Šta je novo?

ICS Client connection ?

psyhomb

Čuven
Učlanjen(a)
04.08.2003
Poena
619
Imam dva racunara u wireless mrezi. Na jednom racunaru mi je nakacen ISDN modem, konekcija sa tog racunara je serovana kako bi se moglo pristupati internetu i sa ovog drugog racunara. Sve to radi kako treba znaci ja mogu da koristim internet i na drugom racunaru ali ono sto mene muci je kako da prekinem vezu sa tog drugog racunara kada vise ne zelim da koristim internet.
To jest kako da napravim neki shortcut te serovane konekcije na Client racunaru. :S:

UNAPRED HVALA

Desni klik na konekciju, pa Advanced, pa cekiraj "Allow other network users to control or disable the shared internet connection" i trebace ti UPnP za to 😉

Crni je napisao(la):
Desni klik na konekciju, pa Advanced, pa cekiraj "Allow other network users to control or disable the shared internet connection" i trebace ti UPnP za to 😉

To je sve aktivirano znaci cekiran je box "Allow other network users to control or disable the shared internet connection" i aktiviran je UPnP!!!!
Pokrenut je i Show icons for networked UPnP devices!!! FireWall je disable

Bez obzira ne sve to ja nigde na Client racunaru ne dobijam ikonicu preko koje bi mogao da kontrolisem konekciju na Host racunaru!!!

-=[::PsyhoMB::]=- je napisao(la):
To je sve aktivirano znaci cekiran je box "Allow other network users to control or disable the shared internet connection" i aktiviran je UPnP!!!!
Pokrenut je i Show icons for networked UPnP devices!!! FireWall je disable

Bez obzira ne sve to ja nigde na Client racunaru ne dobijam ikonicu preko koje bi mogao da kontrolisem konekciju na Host racunaru!!!
UPnP treba da bude ukljucen na obe masine i onda bi na drugoj masini trebala da se pojavi nova ikonica u Network Connections...

Poslednja izmena:
Crni je napisao(la):
UPnP treba da bude ukljucen na obe masine i onda bi na drugoj masini trebala da se pojavi nova ikonica u Network Connections...

Trebalo bi, ali se to ne desava !!! Resavam ja taj problem sa WinRout programom ali me jednostavno kopka zasto nece da radi i na Microsoft-ov nacin!!!

Proveri pod "Networking Services" da li ti je instaliran "Internet Gateway Device Discovery and Control Client"

Crni je napisao(la):
Proveri pod "Networking Services" da li ti je instaliran "Internet Gateway Device Discovery and Control Client"

Ukljuceno je od samog pocetka ali nista !!!
Jednostavno mi ne ide u glavu zasto se ne pojavljuje!?
:wall:

A jel su pokrenuti "SSDP Discovery Service" i "Cryptographic Services", tj. da li su na Automatic?

Nazad
Vrh Dno