Da da, ta ista karta nije stabilna kod coveka kome si je prodao na klokovima o kojim govoris. Nemoj da se pravis pametan, hoce ona na 740mhz stabilno ali treba da se ohladi. Kada se pokrene Furmark i nakon 30-60min testiranja tada mozes da kazes da je klok stabilan, radi se o tome da je Furmark maksimalno optereti samim tim i zagreje tako da u tim uslovima rada klokovi koji se postignu su klokovi za 24/7.
Evo malo testa stabilnosti celog sistema, kako to treba raditi kojim programima i sa kakvim podesavanjima, to jes nevidi se podesavanje Furmarka, ali nema veze nauci nesto sam nemoram je sve da te ucim
Pogledajte prilog 48785
Prime95 moze polako u penziju, LinX toliko opterecuje procesor da karta ne moze da dodje do izrazaja, (u tim okolnostima cpu postaje na neki nacin usko grlo) to jes testiranjem procesora LinX uporedo sa Furmarkom za grafiku, temperatura same karte ne prelazi 75c a bez LinX-a ili nakon zavrsenih 75 krugova temperatura ode na 85-86c, vent na auto. Nesto slicno sam primetio da se desava kada procesor nije dovoljne snage da iz karte izvuce maksimum, na takvim masinam ista karta manje se greje nego recimo na i7 platformi gde cpu nikako ne moze da bude usko grlo.
Uradi ovo isto sa tvojim sistemom sa ovakvim podesavanjim da vidimo koji su ti stabilni klokovi, bas me zanima dali ce ti procesor raditi stabilno na 4.3ghz sa istim naponima kao u prime95 testu. Zanima me zato sto imas vodeno koje moze da ohladi cpu tako da mu temperatura nece pretstavljati problem ako je recimo sa 1.40v stabilan na 4.3ghz kako god da ga opteretis prime95 ili LinX, samo ja ipak mislim da ce ti trebati malo vise napona za LinX. svakako probaj bas me zanima.