Šta je novo?

ice ice baby (3xWR)

• Začetnik teme Začetnik teme Misko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Misko

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
02.10.2000
Poena
769
Setup:

C2D 6700
Biostar 965PT vdrop/vcore/vdimm moded
Team Xtreem 2x512MB Micron D9GMH
Enermax Liberty 400W + Izi tech 300W :d (vozi samo za fanove)
Cooling Dry Ice

Ucesnici:

nikolas61/staxm/Dekara/Misko

Rezultati:

SS shot na DI-u i maximalni ikada za DI za bilo koju kategoriju C2D procesora:

http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=160980

Spi 32M WR za C2D6700 za bilo koju kategoriju hladjenja (razglavili smo ove sa ln2-kom napolju 😀):

http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=160984

screenshot003sl0.png

Spi 1M WR za DI kategoriju:

http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=160985

screenshot002mv8.png

Napomena: Pot uopste nije predvidjen za DI upotrebu, pravljen je za ln2 i tek tu pokazuje svoje pravo lice. Medjutim i na DI kida sa perfomansama. Kuca negde na pola u 32M testu na 5Ghz+!!!! Prevazidjena su sva ocekivanja i to debelo, nemojte zameriti ali slike setup-a i vise infa tek sutra jer radilo se (citaj ocovalo) 12h+ . Spi 1M nismo ganjali uopste do max-a (ponestalo vremena a i svidela nam se okrugla brojka :d). Ovo je rez sa oba jezgra na 1.8V.

Jos jednom pozdravljam ekipu cheers

Svaka cast momci, stvarno extremno. Bas mi je drago da je sve islo po planu i da su pali takvi rezultati :wave:

Uh uh uh. 😀 Svaka čast momci.

Xoxoxoo, svaka cast :whip: Ovo polako postaje svetska dominacija :eyebrows:

E, tako se to radi :-devil-:

Svaka cast ekipi nikolas61/staxm/Dekara/Misko :Klanjanje

E tako se to radi! Svaka cast Misko i ostali (ne manje bitni)! Drago mi je da pot funkcionise perfektno. Nabavite LN2 pa se jos malo "izigrajte" 😀
:wave:

Poslednja izmena:
Napomena: Pot uopste nije predvidjen za DI upotrebu, pravljen je za ln2 i tek tu pokazuje svoje pravo lice. Medjutim i na DI kida sa perfomansama.

Spi 32M WR za C2D6700 za bilo koju kategoriju hladjenja (razglavili smo ove sa ln2-kom napolju 😀):

Tooooooooo majstori!!!!!:Klanjanje :Klanjanje :Klanjanje

Bas volim da vidim kad nasi obaraju rekorde. Keep rockin` 😉

znaci ..... bruuuukaaaa 😀 😉
svaka cast cijeloj ekipi muski odradjeno nema sta !

dajte malo fotki setup'a

Poslednja izmena:
:zgran: :d :d Neverovatno & svaka čast!!! 😉

posto sam ja mozda jedini budan,evo nesto intersantno sto ja imam kod mene trenutno 😉

sonda za temp je bila uvucena kroz izolaciju so samog dna pota i tu je pokazivala uglavnom oko -60°C,a inace u biosu je pokazvala od oko -70°C pa do -80°C

znaci pot je ekstra,sam vrh 😀

aj,idem i ja da odamaram :wave:

Prilozi

• DI.rar
    DI.rar
    951.1 KB · Pregleda: 78
Ladno! Ekstra nema sta! Pozdrav ekipi 🙂

dusa mi spava,pot je toliko dobro uradjen da stvarno kida.😛

jedan od faktora je sigurno pot mada i primerak CPU'a je odradio svoje.

Za SPI 1M bi imali jos bolji rez da ste imali bolju memoriju evo recimo moj cellshock odradjuje na
DDR - 1000@2,85V SPI32M stabilnao na 3 3 3 3

A posto ste SPI1M radili na 500*10 .....

Mada i ovako ekstra rezultati.....

Poslednja izmena:
Pridruzujem se cestitkama...fantastican rezultat

Poslednja izmena:
zlo i naopako :happy:

auuuuuuuuu smrzo sam se ko da sam bio u potu😀
@Misko & Co(nikolas61/staxm/Dekara)vi ste bas gadno zabolesnili sad ispod tri WR za redom ne idete:d,ovo je stvarno perverzija,svaka cast.
nikolas61/staxm/Dekara/Misko pure pwnage.

Poslednja izmena:
alal vera!
fascinantno nema sta,jos bolja stvar je sto ste ih i'samarali na ploci od 100 evrica 🙂 posto sad nesto gledam tamo svi voze striker,commando i te 250+ e fazone.
jos jednom svaka cast:Klanjanje

uuuf. Strasno...

Hvala svima na cestitkama :smash: .

Obzirom da smo prvi put na DI zadovoljni smo 😉 . Primerak proc-a je odlican tu nema dileme, medjutim treba istaci da je sve ovo uradjeno na "samo" 1.8v, sto je za ovu kategoriju proca na DI donja granica ulaska u sam svetski vrh sa rezultatima i druga stvar sve ovo je uradjeno na ploci od ~100e.
Rezultat u spi1m testu je sigurno mogao biti i malo bolji i da smo imali malo vise vremena da se poigramo sa memorijom(mem sigurno radi na 525 fsb sa 3-4-3-5 na 2.75v) i proc-om verujem da bi se sasvim priblizili klubu od sub10s, no bice prilike drugi put.
Ono sto me je apsolutno fasciniralo je pot i postizanje i odrzavanje temperature. Moram da napomenem da nismo koristili nikakav nastavak za pot, pot je visok "samo" 15cm i punjen je do vrha samo za slikanje 😀 , a temperature su bile zakucane, tj vrlo malo su oscilovale.

tnx svima.

Sto se tice punjenja pot-a, mala napomena i info, koriscen je aceton, i to jako jako mala kolicina ~50ml, ja to merim po casici rakije :d . To je bolje od ~30% punjenja pot-a (klasican nacin) jer aceton samo ubija temp kad je u toj kolicini. Ploca je izolovana na ledjima sa vazelinom :d. Odlicno se pokazao u sprecavanju kondenzacije. Fanovi su bili upereni u pot radi razbijanja kondenzacije. Kad vazduh struji mnogo manje kondenzuje (logicno).

Poslednja izmena:
Hvala svima na cestitkama :smash: .

Obzirom da smo prvi put na DI zadovoljni smo 😉 . Primerak proc-a je odlican tu nema dileme, medjutim treba istaci da je sve ovo uradjeno na "samo" 1.8v, sto je za ovu kategoriju proca na DI donja granica ulaska u sam svetski vrh sa rezultatima i druga stvar sve ovo je uradjeno na ploci od ~100e.
Rezultat u spi1m testu je sigurno mogao biti i malo bolji i da smo imali malo vise vremena da se poigramo sa memorijom(mem sigurno radi na 525 fsb sa 3-4-3-5 na 2.75v) i proc-om verujem da bi se sasvim priblizili klubu od sub10s, no bice prilike drugi put.
Ono sto me je apsolutno fasciniralo je pot i postizanje i odrzavanje temperature. Moram da napomenem da nismo koristili nikakav nastavak za pot, pot je visok "samo" 15cm i punjen je do vrha samo za slikanje 😀 , a temperature su bile zakucane, tj vrlo malo su oscilovale.

kad ste poastigli najbolji rez koliko je bila temperatura na CPU'u dok je radio SPI ?
koliko je u prosjeku prolazilo vremena izmedju dopunjavanja pota sa suvim ledom ?

Na 15 cm ste radili DryIce ,) vjerovatno ste radili napolje na niskim ambijentalnim temperaturama i sa veoma malo acetona ! drukse bi vam prekipilo naveliko.

Poslednja izmena:
Mene interesuje kao ste koristi aceton, tj. na koji način se sipa, kad, kako. Pa zatim jel ste sve odjedno stavli, ili ne. Još jednom ljudski ste ovo odradili momci.

kad ste poastigli najbolji rez koliko je bila temperatura na CPU'u dok je radio SPI ?
koliko je u prosjeku prolazilo vremena izmedju dopunjavanja pota sa suvim ledom ?

Na 15 cm ste radili DryIce ,) vjerovatno ste radili napolje na niskim ambijentalnim temperaturama i sa veoma malo acetona ! drukse bi vam prekipilo naveliko.

Temp je merana u samom podnozju pota, naravno sa spoljasnje strane i iznosila je -59(60)C, i oscilovala je 1C tokom svih testova, a temp se nije menjala ni kada je nivo leda u potu padao za ~3 cm. E sad koliko je vremena proslo izmedju dosipanja se ne secam(tj. vreme je nocas malo brze prolazilo nego obicno 😀 ) ali ako se oslonimo na moj subjektivni utisak, mislim da se moze reci da je u proseku dosipano po ~1cm na svakih ~10min.
Radili smo na terasi sa ~-2C ambijentalne temp, a Misko je vec rekao sa kojom kolicinom acetona, i prskanja ima malo dok se ne napuni pot, ali je tu toalet papir odradio svoju ulogu.

Nazad
Vrh Dno