Šta je novo?

IDE HDD + USB 2.0 (Firewire)

sgoran

Slavan
Učlanjen(a)
31.01.2007
Poena
301
Interesuje me koliko bi bilo upotrebljivo rjesenje da IDE HDD stavim u eksternu fioku i preko USB-a ili FireWire-a povezem na racunar.
Taj HDD bi bio intenzivno koriscen za upis i citanje, tako da me interesuje da li bi brzina koju dopusta USB (Firewire) bila dovoljna za normalan rad.
Da li je neko imao slicna iskustva?

Hvala

Interesuje me koliko bi bilo upotrebljivo rjesenje da IDE HDD stavim u eksternu fioku i preko USB-a ili FireWire-a povezem na racunar.
Taj HDD bi bio intenzivno koriscen za upis i citanje, tako da me interesuje da li bi brzina koju dopusta USB (Firewire) bila dovoljna za normalan rad.
Da li je neko imao slicna iskustva?

Hvala

LC Power eksterni Sata2/Usb2 rack. Trenutno nisam kuci da okacim rez iz hdtach-a, ali otprilike preko sata radi kao i interni (naravno) dok je preko usb2 sve isto (vrijeme pristupa, zauzece) samo je transfer zakucan na 35MB/s od pocetka do kraja. Sto se mene tice, prilicno upotrebljivo. :-devil-:

Evo rez Sata vs USB, isti disk:

Prilozi

• sata vs usb.jpg
    sata vs usb.jpg
    142.3 KB · Pregleda: 61
Ja držim svog Maxtora (ATA/80Gb) u externom RACK-u.
INTEX od eloxiranog aluminium-a/USB2.0 varijanta.
Jedino što mi se nije sviđalo,je da nema ventilaciju,pa sam mu sa dolnje strane probušio 10 rupa fi=5mm i zalepio gumene nožice.
Ovako prepravljen izdrži 2,5 sata (do 46 c) non-stop kopiranja,
što mi je dovoljno da prebacim sve potrebne stvari (pa i nepotrebne).
Rack 1500 + 6 din za nožice i šetam svojih 80 Gb gde god oću.

Prilozi

• HDD Rack.JPG
    HDD Rack.JPG
    9.8 KB · Pregleda: 50
Hvala svima na savjetima...

Planirao sam da uzmem pored fioke i PCI karticu sa USB 2.0 i Firewire portovima, pa nisam htio da nakon kupovine shvatim da sam se malo preracunao....

Nazad
Vrh Dno