Šta je novo?

[I7500] Zvanicna tema

Novi build je u stvari 2.2.1 android, tj ima novi gmail, ima fabricki twitter i facebook i još sitnih nekih detalja (widgeti nisu više racbacani kada se prikažu, već su grupisani po aplikaciji npr. beautiful widgets je zauzimao pola kada se instalira, ovako su svi widgeti grupisani u jedan folder. Ima još nekih stvari sve u svemu lep pomak napred za oldy-a

Sve sto je rekao Fikro za novi build o izgledu je tako samo bi dodao da ima i file manager kao dodatak aplikacijama. A sto se tice mog problema on i dalje stoji mms mi ne radi, tako da ako menjam telefon to ce biti razlog...

Jos jedno pitanje, mozda je u tome problem, koji firmware koristite, ja sam sa odinom instalirao ovu verziju I7500XEJC6-PDA-CL209906, koja je ruska, mozda je do nje problem.

Poslednja izmena:
@hektor2
Sry man, nisam znao da ocekujes moj odgovor. Evo nesto bolje za tastaturu, HTC_IME Low Res Kitchen.
http://www.gimpsta.com/themerlo/main.php
Klikni, registruj se i napravi svoju low-res tastaturu. Ima veoma easy tutorial za to, nema sanse da omanes. Kad zavrsis sa bojama i odabirom fonta, generate it i cekaj nekih 4-5min, ne clickci vise puta. Nakon toga imaces, svoju tastaturu u .apk spremnu za download.

@Vulevu
Nikad nisam proveravao mms, ne vidim svrhu toga na android platformi. Anyway ako ces da menjas telefon, menjaj se sa mnom. Lastest nightly leti, klizi, pere ves, pegla, pravi rucak... Najbolja verzija do sad.

Poslednja izmena:
Ja sam stavio ovaj najnoviji build.....i sta znam.......nista se nije desilo spektakularno :) gmail je malo poboljsan, kamera je (izgleda) zeznuta :) sad je autofokus bas auto auto fokus :) znaci samo nacentriras gde treba i mobilni sam fokusira bez (polu)pritiska na taster. Meni se licno ne svidja ovaj pristup....
Dobro je sto ima "fabricki" ugradjen file manager.
Ovo su moja brzinska zapazanja...
Ajde ostali, javljajte kakvi su vasi utisci.

moze li neko da mi kaze gde moze da se skine root explorer jer koj god skinem on ne radi prikazuje mi fors close ...
ili da mi da neki drugi explorer kojim mogu da obrisem live wallpaper google maps itd ?

Nemoj da juris poslednju verziju. Nadji "Root Explorer 2.10.2.apk". On lepo radi. Ako imas neki problem daj mi email i problem ce biti resen ;)

Posle skoro godinu dana koriscenja telefona sa fabrickim podesavanjima juce sam instalirao poslednji Nightly build. Medjutim pojavio se sledeci problem:
Kakda pokusam da dodam gmail Account prijavljuje mi "unable to open connection to server".
Startovao sam browser na telefonu i logovoao se na youtube (putem gmail naloga) i sve je funkcionisalo.
Googlao sam ali resenje nisam nashao. Ima li neko ideju sta bi moglo biti?

@5ar Imao sam isti problem, resio sam ga resetom. Ulogovao sam se sa stocka i onda install 1.6.3.4.

Ostali, da li ste ikada imali problem sa WiFi na nightly? Vidi, dolazi do obtain address, kada treba da se konektuje konacno, samo pukne disconnect i opet na scanning.

Meni Wireless super radi (da kucnem u drvo :)), jedino mi ne radi GPRS...Stavio sam podesavanja koja treba, ali nece.....(ili ja ne znam da podesim)

Resio sam problem ponovnim instaliranjem google apps. Stvari koje mi smetaju su losh rad kamere i galerije. Probacu da vratim galeriju na staru verziju kao sto ste pominjali u par ranijih postova. GPRS josh nisam probao a WIFI odlicno radi.

Wi-Fi proradio posle reinstalla.
@hektor2 GPRS se automatski podesava, sam postavlja apn point. Meni pravi problem na Telenoru, dok na MTSu radi savrseno, cak i sa power widget (on/off i 2G/3G), glupost.

@5ar Kamera je malo ******a sad (fokus) a galerija radi odlicno. Probaj sa 2D verzijom, imas link na prethodnoj strani. P.S. Da li si postavio compcache na galaxo config i cyanogen properties, takodje disable JIT i klokuj CPU, trebalo bi da radi smooth.

+ za 3d galeriju je sto se integrishe sa picasom.
Ali ogroman - je sto je galerija sama resila da mi redukuje albume pa je 1300 fotografija svela na nesto vishe od 30!:mad: a nisam odradio kompletan backup :wall:
Instalirao sam 2d galeriju, ali nemam pojma kako da obrisem staru.
Kamera ima bash dosta opcija, medjutim nisam uspeo da je prilagodim da normalno radi.

Stiglo mi je obavestenje SMSom (ostalo vam je manje od 15 din kredita) da je GPRS (Telenor) proradio :D

Poslednja izmena:
Staru (novu3D) galeriju brises root explorerom.
Imas malo gore verziju koju treba da skines, da bi lepo radila sa i7500. Kada ga instaliras odes na system, pa na app i tu obrises ili bolje promenis extenziju (rename na recimo 3Dgallery.apkX)
Tu ima dosta stvari za delete/rename da bi ubrzao telefon:
Bluetooth, carhome, face book, live wallpaper, maps, torch, twiter, voicediler, voicesearch.....

Ово је превише зајебато за мене.. Дајте неки сервис у БГ-у да ради ово :)

ljudi pomagajte izgubio sam ovaj mob da li moze nekako da se pronadje msm da prijavim u policiji i to?

Ako imas IMEI broj telefona, mozes da pokusas.

iso sam u policiju i dao sam im imei da li se taj imei menja flesovanjem telefona?

od pocetka sam koristio verziju 2.2 (znaci jedno 2 nedelje) i shvatio da je hardver slab ipak za ovu verziju (kocio je, sporije ucitavao i tako to) vratio sam verziju 1.6 medjutim sad imam nekoliko problema : pod jedan ne mogu da vratim imenik, naime u verziji 2.2 postoji inport-export from sd card, a sad ucitava samo sa sim kartice, pa da li je moguce nekako ipak vratiti imenik. ja fajl imam sacuvan ali ga ne mogu procitati iz imenika, i druga mnogo bitnija stvar je sto ne mogu da se ulogujem na googl mail a samim tim ni na Market. kad krene konektovanje napise mi 'this could be a temporary problem or your SIM card may not be provisioned for data services. If it continues, call Customer care'. ako je neko imao slican problem ili zna resenje nek se oglasi :)

Ako si koristio sinhronizaciju (sa gmail nalogom) onda ce ti se imenik vratiti cim se ulogujes. E sad, posto ti imas probleme sa logovanjem na gmail nalog, to ce biti mali problem.
Probaj da stavis neku drugu sim karticu....
Inace, meni 2.2.1 verzija radi bas brzo. Malo je kloknut procesor na 600MHz, poiskljuceni "nepotrebni" servisi i sve radi brzo i glatko (jedino igo navigacija davi do jaja, ali radi)

PS. koju 1.6 verziju si stavio. Regularnu ili Drakaz-ovu ? Ovu drugu ti preporucujem, 1.6.3.3 (ne 1.6.3.4)

Poslednja izmena:
Drakaz 1.6.3.4.
Meni je u pocetku radi soludno sa 2.2 ali je vremenom poceo da se baguje i koci. sad, ja imam galaxy i7500, mozda tvoj mob ima bolji hardver pa i bolje radi. a kako i koje si te nepotrebne servise iskljucio?
citao sam po netu da dosta ljudi ima isti problem kao ja stim da konkretno i precizno resenje nisam nasao, ima neka fora da se obrise data \data\ com.android.providers.settings, ali ja iskreno ne znam kako da nadjem a kamo li obrisem ovaj fajl??

Ponovo sam instalirao 1.6 i sad nekim cudom radi market . . . . ne razumem zasto i kako, ali radi :)

big, tema je i7500, tako da i Hektor ima isti telefon :)

Ja sam probao sve redom verzije od oktobra prošle godine (pre neki dan je bilo godinu dana kako imam ovaj mob), pa do sada i nightlybuild verzije Froyo-a su ubedljivo najbrže. E sada koja je najbolja, ne znam, ali svaka sledeća ima neka poboljšanja i razlike u brzini nisu velike, pa uvek držim najnoviju.

To što ti se desilo sa 1.6, da posle prve instalacije nešto nije bilo OK, a onda posle druge sve radi, može da objasni i problem sa Froyo-m o kome sam već pisao. Bez obzira što odradiš celu proceduru kako je predviđeno, desi se da nešto ne bude instalirano dobro i da zeza. Potrebno je da ponoviš proceduru od početka (sa wipe-om, naravno) i sve će doći na svoje mesto :)

Meni je ovaj zadnji Drakaz-ov Nightly bulid 2.2.1 od 29.09. do sada najbolji rom za Galaxy, ovo je veoma kvalitetan fon samo mu je jedina mana sto ima malo ram memorije, ima odlican amoled ekran , a baterija moze da izdrzi nekih dan i po, sto je odlicno sa ovim romom.

Meni je oko 30-32mb. Jedino kad startujem (sa mucninom :)) Igo navigaciju, posle izlaska iz iste memorija se rascisto do skoro 40mb.
Inace stavio sam malu SD karticu od 2gb sa swap+fat particijom i nista specijalno nisam primetio ni u brzini ni u slobodnoj memoriji. Moguce, zato sto nije neka brza....

big, tema je i7500, tako da i Hektor ima isti telefon :)

Ja sam probao sve redom verzije od oktobra prošle godine (pre neki dan je bilo godinu dana kako imam ovaj mob), pa do sada i nightlybuild verzije Froyo-a su ubedljivo najbrže. E sada koja je najbolja, ne znam, ali svaka sledeća ima neka poboljšanja i razlike u brzini nisu velike, pa uvek držim najnoviju.

To što ti se desilo sa 1.6, da posle prve instalacije nešto nije bilo OK, a onda posle druge sve radi, može da objasni i problem sa Froyo-m o kome sam već pisao. Bez obzira što odradiš celu proceduru kako je predviđeno, desi se da nešto ne bude instalirano dobro i da zeza. Potrebno je da ponoviš proceduru od početka (sa wipe-om, naravno) i sve će doći na svoje mesto :)

Ma gledao sam po celom netu resenje pa sam vise i zaboravio na kojoj sam temi bio :d
Sad je doslo sve na svoje, samo me brine to sto sam saznao da se ovakvi problemi javljaju i posle odredjenog koriscenja koje nije pokazivalo bilo kakve probleme. Mada neko moje licno misljenje je da je ipak ovo malo memorije za najnovije vrezije OS, mozda i gresim . . . .:party:

Paaaaaaaaaa.....uz malo dotezanja, radi finije nego Drakaz 1.6.
Bem li ga. Probaj najnoviju night build verziju, klokni malo procesor, pobrisi sta se moze pobrisati, i ima da radi ko mas'an :D
Meni sa ovakvom kombinacijom baterija traje 1.5-2 dana. Sto i nije lose. Sve lepo skroluje, ne baguje se bas tako jako :)
Sve u svemu zadovoljan sam.
Jedino su zdrndali kameru. U video modu brlja, tako da nije bas korisna.

Nazad
Vrh Dno