Šta je novo?

Ide Chanel 1 no 80 cable connected

k9i876

Slavan
Učlanjen(a)
23.03.2005
Poena
309
Prilikom paljenja racunara javlja mi ovu poruku.
Provereni svi kablovi, cak sam i menjao IDE kablove medjutim isto.
zna li neko sta je u pitanju?

Drugo pitanje je: uvek prilikom gasenja racunara desava se , tj na samom kraju gasenja, da nesto cakne, cini mi se da zvuk dolazi iz HDD-a (Maxtor).
Takodje, u toku rada neki put se cuje isti zvuk nekoliko puta za redom i racunar zablokira. to traje nekoliko sekundi pa se odblokira.
Da li je to vezano za HDD ili je nedto drugo u pitanju?

Sam si nasao odgovor na sva svoja pitanja. Bekapuj sve sto imas bitno na tom Maxtoru i vracaj ga ako je u garanciji, a ako nije, kupuj drugi (ne-Maxtor) hard. Ovaj ti je na samrti :crash:

Da li koristis ATA 33 ili ATA 100 kablove ?

Probaj HDD na drugoj grani...

Proveri da li koristis ata33 ili ata100 i da li je kabl okrenut na pravu stranu.

Probaj sa novim ATA133 kablom, mozda kod ovog dolazi s vremena na vreme do prekida nekog voda.

Nisu kablovi krivi,nema nikakve razlike niti zagusenja u prenosu, to sto se cuje NE SME da se cuje,kao sto ti covek rece ako je HDD u garanciji:smash: nosi ga sto pre...
Good luck

Hm, ne znam sta nije jasno oko prvog pitanja,a i drugog.

Prvo, neka stavi 80-pin ide na primarnu granu, i poruka ce nestati.
Ja sam za prvu pomoc stavio 40 pinova, disk nisam mogao da narezem, a sporo do ludila, sa istom porukom. Stavljanjem novog 80pin kabla taj problem je resen.
Drugo, neka prvo resi prvo ;)
Meni se desavalo da je molex labav, i gubi napajanje na trenutak, i klikce i blokira isto tako. Takodje je isti zvucni efekat moguce dobiti losim kablom, sa losim kontaktima, mislim na ide.
Spic kljesta resavale problem.
Pa ako i dalje klikce, na garanciju.

Poslednja izmena:
Probao sam ponovo sa zamenom kablova i nista,
onda sam uradio Low level format, pa nakon njega test koji je rekao da na HDD-u nema greske
Nakon formata, svi podaci su i dalje na hardu, probam da obrisem nesto, deinstaliram program, sve se vraca nakon restartovanja

Koji je model diska?

Koji je model diska?

Maxtor 6Y120LO

Sto se tice poruke "ide channel 1 no 80 ......" to se odnosilo na drugi ide slot
(vodi se kao ide0 i ide1)gde su mi prikaceni opticki uredjaji, tako da je taj problem resen.

Sto se hdd-a tice, znaci ni low lewel nije pomogao da se obrisu podaci, ne mogu ni da instaliram neki program ni da deinstaliram (kao da je na neki nacun zakljucan)

Sto se hdd-a tice, znaci ni low lewel nije pomogao da se obrisu podaci, ne mogu ni da instaliram neki program ni da deinstaliram (kao da je na neki nacun zakljucan)

Nemoguce:trust:
Aj ti lepo napisi kojim programom radis Zero Fill i na koji nacin (postupak).
Edited:
A kako ga vidi u biosu? Normalno (po oznaci) ili mu je dodelio neki naziv tipa Romulus, Athena, Calipso...?

Edited:
U stvari, tvoj moze da prikaze samo Calipso ali ako je tako onda mu je otis'o firmware microcode.

Poslednja izmena:
Radio sam Low Level format preko Ultimate boot CD ver.3.4 koji sadrzi program MAXLLF mislim da je verzija 1.1

PowerMax-om odrati LowLevel Full, imas ga i na Hirens-u.

odradio sa Powermaxom i opet isto
nosio u servis i oni mi preporucili KANTU, i tamo ce i da zavrsi
Kvar je na mehanici.
Pozdrav i hvala svima

Vrh Dno