Šta je novo?

i7 920 D0 Realni OC dometi 4.4ghz sa vodenim hladjenjem :)

zajebani

Slavan
Učlanjen(a)
24.01.2007
Poena
465
HT mi nije potreban ali probacu cisto da vidim koliko je efikasno hladjenje, mada po ovim slikam moze da se zakljuci da je prilicno efikasno:) @kosta_87 svaka ti dala:D posto sam od njega kupio ovu jako pedantnu rukotvorinu :) http://img30.imageshack.us/gal.php?g=image142x.jpg

MAX benchabilni klok, temperature koje se vide su za vreme vantage testa. Mozda moze i sa manje napona ali ja to volim da odvrnem po sistemu od viska glava ne boli:D ali moze dzep da zaboli:p

Vec slutim da ce biti zamenjen nekim probranim i7 primerkom sa vecim mnoziocem ili bez mnozioc ogranicenja :D
Nesto si zagonetan,pojasni sta je to novo sto uzimas?
Pojasnjeno :)

Poslednja izmena:
Čestitke na novom hladjenju i na finom primerku procesora tj postignutim rezultatima. Bas me interesuje koliko ce se promeniti situacija kada se upali HT.

Vodeni sistem je babaroga, predlazem samo da stavis jacu pumpu, mada vidi se da i ova radi posao.
Moje skromno misljenje da na vodi i7 ako poteras na 4.8 ghz za bench i sl. je extra. Sto Space kaze bice ovo vesela zima :).
Cestitke!

Vodeni sistem je babaroga, predlazem samo da stavis jacu pumpu, mada vidi se da i ova radi posao.
Moje skromno misljenje da na vodi i7 ako poteras na 4.8 ghz za bench i sl. je extra. Sto Space kaze bice ovo vesela zima :).
Cestitke!

Izuzetno je tesko da potera i 4.6 GHz za bench ,jer mu treba 219-220 bclk za tako nesto.Pre toga mora da odradi hard mod na svojoj ploci.To su pre lepe zelje,a za 4.8 GHz mu treba mnogo bolje hladjenje od tog vodenog.Ako promeni taj i7 920,onda moze da ocekuje boljitak. :p
Za 4.8 GHz mu treba 228 bclk, a to je vec neverovatan rezultat na vodi i jos da moze da odradi 3D markove.Znaci okreni - obrni,mora da ide na LN2.;)

:wave:

Izuzetno je tesko da potera i 4.6 GHz za bench ,jer mu treba 219-220 bclk za tako nesto.Pre toga mora da odradi hard mod na svojoj ploci.To su pre lepe zelje,a za 4.8 GHz mu treba mnogo bolje hladjenje od tog vodenog.Ako promeni taj i7 920,onda moze da ocekuje boljitak. :p
Za 4.8 GHz mu treba 228 bclk, a to je vec neverovatan rezultat na vodi i jos da moze da odradi 3D markove.Znaci okreni - obrni,mora da ide na LN2.;)

To stoji, posto je spomenuo nabavku boljeg procesora neka moja maximalna ocekivanja za taj i7(sa vecim mnoziocem ili otkljucanim) je 4.8 ghz na vodi (na to sam mislio ne na njegov 920).
Temperature su odlicne, ja sam sa ukljucenim HT na 920 4.2ghz co/c1 Linx-ovo, temp cpu-a nisu prelazile 60c (sa chilerom ;) ).

Poslednja izmena:
*******i postaje *******iji svakim danom.

Koliko vidim tu ima 2 trostruka hladnjaka i 6 ventova. Koliko se čuje to čudo?

Posto nema novih grafika,evo jedan socialni mark Spi 1M.;)

Hladjenje sa Prolimatech Megahalems,znaci vazduh,sobna temp.22C.Tek da ide neka prica o 4.8GHz. :p

i7 950 @4863 MHz.

1M ....8.312 S

Kratko iz dva pokusaja.;)

Poslednja izmena:
Kad smo vec kod ove teme, mene interesuje sta najvise utice na temperaturu procesora pri klokovanju sem vcore voltaze?

@Sharpshooter
Ovo je odradjeno sa ventovima na minimum, skroz necujno, samo jos kada bi pumap bila necujna:p, tako da mogu da kazem da je buka ponovo usla u moj zivot iznad podnosljivog nivoa za moj ukus, ali nisam moga da odolim ovom fantasticnom sistemu hladjenja:) koliko cu izdrazati videcemo:D

@FTN
Klok procesora. Nece se isto zagrevati na 3ghz i na 4ghz sa istim napnom. Kombinacija viskog kloka i napona je ono sto ga dovodi do usijanja:-devil-:
Recimo da box kuler retko moze da izdrzi klok CPU-a koji moze da se postigne bez dizanja voltaze ali zato uspeva da ga odrzi na defaultnom kloko u prihvatljivim granicama.

Poslednja izmena:
koliki je najveci dozvoljeni napon za 920-ku? ja se nisam nesto bakcao sa oc-ovanjem 920-ke nego sam samo podigao sa 133 na 150 da mi radi na 3ghz ali mi se cini da je napon podignut na po meni velikih 1,31v za cpu

c0 je revizija pa nece verovatno na 4ghz...moguce da mi je taj napon jer u biosu stoji opcija auto ...sta jos moram da dizem od napona ako resim da se igram za oc-ovanjem? vodemo mi je hladjenje TT 735 i trenutno sa ovim naponom na 3ghz imam oko 28 stepeni

Poslednja izmena:
Evo slika biosa UD5, mislim da je kod tebe slicna situacija sa opcijama. Od opcija koje nisu prikazane na slikama jedino u meniju Advenced cpu Feature sve na disabled osim prve 3 opcije, njih setujes prema svojim potrebama, memoriju prema deklarisanim klokovima za module koje imas.
Bitan je CPU Vcore i QPI Voltage, kao sto mozes videti kod mene je sve ostalo podeseno na auto a klok je 4.4ghz. Imas neke smernice ako te jos nesto zanima pitaj.
CPU Vcore ne preko 1.450v u full loadu a temperature ne preko 70c testirno LinX-om, da nebi vremenom opadao oc potencijla.

^
Kako napreduje klokovanje:)

Da ne otvaram poseban topic - samo da se zahvalim Nikoli što mi je napimpovao mašinu na stabilnih 4000 MHz (detalje vidite u moj računar, ispod avatara), procesor core i7 920 naravno D0, na nekih realnih 1.33, mada sam probao i 1.31, prolazi sve testove na istom kloku. Blago je podignut napon na mem. kontroleru, a 6 GB memorije radi u tripple channelu na 1600 MHz, CL9, mada i tu verovatno može da se izvuče više. Više, jer je memorija sa Elpidama koja bi trebalo da u dual channelu radi na 2000 MHz sa CL8, ali opet, pošto je tripple, za veće frekvencije mi je potreban veći napon na delu CPU-a, za šta bi mi bilo potrebno vodeno hlađenje, a sa tim još nisam spreman (niti ću, verovatno ikad biti) da se igram... bar ne za svaki dan. Ipak, tihih 4000 MHz, sa HyperThreadingom i svim uključenim tehnologijama procesora (osim Turba i SpeedStepa naravno) je jako slatko kad imaš četiri dodatna virtuelna jezgra... Dobar upgrade sa 2.5 godine starog Q6600, koji još uvek u istoj kombinaciji, na 3.6 GHz, kao iz tone testova grafičkih na benchu, radi kod klinaca ćaletovog komšije...

Stvarno zverska konfiguracija koju sigurno dugo neću da menjam - a kojoj realno nedostaje bar jedan SSDNow V+ 128GB ili neki brži SSD...

Poslednja izmena:
Nadam se da će to stići u prodaju...

@max: koje su ti temperature ?

@*******i: nek te lepo sluzi racunar. Pazi samo na engleski na tom hladjenju - npr SWICH ;) Salu na stranu deluje jako pedantno uradjeno :)

Poslednja izmena:
@mipko
aaaaa, jes da ni ja nebi bolje napisao ali ovo ipak nije moja greska :D
Hvala:)
@byMaX
Proradila ta ASUS P6T Premium kako vidim bas kako treba :) dugo je stajala, trebalo je malo da se zagreje :p
Pa neka te sluzi jos dugo, najmanje 2-3god :)

@Sharpshooter
Ovo je odradjeno sa ventovima na minimum, skroz necujno, samo jos kada bi pumap bila necujna:p, tako da mogu da kazem da je buka ponovo usla u moj zivot iznad podnosljivog nivoa za moj ukus, ali nisam moga da odolim ovom fantasticnom sistemu hladjenja:) koliko cu izdrazati videcemo:D
Malo mi je bilo cudno da je pumpa tako bucna pa sam se pozabavio tim problemom. Kao sto sam predpostavljao, vibriranje pumpe se prenosi na ceo sistem i pravi neprijatan zvuk, malim odvajanjem pumpe od samog kucista vazdusnim jastukom (moj izum:D) pumpa je postala necujna, sada su ventovi na minmalnom boju obrtaja bucniji od pumpe ali sve u svemu tek toliko da nisu necujni:) Inace povecan broj obrtaja ventilatora nije uticao na nizu temperaturu tako da je 6x12cm 800rpm i dva radijatira sasvim dovoljno da ohlade i7 na prihvatljive temperature ispod 70c. Iz ranijih susreta sa vodenim hladjenjima zakljucio sam da je vodeni blok daleko bitnija komponenta celog sistema, ali naravno da bez adekvatnog hladjenja vode ne moze da da svoj maksimum.

Poslednja izmena:
@*******i, hvala, nisam ni sumnjao da ne radi - malo je tripovalo zbog SATA kabla, i to onog iz P6T Deluxe paketa (onaj sa povezanim kablom i napajanjem), ali sad smo stavili MSI kablove i sve radi :).

@mipko, temperature su oko 41-42 stepena u idletu i oko 82-83 pod punim opterećenem posle 15 minuta...

^
Kako napreduje klokovanje:)

igrao sam se do 3,8ghz sa 1,43v za cpu i qpi/vtt voltage i onda mi se zeznuo raid pa sam poludeo ne zbog podataka jer imam sve na diskovima vec sto moram opet sve da instaliram...sad se bojim da nastavim da mi se opet ne zezne raid

Poslednja izmena:
nasao bi ja napon koji mu odgovara al nemam pojma zasto mi se zeznuo raid pa me to brine...moguce da ga zeza ono pali-gasi comp

@matrixxsu
To se desava, meni je recimo prso harad i bez raida bas u procesu trazenja stabilnog kloka, to jes nije prso vec se tripovao prilikom podizanja sistema, nakon gasenja paljenja itd clirovanja biosa sve je proradilo kako treba, samo tebi je sve to malo strano dok sam ja na to naviko:p tako je sa gigabyte plocama.

nije mi stran oc jer sve masine su mi bile podosta klokovane sem ove zbog tog sto mi cpu nije pod garancijom i sto do sad nisam imao previse vremena...pokusacu sa jednim hardom pa mozda bude bolje

@Rista: drugi shot u prvom postu, na 4.5GHz - koliko ti je bio vCore ? Vidim na SShotu 1.568 jel si ga digao na 1.6075, 161375 ?
vDrop ti je uz LLC oko 0.042V ?

Nazad
Vrh Dno