Možeš da uzmeš Asus z170 P 105€ ili Asus h110 plus 75€ (kod madjara). To sam ja gledao za mene ali neću još uzimati zbog nekih privatnih razloga. Obe su ATX veličine.
Z170-p ima m.2 što može biti kasnije korisno. Možeš za 3-4 godine da ubaciš stari bios , kupiš bolji cooler za cpu i da OC. Još dva slota za RAM , ukupno četri.
Ako te to ne zanima onda uzmi H110 i 8GB ram-a. Da bi kasnije mogao da ubaciš još 8GB i završio si. I to je to. Do sledeće kupovine.
Single vs Dual kanal skoro da nema razlike za igrice , ne znam za Photoshop i ostalo. Tako da te to ne buni.
Što se tiče i5 4xxx ili i5 6xxx platforme nema velike razlike. Ako gledaš nešto osnovno. Cene su ti slične , da ne kažem iste. Ako uzimaš novo idi na i5 6xxx.
Da li uzeo I5 4460 , I5 6400 ili I5 6500 nije bitno , velike su šanse da ti GPU bude slaba tačka ako uzimaš komp za igranje.
Po meni matična ploča je jedna od bitnih stavki u kompjuteru , ako ne i najbitnija jer sve ide preko nje. Toliko od mene za sada. Nadam se da sam ti makar malo pomogao.