Šta je novo?

I7 3820 vs I7 3770k

Todor99

Cenjen
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poena
169
Da li je neko imao iskustva sa ovim procesorima posto planiram da kupujem racunar pa se dvoumim izmedju ova dva.Kada bi uzimao I7 3820 ploca bi bila asus p9x79 deluxe a kada bih uzimao I7 3770k stavio bih asus maximus v formula.

3770K je u svaki pogled bolji, osim ako radis neke vrlo specificne aplikacije koje su iskljucivo gladne za memoriski protok (ne mogu da nabrojim neka takva). Za sve ostalo 3770K je bolji izbor u svaki pogled.

Komp bi sluzio za gaming,multimediju,obradu slika itd...ali najvise za gaming.Evo ostatka planirane konfe pa dajte predloge:
Ram:Kingston hyperx 2x8 1600mhz
GPU:Asus Gtx 670
SSD:SSD SATA3 120GB Mushkin Chronos Deluxe MX
HDD:WD 1TB
CPU cooler:Akasa Venom
Napajanje:Raidmax 1000w

toliko ti napajanje ne treba osim ako ne planiras neki duble-triple SLI/CF, za ningle GPU 700-750w je max

Komp bi sluzio za gaming,multimediju,obradu slika itd...ali najvise za gaming.Evo ostatka planirane konfe pa dajte predloge:
Ram:Kingston hyperx 2x8 1600mhz
GPU:Asus Gtx 670
SSD:SSD SATA3 120GB Mushkin Chronos Deluxe MX
HDD:WD 1TB
CPU cooler:Akasa Venom
Napajanje:Raidmax 1000w

Ja bih zaobisao to napajanje. Sve komponente ces uzeti skupe, a napajanje ti jeftinije i od ssd-a. :) To je deo na kojem mnogi ljudi, iz nepoznatog razloga, stede. Uzmi neko provereno tipa Seasonic i nemas da brines. Inace da, ne treba ti 1000w cak ni za sli.
I da, za tvoje potrebe, ja bih rekao 3770

Ne kupuje se komp svaki dan zato bolje kada vec kupujem da uzmem bolje(mislim na procesor).

Pa sto bre onda pitas nas za savet? :) Ako si pri kesu, kupi onda sve najskuplje i zavrsena prica, neces pogresiti sigurno. Ovde te ljudi savetuju kako da sto bolje izbalansiras masinu.

Znam ali Ocu da cujem vasa misljenja,konfu ne planiram skoro da kupujem,ali ako ne bude bilo para uzecu I5,ni on nije los.Cenim vasa misljenja svako je dobrodoslo.Ajde jos neki predlog I7 3820 vs I7 3770k.

3770k ti je naj rešenje za duži period. Počele su i igre da podržavaju HT, iako ne baš optimalno. Baš sam se u drugom thread-u nešto raspravljao povodom toga i posle potražim po netu i vidim da Crysis 3 koristi i HT.

Nazad
Vrh Dno