Šta je novo?

IBM T60....pardon Len ovo-ono

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da, ako mislis na ovo mogu samo da klimnem glavom. Postoji taj problem odavno. Za modem ne znam nisam ga koristio. Ono sto znam je da je WIFI zdere struju opasno i skracuje vreme za 40-45 minuta u proseku i to me nervira jer WIFI ne gasim uopste. Srecom imam dve baterije tj ova druga je 9cell pa je OK.

http://www.thinkwiki.org/wiki/Problem_with_high_pitch_noises

Poslednja izmena:
dobar link :) mozda je to to, ne znam, posto sam zamenio T43 sa hp nw8440...

U potrazi za odgovarajucim resenjem, procitao sam vise testova na internetu, i ljudi iznose potpuno oprecna misljenja o T60, od pozitivnih, do katastrofalnih. Ima li nekih iskustava sa X60 kod ovde prisutnih?

Ako izuzmemo Tablet varijante, izgleda se izbor "ozbiljnog" poslovnog laptopa prilicno zakomplikovao. Ima li nekih ideja? Kao sto vec rekoh nc2400 mi deluje ok, al me brine relativno spor procesor.

Da, apsolutno si u pravu. Ima hw zastitu koju samo u fabrici mogu da srede i to traze kopiju vozacke dozvole, kreditne kartice i racun. Bruka kako je uradjeno. Juce sam se bas zezao sa CSS sistemom i to je ludilo. Znas koliki je disklejmer kad krenes da ukljucis tu zastitu, pa to je nesto nevidjeno.
Inace ima x300 grafiku sto je za vulfenstajn i Splinter Cell (sve do CT) sasvim dovoljno :D

Naravno da moze da se otkljuca svaki nbook, pa i IBM T43 ;)

Pa gde si bre ti do sada :)

U potrazi za odgovarajucim resenjem, procitao sam vise testova na internetu, i ljudi iznose potpuno oprecna misljenja o T60, od pozitivnih, do katastrofalnih. Ima li nekih iskustava sa X60 kod ovde prisutnih?

Ako izuzmemo Tablet varijante, izgleda se izbor "ozbiljnog" poslovnog laptopa prilicno zakomplikovao. Ima li nekih ideja? Kao sto vec rekoh nc2400 mi deluje ok, al me brine relativno spor procesor.

Kad si pogledao sve te te3stove mogao si da se uveris i sam kakvo sarenilo vlada u nacinu na koji testiraju i "testiraju". Za neke testove mirne duse mogu da kazem da bih ja uradio bolji test. Za neke druge opet kazem da bi me bilo sramota da okacim na sajt i nazovem to testom.
Takodje tacno se vidi ko zna znanje i ko testira tako sto za pocetak poredi T60 sa prethodnim T modelima a ne samo sa ostalim laptopovima drugim proizvodjaca. Vidi se kad neko napise kriticki tekst onako iz pozicije ljubitelja IBM-a.
Video sam jedan test gde je receno da trenutno ne postoji laptop u toj klasi (cenovnoj i business) sa losijim ekranom.
Dalje ne primer za najnoviji thinkvantage connection software MORA da se instalira najnoviji drajver za wifi a kad se krene update preko thinkvantage on prvo u kategorji recommended ima softver za konekciju pa tek onda u optional drajver?!
Kada covek koji ne zna sta treba da radi (i ne mora da zna kad vec ima ovakav softver) uradi update po njihovom redosledu nastaje haos i wifi radi ocajno ili ne radi uopste, i tako neke stvari koje se ranije nisu desavale...

Koristim T60 vec nekoliko meseci. Masina je ultra jaka ali kad se optereti procesima radi kao i svaki drugi prosecan laptop. Ima 2gb rama ali i graficku ATI x1300 sa 512mb rama.

Sta da kazem, jednom prilikom sam pozeleo da uradim update postojecih drivera. Normalno sam se zakacio na IBM sajt pomocu ThinkVantage Software Installer-a, dobio listu drivera koje mogu da update-ujem, sledio sva moguca uputstva i desilo se to da mi se sprzila ploca. Posto je u garanciji popravio sam ga za nekih 20 dana. U servisu su mi rekli da je bilo jos slicnih slucajeva. Pre T60 koristio sam T40,T42 i T43. Moje misljenje je da je racunar ok i ne deluje mi da izgleda jeftinije u odnosu na pomenute prethodnike ali svima je jedno zajednicko, cd nekada ne moze da se izvadi normalnim pritiskom na dugme cd-roma, nema nista bes spajalice :)

Spletom neverovatnih okolnosti zamenio sam T43 za T41:) Ovog puta sam imao srece jer sam dobio sve sto sam zeleo:
1. ekran je Samsungov a ne idTech, 1400x1050
2. tastatura je NMB a ne MMB (citaj: tajvanska sa plavim podnozjem a ne kineska sa sivim). tajvanska je mnoooooooogo bolja
3. hdd 7200 obrtaja a T43 je bio 5400, zverski je brz
4. graficka je ovde slabija: 9000(32MB) a tamo je bio x300(64MB). nije vazno jer RTCW i dalje plete kako treba :D

Spletom neverovatnih okolnosti zamenio sam T43 za T41:) Ovog puta sam imao srece jer sam dobio sve sto sam zeleo:
1. ekran je Samsungov a ne idTech, 1400x1050
2. tastatura je NMB a ne MMB (citaj: tajvanska sa plavim podnozjem a ne kineska sa sivim). tajvanska je mnoooooooogo bolja
3. hdd 7200 obrtaja a T43 je bio 5400, zverski je brz
4. graficka je ovde slabija: 9000(32MB) a tamo je bio x300(64MB). nije vazno jer RTCW i dalje plete kako treba :D

Maršale nemoj da ispadne da T41 nema w'less ko kod mene :d

Razlika je vise nego dramaticna ako poredimo sa 4200 rpm hard diskovima. Ako poredimo sa 5400 takodje se oseca ali manje. Sto se tice trosenja baterije ja znam da trosi vise i tu nema price ali ja to nisam osetio u radu. I ranije a i sada bi baterija traje isto a radim potpuno iste stvari, wifi ne gasim jer sam non stop na netu tj moram da budem.
Mozda su sanyo celije nesto bolje od panasonic koje sam imao, ne znam.

Evo jedan primer iz realnog zivota i bez sintetickih testova za koje nemam ni najmanji respekt:
1) laptop X31 sa drajvom na 4200rpm: kompletna reinstalacija sistema traje tacno 119 minuta
2) laptop T41 sa drajvom na 7200rpm: kompletna instalacija traje 62 minuta

Takodje, mogu da ti kazem da recimo ucitavanje nivoa za RTCW na T41 je toliko brzo da je to neverovatno. Brze nego na desktopu sa hardom na 5400 i neki pentium preko 3GHz i 1GB memorije (dell masina kod ortaka)...

melez je napisao(la):
ali svima je jedno zajednicko, cd nekada ne moze da se izvadi normalnim pritiskom na dugme cd-roma, nema nista bes spajalice :)
A ja mislio da je to samo kod T42 :D

I tako....
sa bolom u srcu i suzama u ocima mogu da okacim ove fotke :(
[hint: pronadjite IBM logo]

I tako....
sa bolom u srcu i suzama u ocima mogu da okacim ove fotke :(

Danas naleteh na nekom divljem sajtu, preduzimljivi korejanci već počeli da štancuju nalepnice sa starim logom "IBM Thinkpad". :D Još blesavija fora ima i za LG IBM modele koji su se izgleda tamo prodavali, ista nalepnica ali i postupak kako napraviti karakteristično udubljenje na kućištu tj. palm restu :D

E moj Broze, vidiš šta je brand :)

Naravno da moze da se otkljuca svaki nbook, pa i IBM T43 ;)
Ako je IBM hardverski zakljuchan-nema shanse da ga otkljuchash.Pisao sam o tome.Eprom je ugradjen u procesorski chip.Nemoze da se programira,ischitava.Nema shanse.Pre BIOS-a izlazi samo enter pasword i kraj.Nishta drugo.Ne mozes u BIOS....Koliko znam to je samo kod IBM-a.Jako je ozbiljno odradjena zashtita.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno