Šta je novo?

IC7 & Nortwood vs KV8 & AMD64

mLaki

Čuven
Učlanjen(a)
25.02.2004
Poena
680
Zanima me koja je bolja opcija za upgrade, Abit IC7 i Nortwood 3.2Ghz sa 1 Mb keša, ili AMD64 3200+ sa nekom Abit KV8 ili bilo kojom nForce3 pločom. Trenutni komp mi je nakačen na 300W Chiefteca, nf7s2.0, bart. 2500+, 1Gb DDR, LG rezač, MSI DVD, 120GB Maxtor i Club3D AIW 9700Pro, koja od navedenih varijanti bi nahbolje legla na pomenuto napajanje, Intel ili AMD? I šta vi preporučujete?

Poslednja izmena:
Ja se ne razumem preterano, ali mi se više sviđa kako zvuči druga varijanta.

Malo Overclockuj taj 2500+ ,i ustedi pare .....
Inace obe stvari ce lepo raditi sa Chieftec-ovim napajanjem.
Pozdrav

P.S. Ako bas hoces da menjas komponente , onda A64

Druga, ali bez VIA platforme!

Trebace ti i precizna lemilica i mirna ruka u prvoj kombinaciji da nabudzis taj northwood sa 1MB kesa :d

silverglider je napisao(la):
Trebace ti i precizna lemilica i mirna ruka u prvoj kombinaciji da nabudzis taj northwood sa 1MB kesa :d

'bemga ja u cenovniku Pin Softa lepo pise "Intel P4-3.2EBOX-PG CPU P4 3.2 GHz 1Mb, 800MHz, S.478" za 230 ojra, a kod prijatelja CPU-Z mu izbroja 1024Kb L2 kesa - Nortwood jezgro.

Preskot ima 1MB i uz oznaku frekvencije "E". Northwood sa 800 FSB-om ima 512K i "C" u oznaci (sa 533 FSBom nw ima oznaku "B", a sa 400 oznaku "A").

Pa onda oni nemaju ni jedan Nortwood C u cenovniku, sve A,B,D,E verzije.

Odes na intelovu stranu sa specifikacijama:
http://processorfinder.intel.com/scripts/list.asp

Izaberes Pentium 4. Pa uradis gore filter da ti prikaze sve 3.2GHz procesore sa 800MHz FSBom. Ostace li lista od desetak serija i svi northwoodi (pise lepo 0.13 mikrona) imaju 512K L2 kesa. Mora da je greska u Pinovom cenovniku.

Sada sam zbunjen, da li postoji Prescott na Socket 478 ili ne, i da li je bolje uzeti taj 3.2E Prescot ili 3.2C Nortwood na Canterwood ploči?

Poslednja izmena:
Postoji preskot za s478. Ne znam iz cega si izvukao zakljucak da ne postoji?

A i ja lupam, zašto su inače pominjali ono o kompatibilnošću na relaciji Canterwood ploči i Prescott procesora...

Pa, šta bi onda bilo bolje za Canterwood ploču staviti Nortwood-a ili Prescott-a?

mLaki je napisao(la):
A i ja lupam, zašto su inače pominjali ono o kompatibilnošću na relaciji Canterwood ploči i Prescott procesora...

Pa, šta bi onda bilo bolje za Canterwood ploču staviti Nortwood-a ili Prescott-a?
Mozes da ubodes bilo koji. U principu Northwoodi se vrlo tesko danas nalaze.Imaju prednost nad prescottom zbog manjeg grejanja i vecih OC potencijala( najverovatnije bas zbog grejanja :d ).
Po meni, bolje da uzmes 3.0 nego 3.2, em ces da ustedis neku kintu em se bolje OC.

Koliki je Overclock potencijal nortwood-a 3.0 i 3.2 Ghz sa box kulerom i nekim boljim dokupljenim kulerom, recimo GlacialTech DIAMOND4200-C?

mLaki je napisao(la):
Koliki je Overclock potencijal nortwood-a 3.0 i 3.2 Ghz sa box kulerom i nekim boljim dokupljenim kulerom, recimo GlacialTech DIAMOND4200-C?

Recimo da oko 30% Northwooda 3.0 radi na 3,8Ghz+. 3.2 nisam probao dovoljno da bih bio merodavan, ali od 2 komada ni jedan nije hteo ni na 3,6Ghz :S: .
Northwoodi 3,2 su kod nas prava retkost!

Nazad
Vrh Dno