Šta je novo?

Idealan notebook

Peca

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
27.06.2000
Poena
725
Evo vec nekih skoro 5 godina od kako nemam desktop racunar. Nemam ga gde a i nerviralo me je uvek sto nesto kao moram da kopiram podatke cas ovde, cas onde - da ne duzim, presao sam na notebook. Svoje sve, uvek nosim sa sobom :)

Neke tri godine sam teglio sa sobom Toshiba Qosmio 17" modele dok se nisam smorio na AMD prezentaciji u Rimu - svi izvadise normalne racunare na sto, a mene sramota da izvadim svoju skalameriju od 5 kila iz torbe. Vratim se nazad, odma' Toshiba na oglase, uzmem 15-icu kao sav normalan svet :) Dell XPS1530 sa za mene izuzetno bitnim podatkom, visokom rezolucijom, 1680 pix - sve manje od toga je neprihvatljivo bilo. Bio sam dobrim delom zadovoljan njime dok ekran nije pukao, pa sam evo do juce cekao da stigne novi - skoro puna tri meseca. U medjuvremenu, uzeo sam mac book pro - nadao sam se da cu imati volje da se bakcem sa Mac OS-om ali ljubav je kratko trajala...

Sad hocu da se ratosiljam i jednog i drugog i da nadjem nesto sto odgovara mojim afinitetima :) Ali, sta je to? Ima li takvog racunara?

Dizajn, mora da bude lep notebook...

Znaci, sve business varijante ne dolaze u obzir, napucane gaming varijante takodje. Shine obrada, izbegao bih ovo sto Toshiba sada radi - znam kako je imati tako nesto. Takodje ni one virtelne potenciometre sto radi ACER - ne dopada mi se. Velicina ekrana: ni manje ni vise od 15 inca. Procesor? Core 2 Duo nove generacije, ne mora da bude neki iz serije 9. Grafika - obavezno da moze nekad nesto da se odigra, ukupno vreme igranja manje od 3% ali zlu ne trebalo - hocu da mogu da probam neku novu verziju nekada omiljenih naslova. Sve ostalo je manje bitno jer ne moze se desiti da nekom dobrom racunaru ista fali :)

Eh da, rezolucija sto visa, ko sto rekoh, ne manje od 1680 - ma koliko se cinila nepotrebnom za ovu dijagonalu...

Jedino sto mi se cini prihvatljivo ovim uslovima jeste novi Dell XPS 16, jeste za inch veci ali ovo sto je stiglo u Srbiju ima max 1366 rez. Ima li shodno ovakvim kriterijumima, neko nesto drugo da preporuci?

Ko je rekao da je los? Sjajan je, samo imam problema sa OS-om :)

Vrh Dno