blazoj meri nego sto je ovde slucaj. JPG je mogao da se prepozna ali je imao vertikalne (crvene i plave) crtice po sebi. Cini mi se da dok sam drzao staru graf karticu sa 2MB (matrox mystique), da se ucestalost pojavljivanja toga drasticno smanjila kada sam promenio drajver.
Ono sto je definitivno zajednicko za to sto se meni desavalo, i sto Deki opisuje, je cinjenica da se problem otklanja iskljucivo restartom racunara.
Kad pocne tako neka slika da brlja, onda je download svih jpg slika takav, bez obzira na restart browsera.
S obzirom da ucestalost pojavljivanja ovog problema nije veliki, covek ne moze bas lako da mu udje u trag, jer cim promeni nesto i restartuje masinu, moze da ceka i mesecima da se isto desi.

Nazad
Vrh Dno