Šta je novo?

i5 + ...

_TT_

Cenjen
Učlanjen(a)
06.11.2012
Poena
151
Pozdrav, malo sam ispao iz kompjuterskih tokova pa mi je potrebna pomoc.
Malo sam vec citao o svemu sto je trenutno aktuelno. Hteo bih da sastavim neku pristojnu i5 masinu

recimo da sam procesor izabrao

i5 3570k

a ono sto me muci je maticna i grafika...

uzeo bih neki z77 chipset da ipak imam neku slobodu za malo OC
dosad sam uvek sklapao racunare koji su bili sa kvalitetnim komponentama ali ne nesto preterano skupim, posto nisam hc gamer, ali mi treba za programiranje i photoshop

od MB bih birao Asusa

Ovo je Asus kandidat koji sam ja nasao. Napomena: bitno je da ploca ima PCI (32bit 1x) posto imam Creative x-fi xtreme gamer, koju ne bih da izbacujem.

http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8Z77M/

grafika da ima DDR5 i da nije neka preterana azdaja a isto tako da nije ni neki krs

mozda ovako nesto:

http://www.asus.com/Graphics_Cards/AMD_Series/HD7770DC1GD5V2/

ili nesto jaca i recimo da je to cena do koje bih isao:

http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1159&pid=1468&psn=&lid=1&leg=0

Unapred hvala na odgovorima.

P8Z77-LE ili LX, LK, moje non ASUS preporuke however:

AsRock Z75 Pro 3 (80 eura)
Gigabyte GA-Z77-D3H, GA-Z77X-D3H

Za 130 eura imaš GTX650Ti MSI (CUDA), 150 7850 MSI 1GB. Taj Sapphire/ASUS 7770 je OK ako nije skuplji od 110 eura.

hvala na brzom odgovoru
Sa AsRock plocama nisam imao iskustva da li neko moze da kaze kakve su u odnosu na Asus. Gledajuci z77 pro 4 mislim da bi bila jos bolja a nije preterana razlika u ceni.
Protivnik sam MSI asortimana ali pogledacu da li ima nesto od drugih proizvodjaca za grafiku. Mislim da ove AsRock ploce podrzavaju ati bolje nego nvidia grafiku

Malo sam pretumbao budzet pa sam dosao do sledecih opcija:

Asus
P8Z77-V LE PLUS
AsRock
Z77 extreme4
Gigabyte
GA-Z77X-D3H

koju od ove 3 je najbolje uzeti posto su im cene tu negde, ili ostati na:

AsRock
z77 pro4

Ovako za sad izlgeda situacija:

Intel i5 3570K
AsRock z77 extreme4
2x4GB Mushkin Redline 1866
ATI Radeon 7770 Asus DC
Chieftec CFT-650-14CS (650 W)

Sve to pakujem u CM Centurion koji vec imam i dodajem X-Fi xtreme Gamer koji isto imam

hdd cu samo privremeno neki pa dogodine verovatno ssd staviti za sistemski

predlozi za izmene dobrodosli.

17k su jedino msi verzije koje bih zaobisao u sirokom luku, dve msi kartice su mi riknule i bez nekog preteranog cepanja igrica + jos dosta ljudi su imali losa iskustva sa istim tako da ako ustreba bice zamenjena u buducnosti.
Jel neko zna koja je razlika izmedju ova dva napajanja:
650W Chieftec CFT-650-14CS
650W Chieftec APS-650C
i da li bi mozda preporucio neko drugo napajanje u tom cenovnom rangu...

Mnogo ljudi ovde ima MSI 7850 i nisam procitao da imaju probleme a ako toliko neces MSI kupi neku 6870 mada je opet apsolutni best buy msi 7850..

Jasno al ipak to je mnogo vise novca nego sto sam planirao, al ipak jednom se kupuje masina i onda si miran par godina... Sad cu da vidim da li se moze jos negde navuci koji dinar pa da to opravdam, al ispadne da ako prodam ovo sto mi od stare konfiguracije ne treba (ploca, procesor, memorija grafika i napajanje) da cu jedva graficku uspeti da kupim od toga...

Nazad
Vrh Dno