Šta je novo?

Ideje [Python]

elvirko

Poštovan
Učlanjen(a)
28.11.2016
Poena
54
Potrebna mi je neka stvarno sila ideja za automatizaciju/programiranje.
Ja sam Python developer, pravio sam prethodno neke skrejpere i nesto u vezi browser automation.
Razmisljam sad sta bi bilo stvarno produktivno da se napravi, bilo bi dobro da je to nesto sto bi privuklo paznju da je dovoljno kompleksno a da nisu potrebni meseci/godina za uspesan projekt.
Imam i dobio sam ponudu trenutno sam razmisljam o nekim idejama, konsultovao sam se sa prijateljima ali ne oseca se to da je BOOM ideja uglavnom ako projekat bude uspesan i sve prodje po planu mozda bas neko od vas dobije neki znak paznje :) kao hvala za ideju.

Pazi, ne znam sta je po tebi BOOM ideja, ali kreni od nekog manjeg projekta pa stvori BOOM. Ja sam pre mozda 8 meseci poceo sa igranjem na polju "computer vision", pa napravio mali programcic za citanje tablica sa IP kamere. Taj mali projekat je dobijao na funkcijama i sada je dosta veci. Za mene je to veliki uspeh, jer je stopa ispravnog citanja 95% sto je jako puno za neki softver koji je napravio tamo neko i ne kosta xxxx dolara. Uz to, nije preterano zahtevan, radi na svim masinama itd. Igraj se, kreiraj nesto malo pa pretvori u BOOM.

Openalpr,ali skroz izmenjen,bio sam u mogućnosti da preko moje skripte odmah kropujem tablice,pa se nakupilo oko 80k različitih tablica,pa onda treniranje koje je trajalo danima zbog velikog broja pozitivnih slika... Planiram da pustim projekat kao opensource,ili bar free za ličnu upotrebu a licenca za budzovane

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Nazad
Vrh Dno