Šta je novo?

IBM disk je zakljucan

bole

Čuven
Učlanjen(a)
03.03.2002
Poena
604
Nedavno sam dosao u dodir sa jednim IBM hdd-om koji prilikom podizanja sistem zahteva sifru. kada ga nakacim na drugi racunar i podignem sistem sa drugog medijuma jednostavno ga ne vidim. da li postoji neki utility da se sa tog diska skine sifra i da moze normalno da se koristi :oops:

Ako si ga izvadio iz laptopa, proveri da li sam notebook ima pass.
Ako nema, onda se pozdravi sa otkljucavanjem tog hdd-a.

Ako i taj lap ima password, nadjes nekoga ko ce ti sa njega to skine, to je moguce za cca 50-150 E.
Fora je sto je u 99% slucajeva isti pass i na samom laptopu i na hdd-u koji je u njemu.

Pozdrav!

bole je napisao(la):
Nedavno sam dosao u dodir sa jednim IBM hdd-om koji prilikom podizanja sistem zahteva sifru. kada ga nakacim na drugi racunar i podignem sistem sa drugog medijuma jednostavno ga ne vidim. da li postoji neki utility da se sa tog diska skine sifra i da moze normalno da se koristi :oops:
IBM upisuje sistemske šifre u firmware diska i koliko je meni ranije objašnjeno tu sem servisa nema leka. Dobra zaštita, zaista, za prenosne uređaje.

Sasa je napisao(la):
Fora je sto je u 99% slucajeva isti pass i na samom laptopu i na hdd-u koji je u njemu.
Kod IBM-a pass laptopa se upisuje u firmware hdd-a, dakle nalazi se na jednom mestu.

Bole, vrati lepo vlasniku taj hdd ili ga baci u kontejner...

vlasta je napisao(la):
...
Kod IBM-a pass laptopa se upisuje u firmware hdd-a, dakle nalazi se na jednom mestu.

Postoji supervisor password u BIOS-u koji se upisuje u poseban EEPROM na stampanoj ploci i HD Pass koji se upisuje negde na HD.
Dakle dva posebna mesta za dva posebna passworda.

E, ali fora je sto je default stanje da su ova dva pass-a isti, posebno treba konfigurisati lap ako oces da budu razliciti (a onda pri paljenju nbook trazi dva passworda, ne jedan).

Pozdrav!

re

a kako objasnjavate to da kada se zameni elektronika
Ostane sifra na HDD-u
Nikola

Ja sam upisao da se pass na hd upisuje negde na hdd.
Ne znam gde :)

Pozdrav!

re

pise se u but sektor tj prvih ,zaboravio sasm valjda 63 sektora.
Izvesni NICK Allsop zna kako to da otkljuca ima i ideja da se nasilnim putem uniste ti sektori.
Ako si digao ruke od harda daj meni da probam,mislim da su 20% sanse da uspem.
Nikola

Ako je skines, javi, imam i ja nekoliko takvih :)

Izvinite

na nejavljanju ajnek neko donese neki hdd.
Pozdrav Nikola

Vrh Dno