Šta je novo?

Periferni uređaji Ideja za router

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

petar.ostoja

Cenjen
Učlanjen(a)
08.08.2012
Poena
170
Zdravo svima,

Nisam previse pismen za Networking, ali verujem da znam sta mi treba, pa ako moze preporuka.

U pitanju je deljenje komsijine mreze i razvodjenje kroz vikendicu sa CAT5e wall. Komsijin ruter je od moje kuce na oko 15m, koristim ga samo u jednoj sobi jer nema valjan domet do ostalih prostorija. Meni je do 20mbit/s sasvim dovoljno, za blagi streaming i surf.

Da li mi mozete preporuciti ruter/modem koji ce da "pokupi" komsijin WIFI i da ga deli kroz lokalnu kucnu mrezu putem kabla? Uredjaj bi trebao da ima RJ45 portove kojim bi se mreza dalje distribuirala u ostale prostorije. WIFI na tom uredjaju za slanje signala mi ne treba jer vec imam postojeci matori router koji moze da posluzi u smeru: 1RJ45 in, 4RJ45 + WIFI out.
Takodje bi cela kucna mreza trebala da se vidi kao jedna IP adresa, zbog eventualnog ogranicenja komsijinog rutera.

Ovo je model koji sam gledao, ali nisam siguran da li mi treba indoor ili outdoor: TP-Link CPE210. Predpostavljam da mi je primarna WISP/NAT funkcija ali mi dajte sve preporuke
Ako treba vise uredjaja, samo mi napisite listu.

Ovo bi trebalo da bude jednostavno, i gledao bih u nekom minimalnom budzetu a da je funkcionalno.

Da, ovo ti je osnovno podešavanje, ja koristim godinama xiaomi 4a gigabit ruter i radi posao. Verovatno postoji i neka novija verzija, ali bilo koji ruter koji ti se uklapa u budžet mislim da će ti zavrišti posao.

Zna li neko da li fokusirani AP moze pokupiti signal kroz zid (cigla)?

Trenutno matori Netis sa jednom omnidirekcionom antenom kupi signal samo kada ga stavim uz zid (gde nema struju), ovo sam radio kao test.

Direkcionu antenu bih postavio ili u sobu najblizu komsiji ili na tavan i usmerio ka komsijinom ruteru.

Nazad
Vrh Dno