Šta je novo?

[I7500] Zvanicna tema

Video sam na Drakaz forumu da su se još neki ljudi žalili na identičan problem sa tastatrom. Nisu dobili odgovor :(

A da preimenujes ti tu tastaturu sa root explorerom u ime koje koristi default tastatura :p

Just my 2c

Interesuje me da li je iko skidao one gumice sa slušalica koje su došle uz mobilni?
Stvar je u tome što su meni te gumice prevelike i kada zaglavim slušalice u uši one polagano krenu da klize napolje i posle pola minuta mi ispadnu. Razmišljao sam da kupim neke slušalice koje dolaze sa nekoliko veličina gumica (fala bogu ima ih puno za male pare) i da zamenim, ali nisam uspeo da skinem postojeće gumice, a pošto ne znam ni da li može ili ne, ne bih da silim da ih ne bih zeznuo.

@GeorgeT
Naravno da moze, samo ih cimni jace ionako su ******.

ludilo :)

Za ovih godinu dana, koliko imam i7500, neki standard za trajanje baterije (normalno koriscenje) je oko 2, 2.5 dana.
Ovih dana ga nisam preterano koristio. Par poziva, par poruka, malo interneta preko wireless-a, market, programi.....
Danas je PETI dan a baterija stoji na nekih 70% :)
Pa da je 5 dana stojao ugasen, vise bi valjda potrosio bateriju.
Prilikom instalacije poslednjeg builda, baterija je gotovo u realnom vremenu curela :). Vratio sam stari build i sad je ludilo.

Koji build koristiš?
Ja se sve nešto nadam da će ovaj 0.69 uskoro da se pojavi, a s obzirom na broj i vrstu izmena, to bi mogao da bude i beta 3.

Video sam na Drakazu foru za rekalibraciju baterije. Možda je probam jedno veče, ali ne dok koristim ovaj 10.29. Kao posle svakog skidanja sa USB/Punjača potrebno je resetovati mob i onda neće da curi baterija.

Calibrating your Battery

1. Charge battery with phone turned on until galaxy is fully charged
2. Unplug
3. Turn off phone and charge for one hour
4. Unplug
5. Turn galaxy on, wait 3 minutes
6. Turn off phone and charge for one hour
7. Reboot and enjoy drastically longer battery life

Stavio sam 29.09. build. On mi je nekako najbolji. Jest da ima onaj glupavi auto fokus, ali sve ostalo lepo radi.
Imao sam koji poziv, ostao ukljucen Wireless par sati (nije se nigde prikacio, nego samo skenira) i dalje baterija ne mrda :)
Zeljno iscekujemo 6. dan :)

Cek, sad tek videh ono tvoje"uputstvo" sa drakaza....
Ispade da treba da sedis kuci i da ga punis 15 puta da bi mob. normalno radio. Puni, ugasi, iscupaj, puni, prekini, puni.... LOL :)

Poslednja izmena:
Kako bih mogao da bekapujem SMS poruke i da ih vratim na fon posle system reseta?
Neki od programa koji sam instalirao, ne znam koji, mi je ubio program APNon/off. stoji mi stalno na OFF i ne pomaže ni reinstal APNon/off. A ne znam koji je program u pitanju jer sam ih instalirao više tom prilikom, pre nego ću primetiti da mi APN ne radi.
Za kontakte znam, google sinhronizacije. Tako?

Poruke možeš da bekapuješ sa My Backup. Free verzija će ti odraditi posao.

7. Reboot and enjoy drastically longer battery life
pa u cemu je razlika da li ga upalim ili izvrsim reboot? mislim sta tacno uraditi? :)

5. Turn galaxy on, wait 3 minutes

Da čekam 3 minuta od trenutka kada pritisnem dugme za paljenje ili 3 minuta od trenutka kada se android pokrene?

PS: skinuo My backup izgleda da radi svoj posao, prava provera će biti kada budem vraćao podatke... Hvala PJ :)

Nisam probao, ali verujem da "wait 3 minutes" znači bar 3 minuta. Sačekaj 3 min kad se uključi. Recimo, kad uhvati signal mreže.

Da li se mogu u glevnom meniju praviti folderi i menjati imena ikonicama(tj. instaliranim programima). Koliko vidim na slici ispod, moguće je barem ono prvo, samo kako?
2d1ke54.png

Inače slika je iz poruke Jdoe-a, sa 15 strane ove teme, poruke broj 215.

Juče sam kalibrisao bateriju kao što je PJ predložio, pa evo prvih utisaka, a oni nisu baš povoljni. Sve sam uradio kako treba osim poslednjeg punjenja koje je silom prilika potrajalo sat ipo umesto sat vremena.
Sa punjenjem sam završio negde oko pola sedam sinoć, a do pola 4 ujutru mi je otišlo već 25% posto baterije, a telefon apsolutno nisam koristio. Ni pipnuo. Ni jedan poziv ili poruka, ni muzika, ni kamera, niti bilo kakvo igranje, APSOLUTNO NIŠTA!
Ostavio sam ga preko noći upaljen, samo sam uključio "airplane mode". Upalio sam ga (tj. isključio airplane mode) oko 11h danas i od tada su mi stigle 2 poruke, otkucao sam i poslao jednu i primio sam jedan kraći poziv(minut i 50 sekundi) i sada mi je baterija na 72%. Za one koji se pitaju to "sada" je 13.20h.
Znači da rezimiram za prvih 9 sati (otprilike) baterija se potrošila za četvrtinu sa 100% na 75%, a za drugih 9 sati se potrošila 3%, sa 75%, na 72%.

Koju verziju OS-a koristiš?
Ako je 10292010, onda ti je prvih 25% "iscurilo". Rešenje je da se posle skidanja sa punjača resetuje telefon. Znam da je smaranje, ali eto. Ja sam mob skinuo jutros oko 7 sa punjača i evo 13h kasnije imam 69%. Imao sam nekoliko poruka, dvadesetak minuta razgovora i 2x20 min EDGE internet. Plus sam ~2h bio u prostoru gde čas imam signal, čas nemam.

Pre neki dan nisam resetovao mob posle punjenja, poslao 2-3 poruke i nekoliko minuta razgovora i u 22h je bio na 15%.

Jel zna neko neki servis gde se moze ubaciti novi firmware (sa obzirom da ja nisam bas neki haker), za parice naravno :) Trenutno imam verziju 1.5 a telefon sam kupio pre skoro godinu dana. Bilo kakav info, tel. ili sl..

Evo da zavrshim prichu o kalibrisanju.
Do kraja dana (subote), baterija mi je, uz ne puno korišćenja, pala sa 72% na 55%. Tačnije od 13h u subotu, do negde 3.30h ujutru u nedelju. Ostavio sam mobilni preko noći uključen, ali sam ga ujutru zatekao totalno ispražnjenog. Znači sa 55% na 0% u manje od šest ipo sati (šest ipo sati sam spavao). :mad: Ovako mi se nije trošio ni dok mi je stojao u svojoj fabričkoj futrolici.
PJ, psovao sam i tebe :smack: što si to predložio i sebe što sam te poslušao :wall: i probao da kalibrišem bateriju. Mislio sam da sam je totalno i neopozivo sj€ß@o.
Napunio sam mobilni, uključio sam ga još dok se punio i do nedelje uveče, negde oko 2 sata posle ponoći mi je otišao samo na 93% (na sreću) :party:. Znači nekih 12-13 sati kasnije uz relativno umereno korišćenje...
U noći između nedelje i ponedeljka sam po običaju ugasio telefon.
Do ponedeljka uveče mi je pala baterija na 69% što uopšte nije puno, jer sam u toku dana igrao sudoku na mobilnom i imao par solidnijih razgovora. Noćas sam ga dopunio jer mi je danas bio neophodan sveže napunjen, potpuno pun mobilni.
Zasad imam utisak da baterija drži otprilike kao što je i pre ove "igranke". Videćemo još...

OS mi je njegov originalni sa kojim je i došao.
Resetovanje? Misliš da ga bockam gore kod USB konektora? Zašto bih to radio? Nikada ga do sada nisam tako resetovao, ali ga svake noći gasim dok spavam. Inače ga uglavnom punim dok je ugašen, tj noću.

Pod resetovanjem sam mislio na softwareski reboot. Ako se ne varam , mob ti je došao sa 1.5, a to znači da nema reboot, već moraš da ga isključiš.
Ja koristim 2.2 i kada stisnem off dobijem meni
Silent mode
Airplane mode
Reboot
Power off

A kada izaberem Reboot, dobijem
Reboot
Recovery
Bootloader

Pređi na 2.2, možda ti se i baterija sredi :)
Danas, manje više standardni dan kod mene, baterija je trenutno (posle 10ak sati) na 61%.

Onaj pretposlednji put je stvarno bio chudesan :)
Znaci, baterija je trajala punih 6 dana mog standardnog koriscenja.
Poslednjim punjenjem je izdrazao jedva 2.5 dana, opet mog standardnog koriscenja.
Da li sam potrefio kombinaciju za duzinu punjenja, 'bem li ga, ali je stvarno bilo chudo.

E sad jedno pitanje:
Kada se sinhronizuje mob sa googleom (za kontakte) sada mi ubaci i sve zive email adrese medju kontakte, sto ja naravno ne zelim.
Kako da se oslobodim tih emailova koji su mi se pomesali sa mobilnim telefonima ?

GeorgeT
Trebao si da procitas 10ak stranica u nazad i da vidis da su (skoro) svi presli na Froyo 2.2, koji inace mnoooogo bolje radi od fabrickog 1.5 i Drakazovog 1.6.3.3. Ja sam procitao gotovo celu ovu temu i nigde nisam video da je neko spomenuo hardverko resetovanje. U Froyo 2.2 imas, kao i u Windowsu Shutdown i restart (i jos par finih opcija), tako da se restart (reboot) vrsi veoma jedostavno.
Hint: slobodno predji na Froyo 2.2, sve ce mnogo brze da radi.

Poslednja izmena:
Idi u Contacts, pa display contacts i imaš opciju Only contacts with phone.

Ranije je bila opcija da se sinhronizuje all contacts ili my contacts, ali sada ne znam gde je.

Mislim da je nesto izaslo... :) :)
Ko razume shvatice :cigar:

Poslednja izmena:
Bravo mr Holmes.
Ovo je novi telefon.

Leti!!!
Ipak ima pixel braking tokom video zapisa... To je prvo sto sam hteo da vidim. Ima mnogo novih opcija ali videcemo, mora ipak da se preuredi

Nadam se da su rešili problem sa baterijom. I da je smanjena agresivnost kod ubijanja aplikacija u pozadini. Ovo je najduži change log do sada. Toliko je dug, da sam očekivao da će ovo biti beta 3.

Baterija deluje ok posle 12 sati..

Da li vi stavljate nove romove od nule, ili samo lepite preko starog ?
Ja, kao i sa Windowsom, sve ispocetka.....
Brzinsko zapazanje:
malo vise slobodne memorije. Sada imam do 46Mb, sto je za mene maximum koji sam postigao. Video mod i dalje neupotrebljiv. Brzina - tu i tamo.... Baterija, hmmm. Cini mi se da se ipak vise trosi. Videcu kad ga napunim.

Nazad
Vrh Dno