Šta je novo?

iCloud otkljucavanje

reksoNa

Cenjen
Učlanjen(a)
07.03.2014
Poena
170
Imam jedan telefon za koji mi treba sifra, stigao iz Svajcarske i nije ulogovan na iCloud. Postoji li kakva mogucnost ili trik da mu izbrisem taj acc Jailbraikom ili bilo kako?

Ne. Ti kradeni mogu samo u servis, za delove...

Ne mora u servis. Ja sam imao iphone 4 koji je bio zakljucan. A posto mi gazda cesto putuje u Kinu odneo ga je. Zamenuli su cip i nije imao opciju za icloud nalog. Samo je mogao sa kineskih sajtova da skida aplikacije. Mada u vecini slucaja kod nas to niko nece da radi posto ne zna

A i ne bi trebao ovde da javno oglasavas da si kupio kraden telefon.

jedino da ti stari vlasnik otkljuca

Nije mi jasno. U naslovu stoji otkljucavanje, a u prvom postu da nije ulogovan na icloud. Ako nije ulogovan onda se samo uloguj sa tvojim. Ako je ulogovan i ne znas sifru, onda pitaj prethodnog vlasnika za istu ili ako imas dokaz o vlasnistvu i kupovini idi u prvi Apple Store i oni ce resiti problem. Pisalo se o tome na drugom forumu. Ako niti znas prethodnog vlasnika (ne onog sto je ukrao nego onog sto je kupio telefon), niti imas potrebne papire, u tom slucaju si bacio pare.

Daj oglas:

"Trazim vlasnika iP sa tim i tim IMEI brojem.
NAPOMENA: Ne da mu vratim telefon nego da mi da sifru za iCloud"

:d :d :d :d

Telefon nije ukraden, ne znam cemu prosipanje takve price, pitao sam lijepo strucne ljude a ne clanove koji skupljaju postove. Jednostavno telefon je dobijen na poklon od zenske osobe koja je zaboravila i sifru od iclouda i od emaila. Kako se odlogovala ne znam ali slicno kao sa fejsbukom dje ti mozgovi ne znaju svoj email :)

Onda odes sa tom zenskom osobom u neki apple store i oni ce sve to reshiti, naravno uz dokaz o kupovini ;)

uopste mi nije jasno zasto onda pitas na forumu ako znas ciji je iphone. odes u apple store i resis stvar. pod uslovom da ona nije kupila kraden telefon.

svi ovde misle da si nabavio kraden telefon jer da nije kraden ne bi uopste ni postavio takvo pitanje!!!!! razumes??

Telefon nije ukraden, ne znam cemu prosipanje takve price, pitao sam lijepo strucne ljude a ne clanove koji skupljaju postove. Jednostavno telefon je dobijen na poklon od zenske osobe koja je zaboravila i sifru od iclouda i od emaila. Kako se odlogovala ne znam ali slicno kao sa fejsbukom dje ti mozgovi ne znaju svoj email :)

Ako se odlogovala onda nema problema, sve radi

al sve su sanse da nije

Drug na odmoru nasao iPhone 5, medjutim vidim da je ukljucen lost rezim, ima li nekih sansi ili bilo sta da se telefon otkljuca? Osim naravno da pita vlasnika i....

Mislim da je vlasnik iz Rusije ili tako nesto po poruci na telefonu...tu si u pravu ali srpska posla...koliko vidim nema teorije da se otkljuca tako da moze za ukras da ga cuva..

tesko ce ga i naci... pokusajte po serijskom broju... ako ne uspete, bar ste pokusali :) ***... a i ko ebe ruse burzuje :p

U najboljem slucaju moze za ukras da mu sluzi, a u najgorem mogu ovi nasi momci u plavom da mu pokucaju na vrata.
Licno bih potrazio vlasnika, ko zna ko je covek i sta ima u telefonu, mozda su za njega neke bitne stvari u pitanju.
Nisam pristalica tog "bogacenja na tudjoj nesreci". Kako biste vi reagovali kada bi vam neko vratio izgubljen telefon? Ja bih coveka castio i zahvalio mu se.

Ne mogu da verujem da ova tema jos dobija 'pristalica'.. Zar ne bi bio dobar osecaj vratiti nesto sto nije tvoje? Pogotovo sto kako kaze azimuth, moze biti da ima neke bitne podatke na telefonu ili neke fotke koje su mu vazne, ma bilo sta. Na kraju krajeva telefon je vredan..

Tema treba da se brise, s obzirom sa je icloud nalog izlogovan tako da nema ni problema ;)

Da, u pravu si :D

Problem rijesen, setila se sifre. Problem je bio sto je i ona od oca dobila na poklon telefon naravno bez racuna i icega samo u swiss, pa dokazati da je legalno njen telefon nije bilo moguce a u servisu su mi trazili 190 eura da ga povrate sa Apple servera. Nema potrebe za napadnim komentarima ponekih clanova ker sam samo lijepo pitao ;) krasni Android samo udjes u recovery i to je to.

Nema ni toga više na Android-u, usvajaju istu zaštitu od krađe kao i iOS.

jako mali procenat... jos uvek je sve po starom na vecini uredjaja...

Pa i iPhone moze da se koristi normalno kad je nalog izlogovan :p

Matoro. Lik se buni jer je dobio adresu tj zgradu u kojoj se nalazi komp ali ne i sprat i broj stana. ******stina.

pa donekle je u pravu. imaš servis koji ne radi, a mislio si da radi.

Kako ne radi, kad radi?

Vrh Dno