Šta je novo?

ic7 + 2.8c

zilijen

Čuven
Učlanjen(a)
21.04.2002
Poena
604
cao, imam problem.. nesto sam gledao u biosu i kao ajde da probam da dignem malo fsb, tek da vidim kako sve to funkcionise sa overklokovanjem. do sada je bilo 200/66/33, kingston memorija, doduse value, i nista.. stavim ja 210, on mi prijavi insert system disk?? nije ni poceo da dize win. stavim ja onda 205 :).. on mi drzi 2 minuta onaj welcome screen intel i prodje i na kraju opet prijavi insert system disk.
o cemu se radi

Moguce da ti je zapao extra los primerak procesora ili ploce a mozda tvoja memorija nece vise od defaulta. :wall:
Nista mi drugo ne pada na pamet.

probao sam da stavim 5:4 odnos fsb memrija pap da bude 200+ : 160+ ali opet nije moglo, kao da ne mogu fsb preko 200. u sandri mi na mb info pise upravo to, kao maximum 200 ili 800 ne secam se

mozda ima neki switch u biousu ili moze nekako da se spreci menjaje nekim setovanjem. sigurno neko zna

Na kojoj voltaži držiš memorije i na kojim tajminzima?

evo sta pise u soft meniju

ext. clock 200/66/33
estimated new cpu clock 2.80
n/b strap cpu as by cpu
dram ratio (cpu :. dram) 1:1

cpu core voltage 1,5250
ddr sdram voltage 2.6

ddr timing je 2,5:7:7:3

po defaultu je 3:8:3:3, ali ponavljam probao sam da stavim dram ratio 5:4( pa opet nece )

inace, sistem je radio sasvim stabilno i jos uvek radi, ali iznad 200 nece ni da mrdne

Poslednja izmena:
e sad sam video nesto...pre nisam mogao zato sto mi prikaze onu masku da unesem password kad mi dize sys

on uopste ne vidi hard disk !?
znaci ide 1 ide 2 bal bla NONE
i to samo kada dignem fsb !??

imam maxtor sata 80 gb :)

Podigni procesoru napon za 0.1V i memoriju stavi na 2,8 V. Pa probaj na 210, trebalo bi da radi. Taj 2,8C moze da bude jako "tvrd" za overklok, da taj primerak ne podnosi ni 10% OC.

koji podnosi ?! sorry, ja sam AMD-ovac ali razmisljam o intelu posto je AMD postao skuplji sport od intela...

Zaključaj PCI magistralu na 33Mhz, memoriju diži na 2.7 ili 2.8V i olabavi joj tajminge. U Advanced Chipset properties pod Game Accelerator - poslednje dve stavke stavi na disabled. Kad ovo obaviš, probaj pa javi.

bravo care.. radi
nisam dirao napone, samo sam stavio na turbo onaj game acc, zakljucao agp/pci na 66/33 i stavio 3:8:3:3 i radi.. prosao je one testove u sandri.
btw, gde ima da se skine onaj prime 95 test

e da, radi na 210. nisam probao nista vise

Poslednja izmena:
Ako je dobar procesor, trebao bi da radi i na 235 magistrali, bez dizanja napona ili uz malo podizanje napona. Memoriji obavezno digni napon na 2.7V pogotovo ako je u dual channel rezimu. Prime imas na http://www.mersenne.org/freesoft.htm

a, a pazi sad.. flesovao sam bios i radio clear cmos preko dzampera i kada ukljucim komp prijavi cmos checksum error - load deafults.. onda dignem win i kada ga resetujem prijavi cpu not working ili tako nesto, naravno, posle f1 radi super, a radi i kad se ucita optimized defaults

trazio sam malo na netu, ali svi daju drugacije odgovore. pretpostavljam da nije nista i da je to normalno, ali pitam za svaki slucaj.. mozda nisam lepo clearovao cmos.. inace updateovao sam na 1.6 bios

gx-x je napisao(la):
koji podnosi ?! sorry, ja sam AMD-ovac ali razmisljam o intelu posto je AMD postao skuplji sport od intela...

Birani primerci, 2,0C 2,4C, ili Preshoti, 2,8E ili 3,0E. 3,2E ces tesko da nadjes, a i preskup (domaci prevod) je.

E hvala, znaci od NW-a "C" serija, od "stisnivruceg" "E" serija. Hvala jos jednom !

Pa prescott je sam po sebi E serija :) Nema drugi, a bogami i northwood je samo C aktuelan :)

Vladd je napisao(la):
Birani primerci, 2,0C 2,4C, ili Preshoti, 2,8E ili 3,0E. 3,2E ces tesko da nadjes, a i preskup (domaci prevod) je.

Koji to beshe 2.0C :d :d

Vladd je napisao(la):
A sta smatras pod biranim 2.8E? Mislim na koliko treba da se klokuje pa da bi ga smatrao dobrim primerkom?

ja bi recimo pod "biran" ocekivao oko 3.6ghz...3.8 sa vodenim...

Nazad
Vrh Dno