Šta je novo?

I5 6500 ili i7 6700t

• Začetnik teme Začetnik teme Sasa82
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Sasa82

Zapažen
Učlanjen(a)
29.10.2022
Poena
21
Cao

ako sam postavio temu na pogresno mesto izvinjavam se.

Naime imam I5 6500 i Aurus 1060 6gb ... medjutim u malom ThinkStation P320 Tiny imam I7 6700t posto su procesori iste generacije i soketa, da li bi dobio nesto na performansama kada bi ovaj I7 6700t prebacio u glavni racunar gde mi je trenutno ovaj i5 6500 i 1060 ... i5 je 4/4 a i7 je 4/8 medjutim ima oznaku T (mali potrosaci)

u sutini nisam gejmer igram povremeno samo CS Go

Hvala.

Pošto su procesori vaši, prosto je, probajte i sami ćete videti. Trebalo bi da nešto dobijete na performansama.

Ја мислим да су те mobile верзије доста слабијих перформанси у односу на десктоп, без обзира на 'бржу' ознаку. Али пробај.

i7 6700t iako limitiran na 35W je svakako brzi procesor,u novijim igrama posebno zbog HT,ne znam dali je moguce ukloniti power limit na T oznakama ali i da nemoze samo odradis undervolt i radice jos brze.

Hvala svima,

probacu sutra ili za vikend, da li moze pomoc oko undervolt i pojasnjenje?

Hvala.

Ja sam radio Cinebench r23 naravno ne u identicnim okolnistima, testirani su tamo gde su se nalazili, i dobio po meni cudne rezultate....

Naime u singlecore ispada da je I7 bolji iako ima bazni klok nizi,boost je isti valjda 3.4 na svim jezgrima... dok u multi bolji rezultat dao i5 iako gledajuci HT 4 jezgra manje....

Mada ovaj ThinkStation P320 Tiny nije ni malo zanemarljiva masinica i7 6700t 32gb ddr4 2400mhza samsung m2 256 i Nvidia quadro p600

Hvala svima,

probacu sutra ili za vikend, da li moze pomoc oko undervolt i pojasnjenje?

Hvala.

Ja sam radio Cinebench r23 naravno ne u identicnim okolnistima, testirani su tamo gde su se nalazili, i dobio po meni cudne rezultate....

Naime u singlecore ispada da je I7 bolji iako ima bazni klok nizi,boost je isti valjda 3.4 na svim jezgrima... dok u multi bolji rezultat dao i5 iako gledajuci HT 4 jezgra manje....

Mada ovaj ThinkStation P320 Tiny nije ni malo zanemarljiva masinica i7 6700t 32gb ddr4 2400mhza samsung m2 256 i Nvidia quadro p600
Taj i7 kao i sve sedmice sa T oznakom imaju max 35W TDP,mozda je ogranicen jos vise na thinkstation,na nekim klipovima o emulatorima sam ranije video da takvi sistemi imaju 2 opcije u biosu: auto (balanced) 18w i performance 35w,pogledaj u biosu oko power limit ili performance modova.
Sta se tice undervolt-a,kad prebacis i7 na svoj glavni pc (onaj sa 1060) i nema mogucnosti da se ukloni power limit ostaje samo smanjenje napona procesora da bi izvukao sto vecu frekvenciju iz tih 35w pod punim opterecenjem.

Nazad
Vrh Dno