Šta je novo?

i7 920 + 4870 CF playing on air

nece pa nece. mema na defoltu i opet kuca posle par minuta i na 720. sutra ujutru ide mushteriji, ishchupah je iz makine i chekam drugi gts 512 da se vishe poigram sa sli-em.

Jesi li unlinkovao shadere?Jesi tako probao?A mozda si zabo bas los primerak mada mi je to jako sumnjivo da nece preko 710 Mhz:S:

Klokovi za svaki dan jesu kod tebe zato sto si ti overkloker u pokusaju:S::d
Ja nadjoh 740 Mhz za svaki dan pa i 750,ne znam kako to kod tebe nece?!:-devil-:

Da da, ta ista karta nije stabilna kod coveka kome si je prodao na klokovima o kojim govoris. Nemoj da se pravis pametan, hoce ona na 740mhz stabilno ali treba da se ohladi. Kada se pokrene Furmark i nakon 30-60min testiranja tada mozes da kazes da je klok stabilan, radi se o tome da je Furmark maksimalno optereti samim tim i zagreje tako da u tim uslovima rada klokovi koji se postignu su klokovi za 24/7.

Evo malo testa stabilnosti celog sistema, kako to treba raditi kojim programima i sa kakvim podesavanjima, to jes nevidi se podesavanje Furmarka, ali nema veze nauci nesto sam nemoram je sve da te ucim:p
i7 3900mhz LinX.jpg
Prime95 moze polako u penziju, LinX toliko opterecuje procesor da karta ne moze da dodje do izrazaja, (u tim okolnostima cpu postaje na neki nacin usko grlo) to jes testiranjem procesora LinX uporedo sa Furmarkom za grafiku, temperatura same karte ne prelazi 75c a bez LinX-a ili nakon zavrsenih 75 krugova temperatura ode na 85-86c, vent na auto. Nesto slicno sam primetio da se desava kada procesor nije dovoljne snage da iz karte izvuce maksimum, na takvim masinam ista karta manje se greje nego recimo na i7 platformi gde cpu nikako ne moze da bude usko grlo.

Uradi ovo isto sa tvojim sistemom sa ovakvim podesavanjim da vidimo koji su ti stabilni klokovi, bas me zanima dali ce ti procesor raditi stabilno na 4.3ghz sa istim naponima kao u prime95 testu. Zanima me zato sto imas vodeno koje moze da ohladi cpu tako da mu temperatura nece pretstavljati problem ako je recimo sa 1.40v stabilan na 4.3ghz kako god da ga opteretis prime95 ili LinX, samo ja ipak mislim da ce ti trebati malo vise napona za LinX. svakako probaj bas me zanima.

Poslednja izmena:
Da da, ta ista karta nije stabilna kod coveka kome si je prodao na klokovima o kojim govoris. Nemoj da se pravis pametan, hoce ona na 740mhz stabilno ali treba da se ohladi. Kada se pokrene Furmark i nakon 30-60min testiranja tada mozes da kazes da je klok stabilan, radi se o tome da je Furmark maksimalno optereti samim tim i zagreje tako da u tim uslovima rada klokovi koji se postignu su klokovi za 24/7.

Evo malo testa stabilnosti celog sistema, kako to treba raditi kojim programima i sa kakvim podesavanjima, to jes nevidi se podesavanje Furmarka, ali nema veze nauci nesto sam nemoram je sve da te ucim:p
Pogledajte prilog 48785
Prime95 moze polako u penziju, LinX toliko opterecuje procesor da karta ne moze da dodje do izrazaja, (u tim okolnostima cpu postaje na neki nacin usko grlo) to jes testiranjem procesora LinX uporedo sa Furmarkom za grafiku, temperatura same karte ne prelazi 75c a bez LinX-a ili nakon zavrsenih 75 krugova temperatura ode na 85-86c, vent na auto. Nesto slicno sam primetio da se desava kada procesor nije dovoljne snage da iz karte izvuce maksimum, na takvim masinam ista karta manje se greje nego recimo na i7 platformi gde cpu nikako ne moze da bude usko grlo.

Uradi ovo isto sa tvojim sistemom sa ovakvim podesavanjim da vidimo koji su ti stabilni klokovi, bas me zanima dali ce ti procesor raditi stabilno na 4.3ghz sa istim naponima kao u prime95 testu. Zanima me zato sto imas vodeno koje moze da ohladi cpu tako da mu temperatura nece pretstavljati problem ako je recimo sa 1.40v stabilan na 4.3ghz kako god da ga opteretis prime95 ili LinX, samo ja ipak mislim da ce ti trebati malo vise napona za LinX. svakako probaj bas me zanima.

Volim ja izazove ..Nije problem,probacemo.
Sto se tice LinX-a pa vise opterecuje CPU IBT od njega!Upravo za IBT treba bar dva koraka unapred povecati voltazu za vcore u odnosu recimo na prime95!

Prilozi

• Intel Burn Test - Rampage Formula Bios.png
    Intel Burn Test - Rampage Formula Bios.png
    219 KB · Pregleda: 66
Poslednja izmena:
I jedan i drugi test dosta zagrevaju procesor, razlika je u tome (da ne ulazimo u neke tehnikalije previse koje uz to i ne znam:p) sto LinX "trese" ceo sistem, cipset, memoriju sve je na udaru isto kao i Prime95 ali zato cepa cpu na maximum koji nece nikada da se desi u realnom radu, tako da je to po meni pravi test stabilnosti:)

LinX je ibt u drugom pakovanju. Ipak manje trese ceo sistem nego prime (u zavisnosti od testa). Desava se da linx prolazi i to znaci da je cpu sigurno stabilan na tom naponu ali prime95 puca i onda treba tvikovati gtl da bi sve bilo ok.

^moze biti, samo meni je Prime95 prosao 4-5h sa temperaturom 62c, isto setovanje LinX zabada nakon 5min, dodam napon za 2 koraka opet zabada, dodam napon za 4-5 koraka opet isto, dodam QPI napon lagano prolazi, smanjim cpu naponon za 3 koraka a za 2 vise nego sa prime95 i sve radi kao podmazano. Znaci prime95 nije otkrio tu nestabilnost koja se manifestovala nedovoljnim naponom za QPI, slicno iskustvo sam uma i sa procesorima preshodne generacije gde je prime95 prolazio a LinX pucao ralog je bio napon na NB ili mempriska podesavanja, isprva sam mislio da je u pitanju sam LinX ali se ispostavilo da nije.

Ne sporim to. Kao sto sam rekao, ako prolazi linx, procesor je sigurno stabilan na tom naponu ali nije na odmet probati i prime95 zbog tvikanja gtl-a. Srecom pa je iza nas 20-satno testiranje prime-om... :d

^to si potpuno upravu, ljudi misle da je stabilnost koju su nasli u prvih nedelju dana koriscenja racunara, za sva vremena, epa nije:) treba makara jednom mesecno ispitati tu stabilnost iz mnogo razloga;)

Poslednja izmena:
^to si potpuno upravu, ljudi misle da je stabilnost koju su nasli u prvih nedelju dana koriscenja racunara, za sva vremena, epa nije:) treba makara jednom mesecno ispitati tu stabilnost iz mnogo razloga;)

Nemoj samo kao ja muciti CPU svake sedmice iz dosade i znatizelje za testiranjem stabilnosti.(Srecom bio samo jedan vremenski period aktuelan).Na kraju cu da raspisem neki novi program za testiranje hw-a sto jos nije niko izmislio:d

shto se tiche gtx-a 285 razocharao sam se konkretno sa onim primerkom pa se nisam vishe igrao, a i ode mushteriji....chekam 8800gts josh jedan....
a evo da ne bude da samo jurim sulude klokove, evo onako na brzaka za pochetak, moze josh malko bolje, ali mislim da mu je tu granica.

lapovao sam fenrira i cpu, turio noctua pastu i nategao kuler malko bolje, rezultat je nekih 5-6c nize temperature

Poslednja izmena:
^kojim kulerom si ovo hladio? koliki je bio broj obrtaja na ventilatoru? Ja ovo mogu samo da sanjam i ako mi treba manje struje za isti klok:( sa iskljucenim HT ide preko 75:( ali je u pitanju V8 hladnjak.

Pa napisao je:lapovao sam fenrira i cpu, turio noctua pastu i nategao kuler malko bolje
Znaci lapovan procesor i titan fenrir.
edit: jos jedna stvar, proveri da li ti je problem size u linxu ovako mali kao kod njega ;) On je koristio samo 700mb memorije sto sigurno daje nize temp.

Poslednja izmena:
Tek sad sam video, epa ovo se ne vazi :)

A dobro, linx i sa ovom kolicinom memorije zagreva procesor otprilike kao orthos small ftt. Zna se da do takvog opterecenja u realnom radu nece nikada doci.

linx sa ovom kolichinom memorije zagreva 5-6c vishe od okta prajma small fft's a da ne pricham kako je na nekim taktovima prolazio prajm (30-40min), a linx pucao posle par minuta,
a ovo mi izgleda ostalo setovanje kako sam muchio fenoma, cu probam posle sa vecom kolichinom meme.

evo

duze je radio, malo je toplije u sobi bilo, ali sigurno je i 1-2c visha temperatura sa vishe memorije

btw jedva chekam da stigne boltru za trua, pa da turim isti ovaj vent sa finrera na njega, misilm da su tu negde sa performansama

Ajde pa okaci, bas me zanima kako se nosi s njim.

@*******i
kada ce rezovi za 2x4890 :p

kachim, chim stigne.
a mozda se i ja potrudim pa odradim 3x4890, jerbo nisam uspeo 3x4870 (nisam adekvatan psu nabavio)

i samo da napomenem da je sve testirano sa ukljuchenom kontrolom obrtaja @1600 max vent, a 2200rpm se vrti sa iskljuchenom kontrolom

Ajde pa okaci, bas me zanima kako se nosi s njim.

@*******i
kada ce rezovi za 2x4890 :p

Polako, nebih nista da kacim dok ne budem siguran da sam sve lepo podesio. Zamisli da zabrljam nest, ima ovi AMD obozavaoci da me udave:p i tako su u nekom tripu da sam naklonjen Inteli i Nvidi, jos bi mi samo falilo da izbacim neke lose rezove sa ATI kartama he he

Poslednja izmena:
Dobar je ovaj Titan, znaci bas je dobar, vredi svake pare. Pazario sam ga danas i prezadovljan sam, namestio sam ga onako mesarski, mrzelo me da se cimam posto treba da mi stigne novi i7 955 e tada cu sve da oglancam i procesor i titan, pa da vidimo ko vozi trakto a ko otvara kapiju:)

Jos utisaka, koliko je bolji od v8?

Dobar je ovaj Titan, znaci bas je dobar, vredi svake pare. Pazario sam ga danas i prezadovljan sam, namestio sam ga onako mesarski, mrzelo me da se cimam posto treba da mi stigne novi i7 955 e tada cu sve da oglancam i procesor i titan, pa da vidimo ko vozi trakto a ko otvara kapiju:)

Kad ti stize taj novi proc? Verovatno si mislio na i7 950.

:wave:

@zahebani

jesi li ga lapovao? malko su samo ulubljeni hitpajpovi, budi oprezan da ih ne probushish, nemoj mesarski :)

Poslednja izmena:
@zahebani

jesi li ga lapovao? malko su samo ulubljeni hitpajpovi, budi oprezan da ih ne probushish, nemoj mesarski :)

Ma ne, postavio sam ga onako kako sam ga dobio, peglanje procesora i Titana sledi kada stigne 950, mrzi me da se *****avam sa ovim kad znam da cu ga prodati:)

@nikolas61
Trebalo bi ovih dana i mislio sam na i7 950 ali sam prizeljkivao neki jos noviji koji ce se zvati 955 he he:)

Polako, nebih nista da kacim dok ne budem siguran da sam sve lepo podesio. Zamisli da zabrljam nest, ima ovi AMD obozavaoci da me udave:p i tako su u nekom tripu da sam naklonjen Inteli i Nvidi, jos bi mi samo falilo da izbacim neke lose rezove sa ATI kartama he he

Samo te gledam...:d

Koje bolesne masine. Prijatno me iznenadio ovaj sa q9650 vidi se da ta bebica i dalje se kida sa i7 masinama a kako i ne bi kada ima 12mb kesa :-D ali o5 ljudski si ga naprzio 4.5ghz.... Svaka cast momci za kintu za ovakve makine...

Nazad
Vrh Dno