Šta je novo?

i5 u Megafile30

• Začetnik teme Začetnik teme kovacm
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
Posle par nedelja zezanja i testiranja stavio sam:

- i5 2500K
- GA-H55N-USB3
- 8GB
- MSI 6770AMD
- 2 x 3.5" HDD
- PSU

u 32x32x6cm korisnog prostora:

IMG_3866a.jpg

plavu su senzori na grafickoj
crveno/ljubicasto CPU
zeleno senzor na ploci

sve u svemu, sve radi dobro osim BlueTooth adaptera koji po random principu prestaje da radi pa moram da ga vadim i vracam i osim Windowsa 7.

IMG_3864a.jpg

IMG_3865a.jpg

iznutra to izgleda ovako:

IMG_3854a.jpg

ploca je MiniITX, ima dva slota za memoriju, jedan PCIe 16x u koji sam stavio PCIe riser card, graficka je MSI 6770AMD, jedva sam nasao dovoljno kratku i dovoljno "nisku". Jedino jos PowerColor AMD6770 odgovara ali njen ventilator usisava vazduh unutra dok kod MSI izbacuje vazduh (na PowerColoru ventilator nece da radi u suprotnom smeru.)

Napajanje je neko kung-fu. Prvo sam kupio LC Power mini 380W koje je zujalo i pistalo kad se CPU i GPU opterete dok ovo kinesko izvadjeno iz nekog praistorijskog kucista radi odlicno i jos je manje od LC Powera! (ako nekog interesuju tacne karakteristike napajanja mogu ih prepisati).

stavio sam jedan 2TB WD Green mada umesto SSDa moze da stane jos jedan 3.5"

sve je upakovano na knap, bukvalno u milimetar. kablove od napajanja bih mogao jos da skratim i ostaje problem dve bocna ventilatora: vislju su za 2mm. tj. gornji poklopac ima neku izbocinu tako da ne moze lepo do kraja da se zatvori kuciste (na slici nije cak ni zasrafljeno tako da je realno prednji zazor jos manji). morao bih ili njih da malo sastruzem ili unutrasnjost kucista.

sve to se hladi sa dva bocna 6cm ventilatora koje sam nemestio na 7V, izbusio kuciste sa desne strane (rupe od gore su greska, prvo su ventilatori bili sa gornje strane), sto je dovoljno da ohladi masinu dok je u mirovanju. u tom slucaju su ventilatori prakticno necujni, bucniji je ventilator na intelu koji se vrti u ovom rezimu na oko 2500RPM.

kada se igra neka igra, ili radi nesto intenzivno, napravio sam mali prekidac za 12V za bocne ventilatore. u tom slucaju su prilicno bucni ali posto se igra neka igra i ne smeta.

ovo su temperature posle par sati Deus EX-a Revolution:

IMG_3861a.jpg

plavo su senzori na grafickoj
crveno/ljubicasto CPU
zeleno senzor na ploci

sve u svemu radi dobro osim sto bluetooth gubi signal po random principu pa moram da ga vadim i vracam i osim Windowsa 7.

Poslednja izmena:
lepo lepo, nego sto bas ta ploca, jel si je dobio na poklon ?

a i sto ti je bre mnogo nizak, kako uspevas da radis na njemu ?
🙂

Poslednja izmena:
Svaka cast za domisljatost! Lepo spakovano jedino mi se ne svidja to kung fu napajanje unutra, ipak, 6770 i 2500k imas tu, da ne bude posle kuku majko 🙂
Jedino sto bih ja tu izmenio, je sto bih gore isekao otvor za vent, stavio neku slim varijantu dvanestice i preko gril, time bi dosta smanjio temperature, pogotovo sto imas box na 2500k, a greota drzati ga na def.

lepo lepo, nego sto bas ta ploca, jel si je dobio na poklon ?

a i sto ti je bre mnogo nizak, kako uspevas da radis na njemu ?
🙂
ja sam patuljak 😀

elem, ta ploca jer je eventualno u obzir mogao da dodje i neki Asus ili intel mini-ITX ali jedino je ova bila dostupna kod nas kad sam kupovao.

i jedna stvar mi nije jasna - ako je ukljucena integrisana grafika, chip na maticnoj ploci koji je prekriven hladnjakom se nenormalno greje, kad se stavi posebna graficka, chip je hladan - zar graficka karta i memorijski kontroler nisu integrisani u CPU? zasto se onda greje ovaj chip?

Svaka cast za domisljatost! Lepo spakovano jedino mi se ne svidja to kung fu napajanje unutra, ipak, 6770 i 2500k imas tu, da ne bude posle kuku majko
ne znam koje firmirano napajanje postoji tako malo... ?

Jedino sto bih ja tu izmenio, je sto bih gore isekao otvor za vent, stavio neku slim varijantu dvanestice i preko gril, time bi dosta smanjio temperature, pogotovo sto imas box na 2500k, a greota drzati ga na def.
nema mesta :/ trazio sam da kupim 12cm ventilator visok 8mm ali nisam uspeo da ga nadjem kod nas. on bi eventualno mogao da se ubaci na ovaj nacin mada i to je pitanje... morao bih najverovatnije jos da spustim plocu.

pa greje se nenormalno ( tj. normalno ) jer neko mora i da upravlja sa svim tim podacima ( or something ), tako da je doticni cipset mlogo vise opterecen kada radi integrusa nego kada imas zasebnu karticu.

a sto i nije los imaga i moja stara majka , odlican je da se zavalis u fotelju i da pijuckas rakiju sa njega
😀.

Poslednja izmena:
i jedna stvar mi nije jasna - ako je ukljucena integrisana grafika, chip na maticnoj ploci koji je prekriven hladnjakom se nenormalno greje, kad se stavi posebna graficka, chip je hladan - zar graficka karta i memorijski kontroler nisu integrisani u CPU? zasto se onda greje ovaj chip?

To je normalno, jer tada sve ide preko ploce, tj. cipseta.

Dobro si skockao masinu u ovo slim kuciste, ipak i ja bi neko drugo napajanje tu ubacio.

Ako ja dobro vidim GA-H55N-USB3 i 2500K kako je to moguće??? GA-H55N-USB3 je S1156, 2500K S1155 ...??? :laugh:

@freezer u pravi su, nije GA-H55N-USB3 vec GA-H67N-USB3-B3

sto se tice grejanja chip-a na ploci: kapiram da radi "nesto" ali ne kapiram sta!?
ako je i memorijski kontroler u CPU sta onda on ima da radi kad je integrisani GPU u pitanju? 🙂

Nazad
Vrh Dno