Šta je novo?

IBM xSeries serveri

Shane

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2006
Poena
309
Na Benchu neki kude novije generacije ovih servera u smislu da se kvare, nepouzdani su i sl. Ima li iskustava iz prve ruke?!

Da,... 20 komada u toku prosle godine isporuceno klijentima kao database server. Vecinom x3400 sa 2 do 6 diskova, ni jedan nije zatajio...

Poslednja izmena:
3kom prosle godine isporuceno. jedan je imao problema jos na pocetku sa slotom za dodatno napajanje. jos jedan se vratio sa problemom vezanim za raid kontroler.

Sada sam se setio, imao sam jedan problem sa kompletom dodatnog napajanja, tj sa montazom dodatnih ventilatora - kavez koji ih drzi me je bas smorio dok ga nisam vratio nazad...

Evo ovako posto sam u poslednjih godinu i po sa kolegama pustio u rad 10ak blejd centara, par desetina x3950/3850m2, par 3650 i puno 3550.
Da nisam zadovoljan. Dosta smo problema imali sto se tice otkaza-problemi su uglavnom na 3550/3650 serverima i ticu se napajanja/ploca. Sa blejd centrima je super situacija, kao i sa 4way serverima. Bilo je problema sa FC karticama isto, ali to nije do ibm-a.
Deluje nakon svih analiza da mozda ipak nije do IBM-a jer kod nekih korisnika rade sjajno, neki imaju epske otkaze, a ista serija. Cini mi se da su osetljivi na struju (mada opet, centralni/lokalni upsevi su tu)-jako cudno

U poslednje vreme nema problema.

Sledece nedelje mi stize x3650 na koji je planirano da se digne DC iskreno se nadam da necu imati problema, mada ste me sad dali u brigu :crash::(

22 komada x3950 od cega je 6 crklo periodu od 3-4 meseca.
da, osetljivi su na struju i temperaturu u prostoriji

Jel bas 3950 ili M2?
Posto 3950 radi ko zmaj, nismo imali problema sa njima bas skoro nikad (ne racunajuci standardne raid glavolomke ponekad)

da li neko ovde poznaje ljude koje rade u rs.ibm.com ?

u firmi imamo xSeries 236 - pre nekih pola godine (dok je imao problem sa backup trakom) server se gasio par puta u toku dana! ljudi iz rs.ibm.com su mi poslali traku za čišćenje i od tada server radi ok !

elem, pitam da li neko zna ljude iz rs.ibm.com jer sam im slao log fajlove sa servera ali nisam dobio nikakav odgovor...

sorry za mali offtopic.

Poslednja izmena:
Pa cekaj, jel ti ne deluje glupo da preko bench foruma juris ljude iz IBMa :)
Ako si slao logove poslovno, malo ih podseti :)
A ako je na ortackoj bazi onda ne znam :)

nije problem - da i dalje nije radio server kako treba ponovo bih poslao logove... nego sam pomislio da neko od članova bencha možda radi u ibm.rs :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno