Šta je novo?

i945 ploca sa ICH7R

Sasa

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
20.07.2000
Poena
780
Dakle, koja vam je i945 ploca sa ICH7R juznjakom poznata, da ste je videli u SCG.

Ne znaci mi da je ima na neweggu ili drugde na netu.
Meni samo Asus P5LD2 i MSI 945P Platinum padaju na pamet ali je prva malo odbojna a druga skupa.
Ima li sta kao taj Asus a da nije Asus ? :D

Pozdrav!

aladin ss je napisao(la):
a sta niju uredu sa p5ld2?

Kad se o/c masina resetuje, umesto da se samo resetuje ploca gasi sve u kompu na par sekundi i ponovo pali. Kliktanje, pre svega diskova, u tom slucaju me bas nervira i ne zvuci mi preterano zdravo. Cisto subjektivno.

Pozdrav!

Vidim da si uzeo plocu, ali samo da pitam da li si razmisljao o ovom EPoX-u ???

Simpatican je ova Epox, samo gde ga naci i po kojoj ceni.
I ja sam naravno razmisljao o Asus-u p5ld2 samo me sad malo odbija...

Samo ovo na Epoxu mi nije ok:
IDE:
One IDE interface (up to 2 IDE devices) with UDMA-33, ATA-66/100 support from embedded IDE controller

Poslednja izmena:
Sasa je napisao(la):
Svaki Asus to radi, zato sam na kraju uzeo 945P Platinum.
Ja sam se danas dobro namucio oko jedne 945P Platinum, i na kraju odustah od iste, znaci izludeh! Da li je los primerak ili los majstor:D necu se baviti time, ali vise je ne zelim videti:crash:
-izmenjao tri procesora: dve 920-ke i jednu 805-cu
-tri proizvodjaca RAM-a: PQI, Transcend i KingMax
i svega ostalog po tri komada sve sa napajanjima :S: i stalno zakucava, a MSI podrska je No 1, najnoviji BIOS iz Avg. 2005. :zgran: nasao sam i Beta BIOS toboz za 9xx ni taj nije pomogao, a klikce ko pusku da repetiram :lupko: .

Sasa je napisao(la):
Kad se o/c masina resetuje, umesto da se samo resetuje ploca gasi sve u kompu na par sekundi i ponovo pali. Kliktanje, pre svega diskova, u tom slucaju me bas nervira i ne zvuci mi preterano zdravo. Cisto subjektivno.

Pozdrav!

Pitanje za sve: Da li pri tom soft restartu ploca vraca OC na defualt klokove (brlja, pa moras svaki put ponovo namjestati OC setovanja), ili se samo desava gasenje, a komp se zatim i dalje podigne na visim klokovima, odnosno istim?

Ako je ovo drugo, i nije neki strasan hendikep (u svakom slucaju bolje nego MSI 945P platinum koji jedva da mi radi na 150Mhz sa 805-icom, a provjeren je primjerak koji radi na 3.6Ghz default napon).

Eh da, planiram da uzmem ASUS P5WD2 kao zamjenu spomenutom 945P platinum, pa ako neko ima konkretnu informaciju iz prve ruke za doticnu, odlicno (znaci ploca bi trebalo da radi savrseno na 180FSB u kombinaciji sa 805 procesorom, svaki put kada se upali, resetuje, restartuje komp).

Hvala vam na odgovoru. Poz

Poslednja izmena:
1. Asus to radi kao normalnu stvar, dakle ako namestis o/c on pri resetu sve gasi na par sekundi i naravno podize sa o/c podesavanjima. Nije neki smor ako jednom dnevno gasis/palis komp ali ako ga resetujes 5-10x dnevno onda je nekako bolno, posebno kad hardovi klikcu na gasenje/paljenje.

2. MSI 945P Platinum kod mene radi sa 165x20 na 805tici koja na drugim plocama moze 170-172. MSI ne nudi vise od 165 i da, to jeste mana, ali zato je po svemu ostalom ovo najbolja i945P ploca (RAID i Intel Gigabit, to jos samo Intel ima).

Pozdrav!

Hvala Sale na odgovoru. U medjuvremenu sam se raspitao (Yoti mi je odgovorio na pm). Sjecam se nekih tripova sa starijim Asus plocama (starijim cipsetima) kada su overklokovane radile besprjekorno, ali je bio dovoljan jedan soft restart i masina nije htjela da krene bez saginjanja i famoznog hard reseta, pa sam se bojao da to nije to (sto nije tako strasno, ali opet...).

Da, znam da je 945P odlicna ploca, jer na konto svih superlativnih review-a i testova sam je i uzeo. Medjutim, na 165 nece ni da butuje, a vec bih sumnjao i u sam procesor da ga nisam probao na Gigabyte ploci na kojoj je odradjivao SM testove bez problema na 180FSB (ali nije imala ICH7R). Mozda bi neka druga verzija biosa (a po MSI Live Update vec je bila kao poslednja 2.2 na doticnoj) rjesila taj problem, ali se jednostavno nisam htjeo upustati u avanture, jer plocu svejedno mjenjam (steta ne izvuci maksimum iz primjerka koji sam nasao ;) ).

Poz.

Poslednja izmena:
Ma kontam ja da ona (MSI platinum) preko 140-150 brlja zbog neadekvatno iskombinovanih mnozioca za PCI-E, PCI, Memoriju, kada su te nize frekvence u pitanju (a mrzilo je ocigleno i sam MSI, jer kontaju da niko nece da OCuje Celeron i slicne CPU) ali me je mrzilo da se upustam u avanture i pronalazim trikove (mada to uglavnom radim, kada nemam pametnijeg posla :p ).

Vrh Dno