RAM mi je Kingston HyperX Fury, mislim da ce moci i D14.
Moj primerak konkretno radi na 4.7ghz uz 1.22v
Aj' molim te postavi Cinebench R15 single core rezultat :type:
Nema na cemu. Odlicna, imas da biras da li hoces u procentima napon ili po temperaturi. Evo ti ceo video za kompletan bios kako je uradjen: https://www.youtube.com/watch?v=UlwxxZrGUwY konkretno fan controler je na 16:30 gde ces videti detaljno kako izgleda podesavanje. Kod mene je ugaseno i uvek vrti maximum, jer i sami ventovi na mom megahalemsu se ne cuju na 1500rpm, tako da nisam hteo da se igram sa time. Citao sam da postoji mogucnost da ce ASrock izbaciti jos jednu verziju biosa do nove godine, mada i sa ovom za sada radi kako treba.
evo:
http://www.dodaj.rs/f/2B/oT/2kvYPHiz/cb-single-core1.jpg
probao sam ga ranije i na 5ghz, ali samo za test, ipak nije za drzanje na toj temp i naponu za svaki dan. Cini mi se da je bilo 1.38v za 5ghz.
Da se javim jos jednom. Smanjio sam voltazu na 1.15. Igram evo 2 sata Metro na ultra podesavanjima i ovo su mi temperature. @Forceptor, hvala na pomoci. Bilo je do voltaze.
Pogledajte prilog 152944
Hvala :happy:
To je na 4.7 GHz? Meni 4930K na 4.25 GHz daje 152, i baš zato što mi češće treba brže jezgro, razmišljam da odradim "downgrade" :smash:
Tako da trenutno sa megahalemsom i 2x 120mm u push/pull 4.7 ili 4.8ghz dodje super.
Kog Megahalems-a imas ? pitam zbog kacenja, ja imam rev B
I kod mene je rev B, bez problema ide na 1155 i 1150 sockete.
Hvala ti. Za nedelju dve cu imati kesh da uzmem proc pa cu da nabacim moju Noktuu u12p na to, da vidimo kakve ce rezultate dati. Ali generalno, planiram da je zamenim sa D14 dok kod nas ne budu lakse dostupna DIY liquid resenja. Ovo AIO mi je ne svidja ni malo
uff, sad si me obradovao... znaci, mogu da nakacim rev B bez problema, na socket 1150 ? ne moram nista da budzim ili dodajem?
mozda AIO vodena ne ulivaju toliko poverenja kao vazdusna, mada mislim da su vazdusna vec deo proslosti. Recimo corsair H100i je odlicno hladjenje, cak daju i garanciju od 5 godina na isti.
Ja sam mislio da mi je ruzno. Vise volim DIy varijante da sam napravim i montiram creva, da imam rezervoar koji je providan, providna creva, pumpu kakvu ja hocu itd...
Ja sam mislio da mi je ruzno. Vise volim DIy varijante da sam napravim i montiram creva, da imam rezervoar koji je providan, providna creva, pumpu kakvu ja hocu itd...
Nema na cemu, da to je na 4.7 ghz. Prosle godine sam se lomio da li da uzmem taj tvoj 4930k ili da odustanem od kupovine i sacekam ovaj devils canyon. Ipak sam sacekao i mogu da ti kazem da se nisam pokajao. IPC kod haswell-a je mnogo bolje uradjen nego kod ivy bridge serije. Cinjenica je da tvoj 4930k ima nesto jace preformanse kada se uposle sva jezgra u multithreadingu, ali kada saberes njegovu cenu + cenu ploce za njega i nizi klok koji dobijas prilikom overclock-a, ipak mi bolje resenje dodje ova haswell refresh serija. Ako ti nije bas zapelo i ne znaciti ti prvise single thread rendering u cemu je bolji i7 4790k, ja to nebi menjao.![]()
Da li je UVEK bolje kupiti CPU sto svezijeg uvoza(vremenom se usavrsava proizvodni proces, manja toplotna disipacija, bolji max klok uz manju volltazu itd) ili to bas nema nekog pravila? Konkretno me interesuje Intel K serija Devils Canyon.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari