Šta je novo?

IBM Windows XP cd

miligor

Čuven
Učlanjen(a)
06.02.2004
Poena
620
Imam laptop IBM sa nalepnicom licencnog Windowsa XP professional sa donje strane. Problem je u tome sto ne mogu da instalisem Windows sa tim cd-key-om sto pise na nalepnici, a originalni cd nemam. Sta mi je ciniti?

Potreban ti je IBM CD sa recovery OS-a (koji sadrzi celu instalaciju XP-a na sebi)
Pri instalaciji te verovatno nece ni pitati za unos s/n-a (bar je tako kod Dell-a)
Znaci, ili nabavi IBM-ov CD ili se snadji na drugi nacin.

Taj key koji je na njemu je OEM, a ti verovatno pokusavas da instaliras XP sa Corporate verzijom XP-a, znaci nece da moze. Instaliraj lepo sa key-em koji "stize" uz taj CD i vozi, imas stiker na lapu, znaci da si pokriven licencom. Uzivaj i vozi 😉

U vezi corporate instalacije:

Pokriven je licencom samo ako ode u radnju, kupi originalni XP, instalira ga.

Ako na primer uzme od komsije originalni XP, upotrebi komsijin kljuc, to je vec piracy, bez obzira na stiker.

Poslednja izmena:
U firmi imam 27 licenciranih WinXP Pro,i 27 CD-ova,medjutim kada reinstaliram sistem na bilo kom kompu sasvim je sve jedno koji CD uzmem,jer svaki CD-key sa nalepnice odgovara bilo kom CD-u sa OEM-om.....

Znaci,ako nadjes bilo koji OEM WinXP Pro, nije nikakva piraterija da instaliras taj Windows, naravno (obavezno) sa upotrebom svog CD-key-a...
Taj CD ce normalno proci sa tvojim key-om.....

Twix je napisao(la):
Znaci,ako nadjes bilo koji OEM WinXP Pro, nije nikakva piraterija da instaliras taj Windows, naravno (obavezno) sa upotrebom svog CD-key-a...
Taj CD ce normalno proci sa tvojim key-om.....

Ne mora 100% da znaci da ce bilo koji OEM cd proci na sa bilo kojim kljucem, jer ti imas MS-ovih paketa koji ti daju jedan CD sa 100 licensi i 50 cd-ova sa 50 razlicitih SN-ova ali to dolazi u istom paketu pa se mogu instalirati ko u tvom slucaju. Npr. uzmi oem disk koji je dosao u ACER-ov laptop i pokusaj da instaliras na drugu konfu sa tvojim kljucem pa ces da vidis da ne moze. 😉

Da,upravu si....to je razlicito....cd koji sam dobio uz svoj laptop nisam mogao da instaliram na desktop (jednom sam probao).....
Kasnije sam se setio (nakon sto sam odgovorio) da je u pitanju IBM laptop......
No,nije na odmet probati sa nekim OEM windows-om jel je velika verovatnoca da ce da prodje....

Inace,jos jedna solucija je da okrene ms support i da lepo pita ljude sta je najbolje da uradi,posto je sigurno da ne mora ponovo da kupuje winodws.....

Uputice ga na proizvodjaca laptopa. MS ne daje support na OEM instalacije.
To pise i na CD-u ili stikery: Support for these products provided by Dell...(npr)

Ako sam pitao da li neko hoce da mi posalje kopiju cd-a sa OEM Windowsom da bih ga instalisao sa mojim key-om, mislim da to nije piraterija i ne morate odmah brze bolje da mi brisete post

Nije dozvoljeno, na cd-ovima pise: Do not lend or make illegal coppies of this software.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno