Šta je novo?

[I7500] Zvanicna tema

Nakon Beta 2, Drakaz je najavio da prelazi na implementaciju 2.2 (Froyo), jer mu je od pre neki dan dostupan source kod.

Instalirao sam Beta 2. Deluje malo tromo, ali ne tromo kao prvi Donut. Neka druga vrsta tromosti :)
Kao što i Drakaz reče, ovo nije za everyday use. WiFi se povezao na mrežu, dobio IP, ali nema protoka.

APN sam podesio, ali APN type ne može da se bira, već se ručno ukucava (internet ili mms). Anyway, nisam uspeo da se povežem ni preko 3G mreže, tako da idemo u recovery i vraćam nandroid backup (Galaxo 1.6.3.2...kad se već zezam sa ovim, saću da ga prebacim na 1.6.3.3 :)).

2.1 ima drugačije rešene menije, sve nekako izgleda našminkano. I podešavanja su mnogo brojnija, ali s obzirom da ne ostajem (ne mogu online) na ovom romu, nisam se mnogo cimao da pregledam opcije.

Poslednja izmena:
Kameru nisam probao, jer se ne sećam kada sam je koristio i realno mi nije potrebna :)

Ma ok,sve je to uredu,al on prelazi na 2.2 a nije ni ovo odradio kako treba,da ne pricam koliko je spor,pa malo malo se pojavi sa ono forces.....ma idi..vrcam se na onaj ruski c6 ili 1.6.3.3. vidim tikoristis 1.6.3.2 to je stariji od ovog 1.6.3.3.?po oznakama bih rekao da jeste.I koji oficijani se pokazao kao najbolji,posto vrlo su male razlike,probao sam i k4 i k5 na 1.5 androidu,a na 1.6 sam probao b2 i c6....ne vidim neku razliku.

Meni je zvanični 1.6 jako spor. Ima preveliki lag.

Od zvaničnih mi se najbolje pokazao 1.5 K5.

Prebacio sam se sinoć na 1.6.3.3 (razlika u odnosu na 1.6.3.2 je samo što je dodat Tether. Baseband mi je K4, a PDA je 1.6.
Radi sasvim OK. Najpouzdanije od svih koje sam probao.
Jedini problem su suviše agresivna podešavanja za oslobađanje memorije, pa se dešava da OS ubije neku aplikaciju koja radi u pozadini. Meni je problem što mi ubija Operu (a u njoj bude otvoreno nekoliko tabova), pa sam to rešio sa MinFreeManager sa kojim mogu da menjam alokaciju memorije. Kada smanjim hidden apps sa 24 na 11MB, ne ubija mi aplikacije, osim ako ne počenem nekontrolisano da ih pokrećem :)

Prelazak na Froyo je bitan zbog novog Kernela koji ima mnogo manje hardverske zahteve, pa bi trebalo da radi brže na Galaxy-ju nego Eclair ili Donut. Problem koji si pomenuo postoji i moglo bi da se desi da pređe na Froyo, da ga nikada ne završi, a nije doterao ni Eclair do kraja.
Njegova volja kako će da troši svoje vreme, može sutra da se odluči da obustavi sve radove, a mi možemo samo da plačemo ;)

Updateovao sam firmware preko pc studia, sve proslo regularno posle toga telefon upalio onaj logo telenora i posle toga samsung i otad je mrtav, Odin ga prepoznaje,sta dalje raditi?

Oziveo ga pomocu Odina i stavio h8 taman mu skinuo i Telenor ikonice.

Poslednja izmena:
Ti si prva osoba za koju čujem da je uspela bilo šta da uradi preko PC Studia :)
Jel to izašla neka nova verzija? Ajde pogledaj About.

Verzija 1.4.0 IL2 , posle sam preko Odina stavio 1.6 i kada sam hteo da vratim na H8 nije htelo vrtelo se ono android na ekranu pa sam ga vratio na 1.6. Jel mogu drajveri da se instaliraju bez pc studia i da li neko ima drajvere koji rade na win7 x64, sa ovima sa diska nesto ne ide?

@Pj nisam te najbolje razumeo,ti si sad na 1.6.3.3,tacnije imas 1.6 donut i drakazova rom,ali si me zbunio sa ovim k4?kako ti je to ostalo,znaci prvo si ubacio k4 paket ceo,boot,pda,phone i cda,a posle toga si odradio drakzaov rom?

Koristim Galaxo 1.6.3.3.

Tokom flashovanja sam koristio I7500XEJC6.

Tako i ja,ali ne vidim da mi pise negde u about baseban k4.Nego ima li neka aplikacija za screenshot?Skinuo sam jednu,ali ne radi.E sad,neznam dali je to do aplikacje,ili do telefona.

Zdravo, treba mi mala pomoc oko ovog Galaxo ROM-a. Odradio sam sve kako je navedeno, update.zip, restore G.apps i wipe ali telefon mi uvek ostaje zakucan na onom popcetnom ANdroid screen-u.
Prvo sam uradio wipe, zatim update.zip, restore G.Apps i onda opet wipe... jel ima neka druga kombinacija ovih koraka? Jel ja ovo dobro radim?

posle restore G aps,nemoj ponovo da radis wipe,vec samo restartuj telefon i cekaj.

Hvala!!! stavio sam juče i zadovoljan sam.
Lepo izgleda, naročito live wallpeprs
Radi Market i odlazi na web stranice ( mora da se uključi wifi tehter i wifi)
Pri odlasku na Market nude se dodatni programi ako koristite ROM v2.1, u odnosu na ROM v1.6 (provereno sa 2 telefona istovremeno)
Zbog nacifranosti je usporen, ali se to ispravlja sa overclockerom i kada se digne CPU na 710 Mz radi malo sporije od 1.6.3, ali zadovoljavajuće.
Ima ugrađen overkloker, koji nisam uspeo da nateram da radi, ali sa overklok widgetom može da se namesti min i max frakvencija CPU. Namestio sam min 245 Mz i max 710 Mz.Pri radu na 710 Mz ne greje se telefon.

Ne radi fotoaparat, što mi nije naročito bitno.

Kazi mi koliko traje baterija u odnosu na 1.6 verziju. Da li overclock utice na vecu potrosnju, odn. krace trajanje baterije ?
---

1.6.3.x nisam primetio razliku u trajanju baterije kada dignem CPU clock.

Ma nesto me interesuje, posto ovaj samsung kad se malo "optereti" sa programima (15ak instaliranih programa) pocinje opasno da stuca. Ogroman lag, bas neprijatno za koriscenje.
Evo sta pise u about:
Firmvare: 1.6
Baseband version: I7500XXjB2
Karnel: 2.6.29 (root@sep-53 #1) pojma nemam sta je ovo :)
Build number: Donut.XXjB6

Trenutno imam na `1.6.3.3. oko 80 aplikacija...nemam problema....promeni verziju softvera,ja koristim ovu poslednju c6

hektor2, guraš jednu od dve najgore moguće verzije što se tiče brzine :)
Idi na Galaxo 1.6.3.3, sigurno će ti telefon raditi brže.

u ***, pa gde bas taj rom da nadjem da instaliram......:)
Evo sad se zlopatim sa hyper brzim netom da poskidam stvarcice vezane za 1.6.3.3

PS. Zbog cega overklokujete procesor u I7500 (sta se konkretno dobija)

ja sam bezao isto,tako...jer je i mene sve to pogubilo,vidi prvo preko odina flesuj telefon na onaj c6...a posle poskidaj sta treba...i citaj ono upustvo,citaj kako da ubacis recovery,kako u run da kucas i koje komande..ono cmd..i slicno...videces ono upustvo je bas za nas,sto smo totalni duduci

Ma idi bre, al' su ga ukenjali, pa to nisam jos video.....jedva sam poskidao sve sto mi treba, kad je pocela ona igra sa vremenom "imas samo 15 sec. da u device menageru upgrejdujes drajvere dok je telefon u fastboot modu"
Mislim.....3 puta sam probao i odustao
Dodje mi da ga zavarim u zid.
Uvek se za neki usrani telefon uhvatim...
Nije ni cudo sto ga svi prodaju.
----

Vrh Dno