Šta je novo?

i5 6500 + MB ???

nesa07

Slavan
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poena
260
Kako vidite i5 6500 uparen sa MSI B150M MORTAR, da li je to dobra kombinacija ili ovoj ploci mozda nesto fali sto joj srecu kvari ili mozda imate predlog neke druge, trece....

Ne znam ni sam, gledam kolika je razlika izmedju i5 4460 i i5 6500 platforme, mislim cpu + mb, nekako mislim da nije neka velika razlika ili mozda lose vidim.
Nekako mi se ova MB ucinila primamljivom zbog cene, ne bitno iznesi svoje misljenje bez obzira na cenu.

Možeš da uzmeš Asus z170 P 105€ ili Asus h110 plus 75€ (kod madjara). To sam ja gledao za mene ali neću još uzimati zbog nekih privatnih razloga. Obe su ATX veličine.

Z170-p ima m.2 što može biti kasnije korisno. Možeš za 3-4 godine da ubaciš stari bios , kupiš bolji cooler za cpu i da OC. Još dva slota za RAM , ukupno četri.

Ako te to ne zanima onda uzmi H110 i 8GB ram-a. Da bi kasnije mogao da ubaciš još 8GB i završio si. I to je to. Do sledeće kupovine.

Single vs Dual kanal skoro da nema razlike za igrice , ne znam za Photoshop i ostalo. Tako da te to ne buni.

Što se tiče i5 4xxx ili i5 6xxx platforme nema velike razlike. Ako gledaš nešto osnovno. Cene su ti slične , da ne kažem iste. Ako uzimaš novo idi na i5 6xxx.

Da li uzeo I5 4460 , I5 6400 ili I5 6500 nije bitno , velike su šanse da ti GPU bude slaba tačka ako uzimaš komp za igranje.

Po meni matična ploča je jedna od bitnih stavki u kompjuteru , ako ne i najbitnija jer sve ide preko nje. Toliko od mene za sada. Nadam se da sam ti makar malo pomogao.

Nazad
Vrh Dno