Šta je novo?

IBM R60 Supervisor password

misailic

Cenjen
Učlanjen(a)
23.06.2012
Poena
154
Pozdrav, imam problem supervisor passwordom na IBM-u Lenovo R60, vadio sam cmos bateriju, i nije pomoglo, citao sam negde da je moguce nekim prespajanjem eeprom cipa, ima li neko upucen u ovu materiju da mi pomogne?

Laptopovi (bar vecina njih) imaju bios u vidu flasha tako da ga ne mozes resetovati prostim vadjenjem baterije. Tako ih proizvode da bi ih zastitili u slucaju kradje. Kolko sam ja upucen user password ti mogu skinuti u ovlascenom servisu a supervisor ne mogu ni oni, znaci samo zamena ploce. Predpostavljam da se ovo moze zaobici ako se bios reprogramira eprom programatorom ali ne bih znao ko bi to mogo da ti odradi.
Ja sam imao slucaj sa Acerom, zvao ovlasceni servis i rekli su mi da ni oni ne mogu da uklone ovaj password (iako je lap bio u garanciji i covek je uredno imao papire da je vlasnik) vec su ponudili zamenu ploce koja je kostala 300e. 300e su prilicno mocno sredstvo za osvezavanje pamcenja, cim sam rekao kupcu odmah se setio koji je password. 😀

Koliko se ja secam to mogu samo u fabrici da ti srede, ne moze ni servis nista.

Zvao sam nekoliko servisa, ali ono traze ogromne cifre. Evo nasao sam ovo http://sodoityourself.com/hacking-ibm-thinkpad-bios-password/ gde je objasnjeno sve lepo kako i sta, ali da li neko ima iskustva sa ovim, da ne zeznem laptop?🙂

Ja imam isti problem sa IBM R52 i isto sam kontaktirao servis i isto su mi rekli da mogu to da odrade za starije modele (IBM-a) ali ne i za ovaj i novije modele, dakle samo zamena ploce resava problem :smoke: ....

Inace i ja sam gledao sajt koji navodis, ali mislim da je to posao za iskusnog elektronicara i bez garancije za siguran uspeh !!!

poz

Poslednja izmena:
300e su prilicno mocno sredstvo za osvezavanje pamcenja, cim sam rekao kupcu odmah se setio koji je password. 😀
:wall::smack::crash:cheers

Inače koliko ti je to bitno i koliko si spreman da rizikuješ

Nazad
Vrh Dno