Šta je novo?

IBM R40 osvetljenje?

scicmil

Slavan
Učlanjen(a)
13.01.2005
Poena
304
Slika se jedva vidi. Pretpostavljam da je pozadinsko osvetljenje otišlo.
Na eksternom monitoru slika je ok.

Imam sličan (prastari) A22. Mogu li sa njega da prebacim xxx, nešto?
(rasklopim...)

Hvala,
Srdjan

Baš niko ništa ne zna... ;)
pa dobro.

Da li bi mi neko preporučio servisera?

Pa des ;)

Ne mozes da prebacis taj iz A22 (99%).
Novi deo (ako moze da se naruci preko PiNsofta) ce kostati vise nego ceo laptop (sa novim delom).
Eventualno naci nekog na pcberzi ko radi popravku sa polovnim delovima (kostace kao 80% novog dela)
Ebay.de pa ganjati deo po FRU oznaci (50% vrednosti laptopa).
Teorijski ako je crkla samo lampa, moze da se nabudzi druga lampa, ali pitanje da li ce raditi sa 'starterom' iz R40.
Prodati u delove :)

pozdrav

Poslednja izmena:
Pa des ;)

Ne mozes da prebacis taj iz A22 (99%).
Novi deo (ako moze da se naruci preko PiNsofta) ce kostati vise nego ceo laptop (sa novim delom).
Eventualno naci nekog na pcberzi ko radi popravku sa polovnim delovima (kostace kao 80% novog dela)
Ebay.de pa ganjati deo po FRU oznaci (50% vrednosti laptopa).
Teorijski ako je crkla samo lampa, moze da se nabudzi druga lampa, ali pitanje da li ce raditi sa 'starterom' iz R40.
Prodati u delove :)

pozdrav

Saznao da ne mogu. eksperimentalno.
imam rasklopljen A22, R40 i R51 ali nijedan da sastavim citav :))
(r51 pukao displej, radi iako smrskan.
Možda bi ga mogao koristiti za neku simulaciju vožnje, kao pukla mi ŠAJBA? :))

Eto tebi finog tihog kucnog servera :)

Moguće je da imaš problem sa invertorom...
Kada rasklopiš ekran od IBM-a (~3 šrafa dole+ trzalica ili sl... meni preporučili za bas :) ) skineš plastiku sa ekrana i u dole desno bi trebala da bude pločica (mala zelena)... Koliko sam pronašao tražeći soluciju za R50e ili je invertor ili grafički čip, sa kojim izgleda da noviji IBM-ovi imaju problem... Ovaj moj R50e ima ispravan ekran i invertor al ga zeza ploča tj. graf. čip...
U svakom slučaju na IBM'ovom sajtu imaš service maintance manual pa pogledaj rastavljanje ekrana... i sa srećom...
P.S. ako oćeš da udomiš taj tvoj sa puknutim javi se... (pa da ja sastavljam 1 ceo)
Poz :)

Nazad
Vrh Dno