Šta je novo?

Idealan notebook

Peca

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
27.06.2000
Poena
725
Evo vec nekih skoro 5 godina od kako nemam desktop racunar. Nemam ga gde a i nerviralo me je uvek sto nesto kao moram da kopiram podatke cas ovde, cas onde - da ne duzim, presao sam na notebook. Svoje sve, uvek nosim sa sobom :)

Neke tri godine sam teglio sa sobom Toshiba Qosmio 17" modele dok se nisam smorio na AMD prezentaciji u Rimu - svi izvadise normalne racunare na sto, a mene sramota da izvadim svoju skalameriju od 5 kila iz torbe. Vratim se nazad, odma' Toshiba na oglase, uzmem 15-icu kao sav normalan svet :) Dell XPS1530 sa za mene izuzetno bitnim podatkom, visokom rezolucijom, 1680 pix - sve manje od toga je neprihvatljivo bilo. Bio sam dobrim delom zadovoljan njime dok ekran nije pukao, pa sam evo do juce cekao da stigne novi - skoro puna tri meseca. U medjuvremenu, uzeo sam mac book pro - nadao sam se da cu imati volje da se bakcem sa Mac OS-om ali ljubav je kratko trajala...

Sad hocu da se ratosiljam i jednog i drugog i da nadjem nesto sto odgovara mojim afinitetima :) Ali, sta je to? Ima li takvog racunara?

Dizajn, mora da bude lep notebook...

Znaci, sve business varijante ne dolaze u obzir, napucane gaming varijante takodje. Shine obrada, izbegao bih ovo sto Toshiba sada radi - znam kako je imati tako nesto. Takodje ni one virtelne potenciometre sto radi ACER - ne dopada mi se. Velicina ekrana: ni manje ni vise od 15 inca. Procesor? Core 2 Duo nove generacije, ne mora da bude neki iz serije 9. Grafika - obavezno da moze nekad nesto da se odigra, ukupno vreme igranja manje od 3% ali zlu ne trebalo - hocu da mogu da probam neku novu verziju nekada omiljenih naslova. Sve ostalo je manje bitno jer ne moze se desiti da nekom dobrom racunaru ista fali :)

Eh da, rezolucija sto visa, ko sto rekoh, ne manje od 1680 - ma koliko se cinila nepotrebnom za ovu dijagonalu...

Jedino sto mi se cini prihvatljivo ovim uslovima jeste novi Dell XPS 16, jeste za inch veci ali ovo sto je stiglo u Srbiju ima max 1366 rez. Ima li shodno ovakvim kriterijumima, neko nesto drugo da preporuci?

notebook

Tražim već tri meseca laptop i jedan drug koji se bavi laptopovima kaže da treba da tražim laptop sa garancijom većom od 2 godine. Za sada nisam našao nijedan. Ako neko zna za ovakav laptop molim za odgovor.

Upravo sam to hteo da predlozim. Ukoliko hocesh lep laptop (stvarno lep), mislim da u uzi izbor ulaze samo Sony i Dell. Imash i one ferrari varijante ali mislim da to ne ide uz tebe iskreno :)

Apple jeste lep, ali xps i vaio su za moje poimanje lepe tehnike stvarno vrh ponude u ovom trenutku. Sto se konkretnih konfiguracija tice, uglavnom mogu da se naruche custom modeli (koliko toliko) tako da i tu ne bi trebalo da bude vecih problema.

Ako te OSX nervira, stavi Windows...
Elem.. bio sam na nekom sastanku pre mesec dana... sakupila se ekipa koja radi 99% CG reklama i video spotova na trzistu i jos neke efekte za filmove. I svi nose MacBook ili Mac Air, iPhone, ...
Dolazi lik, koji se zgranuo kad je video koliko "jabuka" u prostoriji i poceo da prica kako je to bezveze, kako mozes da nabavis slican laptop kao MacBook ali za mnogo manje para i mozes vis stvari da uradis, itd.. Kad je zavrsio svoje izlaganje, jedan od ucesnika sastanka je samo kratko odgovorio:
- Vidis, kad odem kod klijenta i stavim Mac-a na sto, dobio dobio sam posao.

Peco.. sad pamet u glavu. Stavi Parallelis na MacBook-a i teraj OSX i Windowse zajedno.

Inace, potpuno se slazem sa tobom.. Ja sam na laptop presao pre 3 godine. Tada sam imao Acera (koji su mi ukrali kad su mi obili stan), a sad imam HP 8710w (1920x1200 :) ) koga sam platio papreno, ali se visestruko isplatio.

Poslednja izmena:
Idealan i lep? Za mene Toshiba Tecra S10 serije ili ako mozes da priustis HP EliteBook 8530p. Oba imaju WSXGA+ rezlouciju i 36 meseci garancije, C2D CPU, itd. Zaobidji slike, skokni do radnje. Neki su uzivo daleko lepsi, drugi ce te jednostavno odbiti kada ih vidis uzivo.

@yooyo

Ne znam kako radi parallels ali boot windowsa instaliranog preko boot campa traje jedno 4 minute. Totalni smor...druga stvar, ne mogu da instaliram fx client nikako, odbija mi instalaciju

idealan laptop bi bio novi alienware koji kad se prevede na E izadje od 1200-1500E (zavisi shta bi metn'o u njega) + porez i carina i shta vech ide sa tim i ti si srechan chovek. jedina mana je ta cena. ali ako imash nekoga preko da ti ga kupi i donese kao lichnu stvar pa da te oslobode carine i poreza...

Poslednja izmena:
da li treba neshto da se kazhe? o performansama takodje nemamo shta da razgovaramo...

Prilozi

• wallpaper 1-1280x1024.jpg
    wallpaper 1-1280x1024.jpg
    271.2 KB · Pregleda: 166
Poslednja izmena:
Alienware budzi cenu na ime, uzmu laptop drugog proizvodjaca i samo stave svoj logo, isto se moze naci u US i za manje.

Poslednja izmena:
Ja sam isto u potrazi sa "idealnim" laptopom za kancelariju i cekam da se pojavi nesto interesantno.

Imao sam ideju da kad pocne BenchHouse da radi - njima dam domaci zadatak da mi oni ponude/nadju nesto interesantno, ali kako da ocekujem da mi oni pomognu, kad gazda ne zna ni sam sebi da pomogne :p

Hehehe, salim se naravno - ali naci moj idealan lap (mat ekran dobre rezolucije, LED osvetljenje, kvalitetna izrada, NUM tastatura) je izgleda u ovom trenutku nemoguca misija u Srbiji.

Nije da nesto mi kupci puno izvoljevamo - ali mi je prosto neverovatno da posle toliko godina proizvodjaci nisu dobro ispipali trziste da nadju formulu sta je "odlican" laptop koji bi mogao da odgovori na zahteve nekog ko zna sta kupuje.

Za sada se samo gleda da materijal bude sto jeftiniji a laptop sto sjajniji i bljestaviji :)

PEconi, srecno u potrazi - javi kad bude doneta odluka sta ce se pazariti :d

Alienware budzi cenu na ime, uzmu laptop drugog proizvodjaca i samo stave svoj logo, isto se moze naci u US i za manje.

zashto si to rekao? aj vako.
* Overclocked Intel® Core™ 2 Extreme
* NVIDIA® GeForce® GTX 280M
* 8GB 1333MHz DDR3 Memory
* 1TB Storage
* fancy sprava do bola
IZDVAJAM taj laptop ima mobile nVidia GTX280, da bude interesantnije 8600MGT koshta 200E (drugar trazhio da menja svoju 8400MG neshto)
desktop sa ovim delovima je priblizhe cene, ali ima bolje performanse. *** laptop je laptop.
na ime su uzeli neshto mizerno, da ne kazhem nishta
uostalom, pre chu uzeti alienware nego onaj pishljivi laburagodjini koji je uzeo 90% cene sebi za ime i onog bika koji je u pozi sranya, performanse su pod upitnikom (?) stim da 100.000 din jeftiniji asus ima bolju konfu...

SONY uvek bio vrh i ostao...

Da ga ima ovde, ne bih ja postavljao pitanje sta i kako...u stvari ima ga, ali su u pitanju matoriji modeli po ne bas popularnim cenama

Rekao sam da ne zelim gejming model :)

Ali vrlo pristojan model za nevelike pare, bez dileme

Kakav ti je Lenovo ThinkPad T500? :)

Poslednja izmena:
...i ja glasam za 8530p... ali cene počinju od 1150 EUR pa naviše... tako da mislim da se ne uklapa u ono "nevelike pare" mada ti sigurno možeš to i jeftinije ,)
Sad ide deo u kome te nagovaram da se predomisliš... :d
Sa tom rezolucijom, tim procesorom, anti-refleksnim ekranom, 7200rpm diskom sa 3D DriveGuard-om, kompletnim aluminijumskim delom oko tastature, robusnošću, 8-ćelijskom baterijom, Vistom B...itd ...a da je pritom poseduje ozbiljnost i dizajn! Mislim da imaš 3 godine i 24/7 garanciju ali treba to proveriti, stim što možeš sam da menjaš HDD, memoriju i DVD bez gubitka garancije. Ne verujem da ćeš imati potrebu da ga menjaš bar 2 godine.
To VREDI tog novca!

LINK

Već godinu dana koristim 8710w koji je u principu veći brat (iz predhodne serije)... i samo reči hvale!

Poslednja izmena:
i dell precision serija bi mogla da zadovolji uslove ali vidim da ih nema neshto kod nas trenutno.
koristio sam jedan stariji dell precision m50 ali i dalje se dobro nosi sa zahtevima a uz to 1600 x 1200 px na 15 non-wide incha izgeda sjajno :)

peco ti malo zafrkavas a?

Necu buisness - necu gaming - samo nesto izmedju...

Uzmi neki Dell - Peca ili Sony Peca model... :d

salu na stranu,lepo ima druga znacenja za druge ljude,pa tako i dizajn....

kad vec ne mozes da se odlucis,to jest,neces ni gaming ni buisness,lepo googlaj satima dok ne nadjes sebi lep lap top...

ali lepo rece yooyo,ovde i u svetu je takav stereotip - imas jabuku - znas pos'o....

pa ti jos imas jabuku,pa i sam razmisli....

ali evo,da ne bude da nisam rekao

http://www.itsvet.com/proizvod/asus...-ray-18.4''-hd-winvu/comp_comp_laptop/20/2881

i ovo

http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=9016347

iako je mozda mala rezolucija,za tu velicinu,ne vidim sta ce ti vise (ne boj se,nije 200e netbook)..:)

@srga

Gazdi nema pomoci, beznadezan slucaj...

Nastavio sam da gledam i obrni-okreni, ovaj SONY je definitivno izbor broj 1. Dizajn je glupo komentarisati jer niko drugi to ne ume tako da napravi. Vise bih voleo da je 15-ica ali 1920 je ono sto me je kupilo, ostatak konfiguracije i vise nego dobar - a sve po ceni koja je za Sony nezamisliva. Da sam bolesnik - jesam :) Da ima frizider SONY, ja bi ga kupio

E sad...

Volim Toshibu ali su toliko otisli u glossy da je to uzas zivi. Pogledi cvrsti, lepljivi prsti, mikrofiber krpu da vezem oko ruke da mi neko ne kaze da sam aljkav

HP...samo Pavillion koji se u Srbiji ne nudi. Ovo sto ima kod nas ne odgovara mom ukusu i potrebama. Osim novog netbooka koji mi se zaista dopada

Dell - ne znam sta da kazem. I bi i ne bi...kad poredim tastaturu na XPS-u i macu, kao genius i logitech. Ne znam, mozda bi se i zaleteo za xps 16 da imaju full hd model. Ovako, mozda je i bolje da ga nemaju - ko zna zasto je to dobro

ASUS odlican - ali ne smem ga u kucu. Zena mi radi za konkurenciju i jedan od nas dvojice bi morao da leti napolje. Jedno vreme sam imao kod kuce ASUS ruter, zena nije htela preko te sprave na net da ide bre :D

Hvala svima na sugestijama, pomogli ste mi da iskristalisem svoj izbor. Saznao sam TACNO sta necu :)

Ma samo poruči da ti neko donese onaj VAIO i to je to. Samo da mu se nešto ne desi, pošto garancija nije ovde, ali, otprilike, ako ti je MacBook Pro loš, onda o čemu da pričamo :)

Vrh Dno