Šta je novo?

I5 750 ili phenom II x4 965

millance82

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2008
Poena
319
Prosto pitanje, dvoumim se izmedju ova dva procesora, koji da pazarim :))

.... i ja, ovo pitanje me bas zanima.

http://www.pcadvisor.co.uk/news/index.cfm?NewsID=3207577&pn=2

AMD Phenom II X4 965 vs Intel Core i5 750: the verdict

These systems are closely matched in general performance, with often hair-splitting differences in gaming performance. The Intel-based PC delivers better application performance with considerably better power consumption; while the AMD-based machine can deliver fractionally better games performance, plus a price advantage of £60. This may not seem much but you could always apply this saving elsewhere, offsetting the extra electricty you'll be consuming, for example, or adding a second hard drive.

ja sam gejmer u srcu i duši. Ovaj Phenom II mi deluje ozbiljno, uz to nešto manje košta od i5

Sve je to ok ali d0minat0r je lepo objasnio... Ako radite nesto ozbiljno onda i5. Ako ce stajati na def onda i sluziti za igranje onda Pll slobodno ali ako mislite da ga OC-ujete onda tu AMD nema sta da trazi nazalost jer Intel lagano ide na 4GHz.
Ali ja bih licno preporucio Milancetu da ostane jos uvek na Q6600 jer je i dalje dobar procesor cija 4 jezgra nisu u potpunosti do sada ni iskoriscena kako treba. Ima jos vremena za upgrade ;)

Sve je to ok ali d0minat0r je lepo objasnio... Ako radite nesto ozbiljno onda i5. Ako ce stajati na def onda i sluziti za igranje onda Pll slobodno ali ako mislite da ga OC-ujete onda tu AMD nema sta da trazi nazalost jer Intel lagano ide na 4GHz.
Ali ja bih licno preporucio Milancetu da ostane jos uvek na Q6600 jer je i dalje dobar procesor cija 4 jezgra nisu u potpunosti do sada ni iskoriscena kako treba. Ima jos vremena za upgrade ;)

Pozdrav svima i ono shto me interesuje je na koliko Sajberu drzhish ti CPU Vcore i QPI/VTT Voltage da taj cpu ide lagano na 4GHz ???

Cuo si Milanche :) nego ja mislim da ce Q6600 da bude best buy CPU svih vremena, al bukvalno

Vcore 1.38V (1.36 CPU-z), VTT 1.32V. S bilo kakvim malo boljim coolerom svaki ce ici na 4GHz. Meni sa Vendettom radi iako ima i poprilicno boljih. Mozda to "lagano" suvise lako i dostizno zvuci ali nije apsolutno nikakav problem. Kako tvoj ide s box-om?

Q6600 je i dalje odlican CPU. Nece niko primetiti toliku razliku u brzini koliko ce primetiti novcani udar za upgrade. 4 jezgra jos uvek nisu u potpunosti iskoriscena tako da ce i Q6600 imatu lufta jos neko vreme da pokaze sta moze. Licno mislim da bi upgrade bio bacanje para jer bi jako malo dobio a morao bi da menja mbo, mem i cpu sto bi svakako kostalo ;) Bolje uloziti pare u grafiku. Mada ako ne mislis da menjas taj 22' onda ne diraj nista :p

Poslednja izmena:
Ako ste gajmeri onda je najbolje da ulozite pare u dobru grafiku tipa 5870 ili 5850 a ne u procesor.

Sto se tice i5 i7 soc.1156 maks stabilno moze ici do 4400MHz a lagano do 4GHz.

5850 definitivno ;).
Bices s njom dugo miran. Ja cu je uzeti za neki mesec, jos uvek mi ne treba

Zasad je bestbuy 5850.

Ne nerviraj se, dovoljna ti je 4850 za 22" ;)

E bas nemoj sada upravo zbog toga. Nije ti frka, ne zuris nigde a cena je skocila. Kad izadje nV malo ce se stabilizovati cena, imaces veci izbor... Sacekaj jos malo slobodno

Pa nVidia nema vrema kao sto je imala dok je najjaci kokurent gtx295 bila 4890x2 iz atija.Kontam da im je prodaja tih high end kartica svela na neki minimalan iznos,jer naravno atm je mnogo bolje uzeti bilo koju graficku iz 5xxx serije nego nvidiu zbog novijih cipova i Dx11.Takodje,oni nece izbaciti samo jedan model od >500e,jel bi sami sebi skocili u stomak,upravo trziste na kom se najvise profitira je ono mid range(sto je nekad bila gtx260) tako da se shodno tome morace da izbace direktnog konkurenta 5850 ,sto ce (bar se nadamu) biti bolje od konkurenta

nVidia bas zaostaje za Ati jem.

pričam za sebe

meni se dopada

VGA ATI Radeon 5770 Sapphire 1GB/DDR5,/DualDVI/HDMI/DP/128bit/21163-00-20R

ima pristojnu cenu, nervira me što je na 128 bit.

Šta mislite o VGA ATI Radeon 4890 PowerColor 1GB/DDR5,/TV/lDVI/Fan/256bit

nešto je skuplja, a da li je bolja?

Koja od ove 2 kartice bi se bolje uklopila sa PII 995 ?

Poslednja izmena:
Nije bitno to... Sto je veca konkurencija izmedju nV i Atija nama ce biti bolje jer cemo dobijati jeftinije ili brze za iste pare. U svakom slucaju cekam nV da izadje a uzecu sta mi je bolje u tom trenutku

Nije bitno to... Sto je veca konkurencija izmedju nV i Atija nama ce biti bolje jer cemo dobijati jeftinije ili brze za iste pare. U svakom slucaju cekam nV da izadje a uzecu sta mi je bolje u tom trenutku

Upravo to sto veca konkurencija to manje cene znaci cim kad izadje konkurent ATIJU 5850 oni ce oboriti cene da bi bili konkurentni pogotovu ako NVIDIA bude imala bolju karticu u toj cenovnoj klasi.:D

nVidia bas zaostaje za Ati jem.

pričam za sebe

meni se dopada

VGA ATI Radeon 5770 Sapphire 1GB/DDR5,/DualDVI/HDMI/DP/128bit/21163-00-20R

ima pristojnu cenu, nervira me što je na 128 bit.

Šta mislite o VGA ATI Radeon 4890 PowerColor 1GB/DDR5,/TV/lDVI/Fan/256bit

nešto je skuplja, a da li je bolja?

Koja od ove 2 kartice bi se bolje uklopila sa PII 995 ?

Kakve to veze ima ako su performanse dobre (na nivou 4870)? :)
I racunaj da u buducnosti mogu da budu samo bolje s obzirom da ce se drajveri optimizovati za 5xxx seriju, kao i igre, i da ta karta trosi znatno manje od 4870, a pogotovo 4890.
Extra me nervira to otezanje sa nVidiom, beskonacno cekanje njihove nove generacije za koju se jos uvek ne zna kada izlazi, a jos manje kada ce biti dostupan mid-segment.

Vrh Dno