Šta je novo?

Idemo 3 racunara u mrezi!!!

petarst

Čuven
Učlanjen(a)
24.05.2002
Poena
619
Imam 4 mrezne kartice, dva cross kabla i sta treba jos da uradim da bi se racunari videli i komunicirali medju sobom.
Winxp na svim masinama.
?

Bolje kupi 8-portni hub (ili 4-portni ako ne planiras prosirenja), kablove, i nema da te boli glava...

u jednu masinu ubodi 2 mrezne karte. idi u network connections i tamo ces videti local area connection 1 i 2. selektuj ih obe pa desnim klikom izaberi opciju bridge connections

Sad bi bilo lepo da to isto neko objasni i za W2K :beat:

Stalin je napisao(la):
Nisam siguran, ali mislim da nema nikakve razlike.
razlika je ogromna jer ne mozes sa 2 klika u network&dial up connestions da uradis bridge u w2k
moras malo vise da se patis i da kucas

huh, kad smo kod vec win2000 ja sam zaboravio kako se bridge-uju 2 nic-a... jel to u RRAS-u?

Network bridge nepostoji u 2k, jedino ako imas 2k server pa podignes router iz rras

Moras da imas W2k Server ili Advanced Server... zatim je sve jednostavno preko Routing and Remote Access-a...

Miroslav je napisao(la):
u jednu masinu ubodi 2 mrezne karte. idi u network connections i tamo ces videti local area connection 1 i 2. selektuj ih obe pa desnim klikom izaberi opciju bridge connections

Samo ima jedna mala digresija. Kad taj računar ugasi druga dva se ne vide. Ipak mislim da je bolje da za 30tak eura kupš neki hub i rešiš problem na najbezbolniji način.

Nazad
Vrh Dno