Šta je novo?

IC7 NB zvaka

Diablo

Čuven
Učlanjen(a)
29.11.2003
Poena
649
Isprdeo mi je kuler na NB-u totalno. Zujanje i brujanje me izludjuje skroz!!! Kad iscupam konektor njegovog fana sa ploce, smanji se buka iz kucista za oko 50%!!! Da bih bio siguran u stabilnost sistema zelim da skinem lepezasti hladnjak za NB-a, odlepim zvaku kojom se drzi, ocistim sve lepo acetonom, stavim termalnu pastu i sve lepo opet zakacim onim kukicama na plocu.

Bilo koji saveti, predlozi pozeljni.
Al' kao prvo i osnovno - da li ovo uopste da radim??? Ploca je jos koji mesec u garanciji. Da li se garancija gubi ako se ovo uradi?

Hvala!

Slobodno skidaj nema tu nista posebno da se zna.E sad oko garancije to ne znam.

Ja sam zamenio kuler na NF7 posle par meseci, zvao i pitao za garanciju rekli mi slobodno da skidam, e sada ako bi doslo do nekog kvara, sto cisto sumnjam, ne znam da li bi uvazili istu. Ili kao odonesem kod njih a oni ga ociste i vrate a to bi mi bilo cimanje.
Znaci slobodno skidaj a dali ces ga popraviti za duze vreme cisto sumnjam. Po meni bolje odmah uzmi neki bez ventilatora i miran. Da bi skinuo ceo hladnjak moras plocu vaditi jer ne mozes(barem ja nisam znao kako) drugacije da ga skines pa ako nesto nebude valjalo opet skidaj plocu.....

Ne bih ja nista da cistim ventilator (nesto razmisljam i da ga skinem). A, sto Silver rece, hladnjak na IC7-ici je dovoljno masivan da obavlja funkciju i bez aktivnog hladjenja.

Nego nije mi samo jasno zasto cu morati da skidam celu plocu. Hladnjak se drzi samo pomocu 2 kuke. Njih treba otkaciti i pazljivo odlepiti hladnjak... zar ne?

Ne treba da vadis plocu, povadi samo stvari koje ti smetaju da pridjes nb kuleru (graficka, itd).

Hvala svima! Ako se ne javim vise, znaci sve je proslo ok. :)

Jezgro severnog mosta kod 865/875 cipseta je kao kod AthlonXP procesora
tj. nije zasticeno
Podlozno je ostecenju (moze da se okrnji) pa pazite kada skidate/montirate hladnjak

Pozdrav

Poslednja izmena:
NightVision je napisao(la):
Ne bih ja nista da cistim ventilator (nesto razmisljam i da ga skinem). A, sto Silver rece, hladnjak na IC7-ici je dovoljno masivan da obavlja funkciju i bez aktivnog hladjenja.

Nego nije mi samo jasno zasto cu morati da skidam celu plocu. Hladnjak se drzi samo pomocu 2 kuke. Njih treba otkaciti i pazljivo odlepiti hladnjak... zar ne?

Mislio sam da je pricvrscen kao i kod NF7, moja greska. U tom slucaju OK.

Vrh Dno