Šta je novo?

[I7500] Zvanicna tema

Kod mene je bio moguć DL u slučaju da programa nema u Downloads. Doduše, ne koristim previše programa, pa sam se navikao da kada flashujem rom, sve instaliram sa Marketa, osim 3-4 koje mi nisu dostupne na taj način, njih imam na kartici.

provetre ko ima nanoviji 2.2,dali vam radi u kameri gps,kad prebacim slike na komp,a i iz moba se vidi da parameti oni za geografsku duzinu i sirini pokazuju 0(nula)

Brate mili, o cemu ti pricas :D
Jedino sam primetio da na slikama (uslikanih telefonom) ne postoji EXIF. Na staroj 1.6 verziji je sve lepo bilo prikazano (zizna daljina i brzina okidanja, koriscenje blica....)

Poslednja izmena:
Jel probao neko od vas nekada onaj galaxsihero rom....valjda mu je oznaka 1.11 final?Vidim trazio sam i nasao neke linkove,na snimcima se vidi da je sa htc senze....

Može li pri ubacivanju nove verzije androida u fon da nešto krene naopako tako da nema šanse da se telefon osposobi (ili ti da mogu samo da ga posle greške bacim)?

^^^
Pa u globalu moze, ali se za ovih godinu i nesto nikom na ovom forumu nije desilo, a svi koji imaju i7500 su flashovali nove romove samo tako. Ja sam jedno 20ak puta menjao romove.
Ako nesto ne stima uvek imas mogucnost da iz recovery-ja vratis poslednji rom (prethodno ga sacuvas sa Nandroid backup iz Recovery-ja)

Stavio sam ovaj poslednji build, pobrisao nepotrebno (3D gallery, live wallpaper,google search...) i mogu da primetim da bas mnogo bolje radi od pretposlednjeg. Sada Zeam ne koci (pre toga je isao reckavo), 2D galerija radi iz kamera moda (ranije nije mogao).
Slobodne memorije ima 44.9 :)
Video mod i dalje zeza sa belim povrsinama, ali "osecam" napredak :)

Hvala na savetu. Telefon sam nabavio sa nekom verzijom androida 1.6 i ništa živo ne radi. Mislio sam da probam i ubacim drakazov 1.6.3.3. za koji sam našao preporuku na nekom od prethodnih postova. Da li je potrebno ubaciti i novi FW i da se telefon rutuje posle ubacivanja novog androida. I može li direktno sa 1.6 na 2.2 ili ovaj koji si ti posavetovao. Pozdrav i hvala na svakoj pomoći jer ovde u KG još nisam uspeo da nađem servis gde će mi normalno reći da može. Sve u stilo moglo bi, ali... :wave:

Malo nezgodna star je ubacivanje novog Recoveryja. Nezgodna iz razloga sto mora da se kucka u DOS promptu i sto mora tacno da se isprati procedura....posle toga je sve sviranje qrca :) i samo rokas romove koje hoces :)

Ne mora da kuca,ode na market i skine Galaxy Updater,free verzija omogucava ubdejt recovery,ja odkad se taj program pojavio vise ne ubacujemo preko DOS-a

@hektor2
Gde bi trebao da udjem da obrisem 3D gallery, live wallpaper

djikile74, Galaxy Updater radi samo na rootovanim telefonima, tako da svejedno prvo mora da ga rutuje, a to neće da može bez promene recovery-ja. Bar nije moglo dok sam ja brinuo o takvim stvarima :)

To je procedura koju odradiš samo jednom, a posle toga se backup i instaliranje romova odrađuje jako jednostavno.

Hektor, moram malo da se odmorim od Androida (a i on od mene :d ) i ekrana osetljivog na dodir. Već mi nedostaju neke stvari sa Galaxy-ja, ali E72 je ipak prvo telefon, što mi je u narednim mesecima i neophodno.

Izasao je 0.71.

Moram da budem dosadan dokle ne naučim neke stvari.:d Ubacili su mi neku verziju androida, ali nemam pojma koju. Na vrhu ekrana uvek stoji ikonica za 3G. Da li to znači da je veza uvek aktivna (da mi ne pojede kredit) i da li se isključuje (ima li potrebe za tim)? I da li ako se aktivira Wi Fi ima prednost u odnosu ns 3G? I za sad samo još nešto, kako da vidim koliko memorije ima slobodno?

Settings/about - tu imas verziju Androida
Drzis prst na desktopu dok se ne pojave opcije, posle biras Widgets i izaberes Power Control (tu imas opciju za paljenje gasenje 3G (pozeljno zbog stednje baterije)
WiFi ima prednosti sto mozes da se negde u gradu nakacis na neki Free Hot spot (ili pak neki privatni nezasticeni :D) i da skidas sta ti treba sa neta i marketa "besplatno". Ako imas Wireless ruter kuci onda ce ti to mnogo pomoci, jer ces net imati non stop na mobilnom.

Neka verzija 1.6 Baseband version I7500XEJC6, Kernel 2.6.29 Build number, Donut XEJC6. Šta god da ovo sve znači. Vidim da će mi se spravica svideti. A i sigurno ću imati još pitanja za vas izverzirane. Poz... i thn...

@hektor2

jel vredi prelaziti na novi night ? naravno treba bar probati,al ima li pravih poboljsanja?

@mr.no.
***. ti si ostao na zastareloj verziji roma. odn. ta verzija nema blage veze sa ovim aktuelnim Froyo 2.x verzijama androida sto svi instaliramo.
Ugasi mob. prvo stisni taster za pozivanje i dok ga drzis pritisnutog, stisni jos i taster za prekidanje veze/paljenje telefona. Trebalo bi da udje u Recovery. Javi koja je verzija.

@dukkadizzel
Ja sam samo pregazio staru verziju bez brisanja i mogu da primetim da mnogo bolje radi (tada sam imao ne najnoviju, nego neku predhodnu verziju night builda). Malo vise slobodne memorije ima, tecnije sve radi. Baterija bar kod mene, opet malo vise drzi. Znaci procenti su u pitanju ali se bar razlika primeti.
Nista specijalno novo nema, bar ne na prvi pogled.

Imam utisak da bi trebalo da se lupim po čelu:lupko: Android system recovery (V0.1):S: Verujem da je to "malo" zastarelo.

Imam utisak da bi trebalo da se lupim po čelu:lupko: Android system recovery (V0.1):S: Verujem da je to "malo" zastarelo.

Bratic,jel te toliko bas mrzi da odradis kako sam napisao u drugom postu?dakle
Podrazumeva se da imas instalirane drajvere

drugo,da se nebi jeb...ao sa cmd i dosom,lepo skines ona link,tu imas i odin,i ops i potrebne fajlove,sasvim bezopasno podizanje sistema,znaci kad to odradis ti si i dalje na staroj verziji,ali si rootovao telefon i imas 6.1 verziju recovei,koju posle mozes preko onog programa sa marketa da ubdejtujes na 6.5.

trece,kad to inastaliras prebaci na karticu telefona night bulid,necu ulaziti u to koju ces verziju,kao i da prebacis u mom slucaju je ultra liigt gaosp(tako nekako se pise),odradis wipe,pa onda aply any zip,pa izaberes nigt bulid rom,pa kad zavrsi i ponovo te vrati u recovery,onda isto aply any zip,pa odaberes ultra light gapps.I reboot.I podeignes lepo ko covek 2.2 android.Ovo ti je cela nauka

Poslednja izmena:
OK. Hvala na uputstvu. Probaću da to odradim neki dan čin skinem sa vrata neke obaveze. Hvala još jednom.

Molim vas prijatelji sa foruma POMOC,juce sam pustio da flesujem telefon i sve je lepo krenulo i doslo do onoga kad pise close serial port and wait to reboot kad ****m im mater nestalo struje!Pokusam da ukljucim telefon on se samo restarta i nikako da se pokrene dalje od onog loga GALAXY!!!!HVALA vam unapred za pomoc,HVALA!!!!

Rekao bih nista strasno,i meni se to desilo dosta puta,ali je u pitanju bila ne ispravna instalacija ili teme ili nekog peca ili slicno,da ne duzimo.Isto znaci skinu ovde u drugom postu onaj link,tu imas sve3 za ubdejt,naravno instaliraj drajvere prvo,i to je to.Nisi ga ubio,jert da jesi nebi ti se nista pojaviljivalo

Vrh Dno