Šta je novo?

iBook?

blade_bre

Slavan
Učlanjen(a)
17.08.2006
Poena
309
Idem u New York na 3.5 meseca za koji dan, i hocu da uzmem lap tamo. Pa gledam taj iBook beli, 13", sa intelovim core-duo, pa me zanima kolka je mudrost instalirati windows na tome?
I da li je malo ili mnogo glupo sto uzimam mac?

Sve zavisi od amfiniteta. Ako cesh iskljuchivo da koristish win onda je glupo uzeti isti

ja mislim da bas nije glupo uzeti isti, zato sto je instalacija win-a laka uz camp boot...a pritom os x je jedno sedam puta pouzdaniji od xp-a...pritom sto ce ti moc procesora i grafike na osx-u biti bolje iskoriscena nego na xp-u...vredi svaku paru, malo navikavanja, skidanja programa i to je to...

Poslednja izmena:
Radim grafiku dosta....

da, cuo sam za taj boot camp

hm, a ako mu se KOJIM slucajem nesto desi kad se vratim u srbiju, lupam, rikne sistem.. ? sta onda? nisam cuo da neko popravlja Mac...

Poslednja izmena:
ima i kod nas servis samo su malo (malo vise :D) skupi...pa moze i pc da ti se pokvari, cak je i veca sansa za to nego mac da rikne...
a to sto radis grafiku bice jos bolje na macu jer core2duo razbija (probaj da nadjes modele sa ovim procesorom, umesto starije verzije; tj. MacBook (MB061LL/A oko 1000$) - mislim da nije velika razlika u cenama)

Poslednja izmena:
MB061LL je najnoviji tako? Taj sam i mislio da uzmem.
Sa najslabijim hdd-om od 80gb, ali 2gb rama, kosta oko 1250$ na apple.com

Servis - pc mozes maltene na trafici da popravis, a i do sada sam uvek sam sredjivao sve probleme. A o Mac-u nemam pojma... pa zato pitam, jedino me to, servis, "kochi".... (tj. tera na postove)

tacno tako, malo modifikuj pre kupovine :)
ako ti se tamo pokvari popravice ti ga laganice (npr. ili zameniti kao sto su mom drugu dali (bez doplate ili sl.) novi iPod U2 zato sto je riknuo disk godinu dana ranije na istom :D ) samo misli da ce biti sve ok i bice :p

Ja sam lepo rekao da ako iskljuchivo radi u win-u glupo je uzimati mac. Druga je pricha ako kombinuje ili iskljuchivo koristi mac osx. A i treba biti nub i oboriti mac osx

:) dobro je ako je tako, posto nemam pojma koliko je Zaista to sve tako kvalitetno.
Anw, cak i da koristim SAMO win na tom lapu, opet je dobra kupovina, jer lap ima SVE zivo, i lepsi je od vecine, a kosta mnogo manje!

jer lap ima SVE zivo, i lepsi je od vecine, a kosta mnogo manje!

tacno...mozes da mu nabudzis i win; a na koji pc mozes da stavis os x (normalnim putem - ne onim jasu imageom i sl.)??? nijednom :)
stvarno mac trenutno ima sve sto moze ikad da ti zatreba i pravi je izbor sto se tice kupovine...ja planiram da uzmem macbook pro za ~1. godinu

iskreno najvise su me privukli bela boja i 13", jer sam ga video u vozu kad je neki tip izvadio pored mene...
a kad sam prelistao specifikacije mislio sam da je to neka fora sa cenom, rek'o nemoguce da je tako jeftino. kad ono.... :D

Koliko mi je poznato, za garanciju UZ RAČUN, ne bi trebao da imaš problema. Kad sam bio u APR, pitao sam za to i rekli su mi da uz ispravan račun nema problema za garanciju. Ali, zovni pa pitaj. To ti barem ne bi trebao biti problem...

Apple Premium Reseller - Galerija 12
Vuka Karadžića 12, Beograd
Tel: (011) 26 26 527, Fax: (011) 26 26 527
e-mail: [email protected]
web: www.apr.co.yu

Koliko se sjećam, do skoro je Apple imao world-wide garanciju samo za notebook-ove, a sada je proširena i na iPod-ove.

Pozdrav.

Ja ti necu preporuciti Mac Book 13'' iako sam Apple fan. Smatram da taj lap ne vredi te pare (da je cena 250e manja (pricam o cenama kod nas), bilo bi to vise nego dobro).

Da, al' se moj post ne odnosi samo na njega, iako sam rekao TI :p

ma naravno (nista lose nisam mislio) i ja se slazem da su cene kod nas vrlo nerealne u odnosu na inostranstvo...

Nazad
Vrh Dno