Šta je novo?

IDE kablic za usb rack

Vertygo

Čuven
Učlanjen(a)
02.06.2004
Poena
619
Na usb racku mi se pokidao IDE kablic (duzine cca. 10cm) pa me interesuje gde i da li uopste moze da se nabavi novi.

Tesko ces to naci 😉
Mozes da uzmes obican IDE, pa da ga recnes i pazljivo peckas sa lemilicom, ali s obzirom da su rackovi <10€ postavlja se pitanje isplati li se toliko cimanje...

Crni u pitanju je USB rack!
Ja trenutno koristim IDE kabal klasicne duzine, jer ionako retko "srafim" fioku, vec komponenta stoji uvek napolju, pa je ispalo jos i zgodnija varijanta 🙂
Ja sam uspeo da nadjem 10cm dug IDE kabal, ali ATA33...ako bude sklapa fioku za neki CD/DVD stavicu taj mali kabal 😉

PJ je napisao(la):
Crni u pitanju je USB rack!
Ja trenutno koristim IDE kabal klasicne duzine, jer ionako retko "srafim" fioku, vec komponenta stoji uvek napolju, pa je ispalo jos i zgodnija varijanta 🙂
Ja sam uspeo da nadjem 10cm dug IDE kabal, ali ATA33...ako bude sklapa fioku za neki CD/DVD stavicu taj mali kabal 😉
Pa kakve veze ima što je ATA33, ko da će nešto da degradira performanse...

I ja trenutno koristim ide kabl klasicne duzine ali me smara da svaki put kad nosim rack sa hddom negde cupam taj kabl da bih mogao da zaklopim rack itd...tako da ako neko naleti na info gde ima ovaj kabl da se kupi neka javi...

Pa jel sme taj IDE kabal na živo da se priključuje? Bez obzira što je USB racku isključeno napajanje.

Bane® je napisao(la):
Pa kakve veze ima što je ATA33, ko da će nešto da degradira performanse...

KAda je prikljucen CD/DVD nema razlike, ali kada je prikljucen HDD ima, a i kabal je mnogo ruzan 😛

PJ je napisao(la):
KAda je prikljucen CD/DVD nema razlike, ali kada je prikljucen HDD ima, a i kabal je mnogo ruzan 😛
Ma nema razlike ni kad je na ploču direktno povezan, a kamoli u USB racku sa ATA33 kablom 🙂... Ružan jeste...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno