Šta je novo?

[I7500] Zvanicna tema

Dva pitanja

Ranije sam negde nasao da promenim status bar (gore gde je sat) od ruzno bele (standardne) boje do fino crno elegantne boje. Nema sanse da nadjem.
Negde sam nabasao na opciju da, kad se malo duze drzi back taster, pobrisu se svi programi iz memorije (kao)

PS. sad sam video da kod mene nema thema.....
Menu > Settings > CyanogenMod Settings > User Interface > tweeks extras > select a theme > stock black
Kako je kod vas ?

Poslednja izmena:
Menu > Settings > CyanogenMod Settings > User Interface > Notification colors > Custom Notification bar CHECK! i Pulldown bar color CHECK!

Problem sa novim nightly-jem. Uspesna instalacija, ali nakon vracanja ranijih programa (koji su bekapovani sa My Backup Pro) nece da se reboot-uje. Zapravo odmah nakon sto se programi vrate fon radi normalno, ali prvi sledeci reboot i zakuca se na onim sarenim slovima GALAXY AOSP... Ima li neko sugestiju sta ciniti?

Ja da se ubacim sa nekim svojim iskustvima sa androidom, a to je da backup aplikacija preko bilo kog programa i kasniji restore posle promene rom-a, mi nikada nije doneo savršen sistem, i uvek mi je bolja varijanta bila ponovna instalacija svih aplikacija.
Sad, nemam I7500, moja iskustva su bazirana na SGS-u i tattoo, i ja nikad nemam više od 20tak aplikacija na fonu, ali ko ima više treba da juri varijantu ubacivanja apk fajlova u jedan folder i automatsku instalaciju istih iz datog foldera, mislim da se program zove AppMonster Pro...

johnny374, meni se desilo slično. Ponovo sam odradio wipe i reinstalirao OS. Sada je sve OK. Doduše, ne primetim neku drastičnu promenu uradu telefona u odnosu na prethodni NB. Ne znam da li se promenilo nešto oko baterije, jer sam navikao da ujutru, kada ga skinem sa punjača, odradim reboot :d

johnny374, meni se desilo slično. Ponovo sam odradio wipe i reinstalirao OS. Sada je sve OK. Doduše, ne primetim neku drastičnu promenu uradu telefona u odnosu na prethodni NB. Ne znam da li se promenilo nešto oko baterije, jer sam navikao da ujutru, kada ga skinem sa punjača, odradim reboot :d

Da, i ja sam odradio celu proceduru nekoliko puta, ali svaki put je isto. Na kraju sam odustao i vratio se na prethodni nightly. Verovatno ima neke veze sa brojem instaliranih programa. Jer kad ih instaliram dvadesetak sve je ok. Ali kad stavim svih 50 i kusur onda se to dogadja...

http://batchdhelus.open-web.fr/android/Black Animated Sense/BlackAnimatedSense.zip

Nova "Darksence theme" za latest nightly.
Contacts.apk (Dialer + icons)
--> Size of app reduced of 1026 kb to 630 kb
Mms.apk (Emoticones + icons)
--> Size of app reduced of 876 kb to 584 kb
Settings.apk ( icons)
--> Size of app reduced of 2689 kb to 1405 kb
framework-res.apk (Animations + Sense Theme + Others)
--> Size of app reduced of 4267 kb to 2405 kb

Size of app reduced of 1026 kb to 630 kb

Provalio sam kako ljudima baterija traje nekoliko dana. Ne koriste telefon :d

Trenutno 1d4h33m
Ostalo još 76% baterije.
Cell standby (43%)
Voice calls 14m17s (23%)
Display 25m53s (12%)

Koristim NB 11232010, samo sam jednom pogledao poštu za to vreme i poslao sam nekoliko SMS poruka (ekran 26minuta). Malo telefoniranja i rezultat je da se baterija troši ~1%/h.

Kako se ovo radi :)

from terminal;
su
parted /dev/block/mmcblk1
help
print

U can create,resize, delete partitions from there.

Kada u terminalu otkucam to, kaze mi "parted not found" ?

Pa onda ovo:

su
echo 'swapon /dev/block/mmcblk1p2' >> /system/bin/rc
sync

reboot

enjoy

Sad mi kaze da je read only.....
Pretpostavljam da moram da budem "ulogovan" kao neki admin da bi mogao ovo da dzaram :)

Trenutno 2d5h27m
Ostalo još 42% baterije.
Cell standby (32%)
Voice calls 52m54s (35%)
Display 1h7m (13%)

Baterija je sinoć bila na 59%, a danas veći deo dana varira od 53% do 65% (gore-dole). Poslednjih sat-dva je pala na 42% i tu stoji.
Nisam pristupao internetu preko telefona tokom ovih 53h i to je definitivno ubica baterije. Konekcija preko 3G ili WiFi + stalno uključen ekran. Baterija traje od ujutru do uveče.
U modu "običnog" telefona, baterija drži kao i na svakom drugom "običnom" telefonu.

jel ima neko utisak da je ovaj poslednji rom uzasno spor,meni linpack jedva prelazi 1.neznam zbog cega je tako,koji je najbolji do sada 2.2 po vama?

moze link za neki tutorijal kako instalirati 2.2 na i7500?

Poslednji build-ovi su otprilike isti (bar sto se brzine tice) Da bi ubrzao bilo koji build, moras da pobrises gomilu programa sa Root explorerom, i ima da ide ko mastan.....
Kasnije cu postaviti detaljan tutorial za stavljanje Froya 2.0 na i7500
----

Upravo sam nabavio ovaj fon sa androidom 1.6 na kome ni[ta živo ne radi tako da bi bilo odlično da postavi[ tut. za instalaciju i šta sve od programa da se pobriše da bi šljakalo kako treba (pošto sam laik po ovom pitanju:S:).

Hektore,sta si sve pobrisao sa root explorerom?,ja sam samo maps.apk obrisao ali nije nesto pomoglo.

Poslednja izmena:
Posle 72h, I7500 mi je pokazivao još 39%, ali sam morao da ga priključim na punjač, jer sam očekivao da ću ga više koristiti.
Bilo je nešto preko 1 sat razgovora i oko 1ipo sat uključen ekran.

Čini mi se da je 4 dana sasvim dostižan rezultat, uz normalnu upotrebu (razgovori i sms kao i obično) i bez 3G/WiFi. Ali čemu onda Android? :(

hektore, kad ce tut? :)

PRE VREMENA :)

Napomena: starije verzije zameniti novim i sve ce da bude ok.
Napomena 2: Skinuti sa neta USB driver za i7500 i instalirati pre pocetka procedure.
Napomena 3: Ne snosim nikakve odgovornosti ako vam se telefon pretvori u skupoceno parce cigle :)

Ovako:
1. skini:RECOVERY_6.1 (sada je valjda 6.4 noviji)
2. otpakuj arhivu^^^ i "recovery.img" ubaci u "C:\android-sdk-windows\tool" (ili gde si vec stavio taj SDK)
3. Sad "RECTOOLS.tar.gz" (iz RECOVERY arhive) i "GAOSP-2-08202010-NIGHTLY.zip" i "gapps-gaosp-froyo-signed.zip" prebaci na internu SD karticu (onu od 8gb) i povezi mobilni sa USB kablom.
4. startuj Command prompt idi do tool direktorijuma (tu gde si ubacio recovery.img) i ukucaj "fastboot flash recovery recovery.img", stisni enter da se pojavi waiting for devices....
5.Ugasi mob i startuj ga u fastboot (Call+power)
6. trebalo bi da se instalira novi 6.1 recovery.
7. ako je sve proslo ok. ugasi telefon i upali ga u Recovery modu (Call+power+volume down)
8. tu izaberi nandroid backup i snimi ga u jedan od ponudjenih slotova (recimo prvi)
9. onda idi na wipe data....
10. onda idi na "Apply any zip from sd" i tu prvo instaliras "GAOSP-2-08202010-NIGHTLY.zip", pa opet na "Apply any zip from sd" pa instaliras "gapps-gaosp-froyo-signed.zip"
11. rebootuj i trebalo bi da se pojavi novi 2.2 android

Puno srece....

Poslednja izmena:
Hvala bratic,mislim da to dosta ljudi zna,ali u svakom slucaj hvala,i jedno pitanje,tu nisu naveo fix permision da treba uraditi posle wipe,i daj reci sta se radi za brzi rad samog 2.2 androida?

Najlaksa varijanta je da se instalira "gapps-gaosp-ultralight-10252010-signed.zip" umesto "gapps-gaosp-froyo-signed.zip"
U njoj je poubijano sve sto ne treba (mada ima jos koja starcica koja moze da se izbrise). Veoma bitna stavka je da se instalira LauncherPRO (besplatno se skida sa marketa. To je veoma brza zamena za ugradjeni ADW launcher (desktop ekrani, meniji). Nakon instalacije, pritiskom na Home taster (mali izboceni taster s' desne strane "OK") dobija se mogucnost izbora izmedju izbora LauncherPRO ili ADW launcher-a. Pritisnite LauncherPRO i chekirajte donju opciju, da bi vam on bio glavni. Nakon toga iz Root explorera mozete izbrisati (preferiram rename extenzije, npr. ADW louncher.apkX)
To je to......

Meni LaunchPRO usporava Dialer, primanje poziva... itd. Zeam launcher po mom misljenju je light i brz.

Jel ukljucujete opciju jit?i nezam sa ovim 2.2 mi cesto pad signal,ima li jos neko tih problema

Meni LaunchPRO usporava Dialer, primanje poziva... itd. Zeam launcher po mom misljenju je light i brz.
Evo sad sam pono instalirao zeam i dosta losije radi u poredjenju sa LauncherPro (skrolovanje ekrana). Mada, i ja sam primetio lag kod zvanja i prekidanja veze sa LP....

djikile74, pad signala se dešava u 3G mreži. Pokušaj da ga staviš u 2G only.

Некако се увек вратим на 1-6-3-3 ***,најбржи и најстабилнији,уз галаксо теме тотално промениш изглед телефона,незнам за 2.2 теме,јер полушава неко да их инсталира,колико сам разумео оне се другачије убацују .не преко рецоверија него преко цмд

Stavio sam opet ovaj poslednji build i sad imam chudan problem (do sada ga nisam imao). Sve programe sam instalirao sa kartice i sad na marketu nemam nista u downloads (samim tim ne prijavljuje mi update nekog programa) Za sad je jedno od resenja da sve pobrisem i skinem sa marketa, malo mi je smor, ali ako ne moze nikako, onda.....

Nije čudan problem. Jednostavno nije rebuildovao linkove.
Mislim da ne moraš da brišeš programe, samo ih "pregazi" novom verzijom (nema veze ako je ista) sa Marketa. Na taj način će ti ostati i application data, a mislim i sva podešavanja.

Resio sam problem tako sto sam nasao svaki program pojedinacno na marketu i za svakog chekirao da dozvoljavam automatski update. Simple as that....

PJ. Ne bi mogao da odradim kako si napisao. U pretragama na marketu mi regularno ispise da je program instaliran, tako da bi morao prvo unistall....

Nazad
Vrh Dno