Šta je novo?

i7-920 C0/C1 pomoc

Radi,radi :D ...samo sam dokupio jos 3GB rama i sad je masina ko avion:d ...ima nekih bugova,tipa ne radi mi turbo na mnoziocu 19 i bclk 200 ???

Oce to da se izbaguje. Meni je znalo da ne cita memoriju iz cista mira, i onda mora se vadi cpu i stavlja ponovo..nista vise..x58 je bagovita platforma :D

Probacu posle sa 1.40v na 4.0ghz pa ako moze i smanjivacu vcore, nego me zanima sta je sa qpi i sa ioh/ich, da li i njih da povecavam paralelno? trenutno je qpi 1.35 a ioh/ich 1.2

sa 1.4v dobijam 00000124 bsod, za koji sam nasao na netu objasnjenje na overklokerskoj bsod listi "increase/decrease qpi/vtt" , qpi je 1.35 ali je vtt na auto i pokazuje 0mv...koliko mv da mu stavim,predstavu nemam..150,200,300?

Sent from my Desire HD using Tapatalk

stavio vtt na +150mv, qpi ostao isti, pa cu da testiram, mada bih jako voleo ako neko mozda da objasni vtt kako srazmerno ide sa vcore-om

Sent from my Desire HD using Tapatalk

Poslednja izmena:
Sa vcore 1.34 , vtt +150mv i qpi 1.35, prime95 stabilan, linx isto, ostavicu do jutra da radi da budem siguran da je stabilno, temp oko 70c, i u linxu za nekoliko stepeni vise...ovo se na kraju ispostavi da je odlican primerak procesora :)

A temperatura? Imao si 69C na 3.8GHz i oko 0.06V nižem naponu, pa procenjujem da je sada oko 80C max, jesam li blizu?

73 i 74 za prime, max 77 za linx.

Mada, u mom stanu je strasno toplo, greju ko nenormalni , tako da je ambijentalna temperatura previsoka, cenim da je u normalnoj prostoriji max temp 70 odnosno 74 za linx, sto je odlicno za ovaj cpu :)

Hvala svima na savetima i pomoci :)

Nazad
Vrh Dno