Šta je novo?

ICS i Bandwith Limiting Problem, Help?

activated1

Čuven
Učlanjen(a)
12.12.2004
Poena
709
Znachi vec nedelju dana pokushavam i nikako da sredim da radi kako valja. Probao sam Netlimiter, Netpeeker, Bandwidth Controller, Softperfect Bandwidth Manager.... i nikako da podelim net kako valja :\

Modem je povezan na 'Server' preko usb-a ,a ostali rachunari su nakacheni na server preko LAN-a i WLAN-a. ICS radi odlichno svi rachunari mogu da pristupe netu, ali je problem ogranichavanje protoka.

Netpeeker:
Iskreno mi se najvishe svideo, i radi posao bez probelma, ali ima gadan problem izbacuje BSOD nedugo po ukljuchivanju Throttle opcije.

Netlimiter:
Shto se tiche rada samog programa nema problema, ali iako ja podesim neku vrednost za limit, moj rachunar skida punom brzinom (u mom sluchaju 25-29Kb/s) iako je ogranichenje na 10Kb/s.

Bandwidth Controller:
Iako je program delovao obecavajuce po svemu shto sam procitao, doshlo je do razocharanja po instalaciji programa, chim se zavrshi instalcaija svi rachunari koji se kache na server ostaju bez interneta i bilo kakva chachkanja po programu nisu pomogla da se vrati pristup netu za klijente.

Softperfect Bandwidth Manager:
Ovaj program pruzha neke znake zhivota, ali problemima nikad kraj. Ako setujem program kao na prvoj slici nishta se ne dogodi kao da nije ni ukljuchen. Pokushao sam da podesim program drugachije i bio sam uspeo, ali misteriozno sad ni to ne radi (slika 3) svejedno tako kako je to radilo ne bi mi odgovaralo jer je onda program primenjivao to pravilo za sve IP adrese.

Ima neko ideju gde greshim? Pls help poludecu od ICS-a i Bandwidth-a :d

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    61 KB · Pregleda: 73
  • 1.2.JPG
    1.2.JPG
    130.3 KB · Pregleda: 75
  • 2.JPG
    2.JPG
    59.4 KB · Pregleda: 70
  • 3.JPG
    3.JPG
    71.7 KB · Pregleda: 60
Poslednja izmena:
hm, ics je realno lose resenje za sharing relativno spore adsl konekcije pri cemu ucestvuje vise od 2 korisnika odnosno racunara.. ali mogucnosti su prilicno ogranicene s' obzirom ako sam dobro razumeo taj adsl modem koji koristis ima mogucnost povezavanja samo preko usb porta, mikrotik kao moguce resenje tu onda otpada, mozda da probas isa server ili nesto slicno, ili iptables ako se taj modem moze koristiti na linuxu, a verovatno moze ili mozda neki drugi ruter zasnovan na linuxu kao npr. ipcop, ali tu je opet pitanje podrske za taj modem.

Poslednja izmena:
hm, ics je realno lose resenje za sharing relativno spore adsl konekcije pri cemu ucestvuje vise od 2 korisnika odnosno racunara.. ali mogucnosti su prilicno ogranicene s' obzirom ako sam dobro razumeo taj adsl modem koji koristis ima mogucnost povezavanja samo preko usb porta, mikrotik kao moguce resenje tu onda otpada, mozda da probas isa server ili nesto slicno, ili iptables ako se taj modem moze koristiti na linuxu, a verovatno moze ili mozda neki drugi ruter zasnovan na linuxu kao npr. ipcop, ali tu je opet pitanje podrske za taj modem.

Hvala na savetu, pokushavam da ostanem nekako u Windows okruzhenju, poshto pored rutiranja rachunar treba da sluzhi kao server za TeamTalk i kao DC hub server. Modem bi mogao da nakachim na lan, ali sam onda u gubitku jedne lan kartice.

Da li bi mozhda preko ISA servera mogao da odradim ovo?

Poslednja izmena:
Naravno da moze preko ISA servera , to mu je jedna od osnovnih funkcija (deljenje internet konekcije) . a za rasporedjivanje protoka nisam siguran , u predhodnoj verziji nije bilo a u novoj cini mi se da ima , ili postoje neki dodaci drugih firmi ( ne microsoft) sa kojima se to da odraditi .

Poslednja izmena od urednika:
Naravno da moze preko ISA servera , to mu je jedna od osnovnih funkcija (deljenje internet konekcije) . a za rasporedjivanje protoka nisam siguran , u predhodnoj verziji nije bilo a u novoj cini mi se da ima , ili postoje neki dodaci drugih firmi ( ne microsoft) sa kojima se to da odraditi .

Muci me slican problem, koji od ne M$ softvera moze to da uradi?

Nazad
Vrh Dno