Šta je novo?

ICQ telefonija

• Začetnik teme Začetnik teme sremac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

sremac

Čuven
Učlanjen(a)
28.09.2003
Poena
601
Zanima da li neko ima iskustva sa "internet telefoniranjem",tačnije korišćenjem tog servisa preko ICQa.
Probao sam pre par dana da razgovaram sa prijateljem iz Holandije,dobijam poruku da me on poziva ali ne mogu da se javim.
Imam unstaliran ICQ Pro 2003a.Sve je lepo konfigurisano (bar se nadam),mikrofon,zvučnik ali ne mogu da pričam.
da li mi je još nešto potrebno? :crash:

Pretpostavljam da je isti problem kao i sa send file i kamera feature - nece preko firewalla a u nekim slucajevima ni bez njega - pravi razlog je za mene jos uvek misterija. Mozda su to jos uvek nedoradjeni servisi, ti imas alfa verziju ali nemoj se cimati neradi ni na beta a final verzija nije ni izasla. Isto je i sa Lite Xtras verzijom.

Probajte MSN... nista vas ne kosta...
Samo skinite 6.2 verziju....

Ili MSN kao što čovek kaže, ili još bolje probaj Skype.

testthenext je napisao(la):
Probajte MSN... nista vas ne kosta...
Samo skinite 6.2 verziju....

Ne bi to bio problem da ja tu nemam brdo kontakata sa kojima manje vise svakodnevno komuniciram (pre svega poslovni kontakti). Nije tako lako posle par godina koriscenja istog user namea da ga zamenis, ipak ljudi su navikli da te uvek tu mogu naci... Ovo zaista nisu neki preterani problemi (sve to moze da se odradi uz pomoc nekog drugog programa ili na neki drugi nacin), mene vise nervira to sto su ostavili servis unutar programa koji je apsolutno neoperativan - krajnje neozbiljno!

Ja cesto koristim IP Phone i odlicno radi. Na brzini 128 Kb radi u full doplex-u cak i pod aktivnom kamerom. MSN 6.2 radi u intranetu ekstra dobro dok na internetu voice uglavnom nece da mi radi. Mozda je kod mene problem a mozda i nije, ali ga ja koristim pa sta je tu je.

Meni ICQ4 radi preko fw-a bez problema.

PicoPhone, ubedljivo najbolji, narocito ako si na dialup-u.

Nazad
Vrh Dno