Šta je novo?

i7 4790k, ploca do 100e ?

Markec

Poštovan
Učlanjen(a)
07.06.2015
Poena
59
Dakle pitanje je jasno, ploca za ovaj procesor do 100tinak evra. Citao sam ovde po forumu dosta ali svi imaju svoje predloge. Zanima me konrektno neka ploca i zasto bas ta,koje su prednosti u odnosu na ostale... Procesor ne planiram da klokujem sada,u buducnosti verovatno ,gde cu zameniti tu plocu i kupiti jacu za klok. A do tada predlozite mi neku dobru plocu ,po vasem misljenju, koja ce normalno raditi sa ovim procesorom,da se ne greje naponska, da ima dobro hladjenje itd...Znam da za ove pare ne moze nesto toliko dobro da se uzme,ali sta je tu je?

Ideja da sad kupis skrnavu plocu i kasnije je zamenis za bolju je neisplativa i neprakticna - bolje odmah povecaj budzet i kupi nesto sto ce u potpunosti moci da isprati 4790K na kvalitetan nacin (naponska, hladjenje, slotovi, portovi) :trust:

Za te pare kod nas Asus Z97-K ili Gigabyte GA-Z97-D3H. Obe su do 14k.

Za istu sumu(~115e) imaš iz HU par boljih modela:

- ASROCK Fatal1ty Z97 Killer
- MSI Z97S SLI Krait Edition
- MSI Z97 Gaming 3
- GIGABYTE GA-Z97X-Gaming 3

Misliš veći? Da, ta ploča je sposobnija od svih gore navedenih.

Do koliko bi mogao pre svega zavisi od primerka procesora, pa tek onda od same ploče.

Bas sam sad uzeo ovaj i7 4790k i bio sam u dilemi kao ti koju plocu da uzmem,
i uzeo sam Gigabyte z97x-gaming 5, imas je kod "madjara" za oko 130E, ima pravih 8 faza, mislim da je bas odlicna ploca za ovu lovu.

Da li bi to moglo na primer,da uzmem neku plocu bilo koju do 70,80e samo da radi taj procesor bez problema,da ne pravi probleme s obzirom na to da imam i r9 280 sapphire ,16 gb rama,ssd i hard ...KOLOSE sta ti mislis o tome,da li bi to moglo da se izvede nekako i da ne pravi nikakve probleme ??

Pa zato sto trenutno imam 9590 i pravi mi problem na Asus M5A99FX PRO R2.0 ploci,najjverovatnije mi se naponska mnogo greje i onda mi ceo racunar zakucava posle nekog vremena...Pa zato pitam. Da li se ovaj proc. vise greje od 9590 i da li vuce vise struje??

ne greje se vise, taj fx9950 je furuna od cini mi se 160w...a intel je 95w...dok fx8350 trosi oko 120w..

Poslednja izmena:
Ovaj trosi dosta vise , do 250W . A za intel znam da trosi manje ,ali isto tako sam cuo i da se taj intelov i7 greje dosta ...Bukvalno isto kao 9590 ....

Intel se greje jer ne prenosi efikasno toplotu sa jezgra na IHS. Inace trosi 2-3 puta manje, samim time VRM maticne nije ni blizu toliko opterecen kao kod ploca za amd.

Nazad
Vrh Dno