Šta je novo?

i5 4690 ostecen ?

milan1101

Cenjen
Učlanjen(a)
24.01.2012
Poena
159
Pozdrav svima!
Dakle neverovatne stvari mi se desavaju sa potpuno novom konfiguracijom koja glasi :

Asus H87 PRO
Gigabyte GTX 760 3x OC 4GB
Intel i5 4690
8 GB G-SKILL 1600mhz
Seasonic 550W GOLD
Western Digital Blue 1TB

Prilikom paljenja racunara svi cooleri se naravno vrte,sama maticna ploca pokazuje zelenu lampicu ali na ekranu nema slike odnosno BLACK SCREEN problem.
Pomislio sam da je graficka tako da sam je izvadio i isao sam na integraciju i opet ista stvar,takodje izvadio sam jednu ram plocicu probao da upalim samo sa jednom jer sam cuo da i to ponekad upali medjutim problem ostaje isti.
Poceo sam da sumnjam na maticnu plocu jer kao sto sam rekao nije integracija niti ram i u servisu mi je momak rekao da je problem stariji BIOS pa smo uradili update ali naravno on je stavio drugi procesor cisto da mozemo upaliti i nije bilo
problema sto znaci da maticna ploca radi sa drugim procesorima.
I nakon toga svega on je naravno vratio moj i5 4690 procesor na plocu i opet BLACK SCREEN :O bio sam zaprepasten jer nisam nikada cuo da se nekom pokvario procesor.
I momak je uzeo moj i5 procesor i stavio na plocu sa H81 modelom od Gigabyte proizvodjaca i moj procesor je bez problema pokrenuo racunar tako da sam na kraju narucio drugu plocu Gigabyte Z87M-D3H pa se nadam da ce problem biti resen.
Sta je uzrok svemu ovome zaista ne znam ali uglavnom nisam jedini koji je dosao sa takvim problemom naravno pricam o istom procesoru i5 4690.

Poslednja izmena:
pa onda ti je ploca neispravna, hocu reci to je verovatnije nego ovo drugo

Poslednja izmena:

A uzeo je drugi procesor i lagano upalio sistem pa mi je zato cudno..Rekao mi je da je jedan momak dolazio pre mene sa istim procesorom i menjali su 3 ploce i tek cetvrta uspela..NEVEROVATNOO!!!

Menjaj plocu a i proc

Asus ploce je obavezno potrebno flash-ovati njihovim tool-om koji mozes skinuti sa Asus sajta i njime flashovati zadnji bios iz Windowsa.
Klasicni flash bios-a iz Dos-a ne update-uje ME na ploci, te stoga one i ne rade sa refresh serijom Haswell-a dok se odradi ovo sto sam napisao.
Ps. Provjereno u praksi i 100% radi 🙂, tako da nisi morao mijenjati plocu - samo niste bili upuceni.

Asus ploce je obavezno potrebno flash-ovati njihovim tool-om koji mozes skinuti sa Asus sajta i njime flashovati zadnji bios iz Windowsa.
Klasicni flash bios-a iz Dos-a ne update-uje ME na ploci, te stoga one i ne rade sa refresh serijom Haswell-a dok se odradi ovo sto sam napisao.
Ps. Provjereno u praksi i 100% radi 🙂, tako da nisi morao mijenjati plocu - samo niste bili upuceni.

Nazalost sad je gotovo..

Ja sam imao isti problem sa Maximus VI HERO i i5-4670K. Prvi put kada sve sklopio i bila je grafika 6950, samo sam imao crn ekran, cak se na zvucnicima cuo zvuk win7 koja se bootala sa harda. Ni u BIOS nece da udje. Ni preko integrisane nije htelo da se pokrene. I onda ja fino stisne restart dok se palio i kada se culo pistanje buzera, pojavio se press del or f2 to enter UEFI. I od tada sve normalno radi. Zasto je to moralo tako da ide nemam pojma. Gremlini 😀

trebao si da flesujes bios, verovatno taj stari nije podrzavao pomenuti model procesora.
kao sto kaze ovde, since bios 1005

Jesi li ti uopste procitao njegov post? Rece covek da je menjao i plocu, a i da je probao drugi proc na njegovoj ploci. Ne kontam, sta si procitao samo problem i onda stancas postove?

Ja sam imao isti problem sa Maximus VI HERO i i5-4670K. Prvi put kada sve sklopio i bila je grafika 6950, samo sam imao crn ekran, cak se na zvucnicima cuo zvuk win7 koja se bootala sa harda. Ni u BIOS nece da udje. Ni preko integrisane nije htelo da se pokrene. I onda ja fino stisne restart dok se palio i kada se culo pistanje buzera, pojavio se press del or f2 to enter UEFI. I od tada sve normalno radi. Zasto je to moralo tako da ide nemam pojma. Gremlini 😀

Neverovatno zaista a i ja sam pokusao restart i sve gore sto sam naveo nista..

Jesi li ti uopste procitao njegov post? Rece covek da je menjao i plocu, a i da je probao drugi proc na njegovoj ploci. Ne kontam, sta si procitao samo problem i onda stancas postove?

Da na drugoj ploci moj procesor radi a isto tako na mojoj ploci drugi procesor radi 🙂 Potrudio sam se da sto bolje objasnim.

Na svim novijim plocama Asusa se fleshovanje vrsi iz samog BIOSa sa USB stikom. To je najsigurniji metod.
Moguce je da niste probali reset BIOSa pri promeni CPUa. Nekada je to potrebno da bi sve proradilo.

Na svim novijim plocama Asusa se fleshovanje vrsi iz samog BIOSa sa USB stikom. To je najsigurniji metod.
Moguce je da niste probali reset BIOSa pri promeni CPUa. Nekada je to potrebno da bi sve proradilo.

Netacno, objasnio sam vec sta se mora uraditi sa Asus plocama i Haswell refresh serijom.

Netacno, objasnio sam vec sta se mora uraditi sa Asus plocama i Haswell refresh serijom.
Dobro Haswell refresh, posebno jer je H87 ploca, ali sto me *****avao sa obicnim Haswellom i Z87 plocom.

Da, bila je moja greska. Znaci nije standardna procedura, ipak je specificna situacija.

Da, i vazi samo za Asus. Ostale ploce se mogu standardno flashovati iz bios-a (isprobano na vise kom Msi, Gigabyte, Asrock h81, b85, h87, z87).

Da na drugoj ploci moj procesor radi a isto tako na mojoj ploci drugi procesor radi 🙂 Potrudio sam se da sto bolje objasnim.

Dobro si objasnio i sta je problem i koje si/ste korake preduzeli, ali covek kada ne procita onda ti dzabe i da mu crtas.

Izvinjavam se za off.

Poslednja izmena:
edit: nebitno da ne zatrpavamo temu

Poslednja izmena:
Dobro si objasnio i sta je problem i koje si/ste korake preduzeli, ali covek kada ne procita onda ti dzabe i da mu crtas.

Izvinjavam se za off.

Problem je bio do PINOVA na maticnoj ploci koji su prilikom stavljanja procesora malo osteceni odnosno iskrivljeni sto je dovelo do crnog ekrana.
Uzeo sam Z87 Gigabyte i procesor sad radi bez problema a i ta ploca je naravno trazila update i uradjen je iz BIOS-a i nije bilo problema sve je dobro.
Drugi momak sa istim procesorom nije imao taj problem i opet je imao BLACK SCREEN i njemu su resili tek sa drugom plocom.
Ja sam njima rekao ovo sto ste vi meni za update iz windowsa oni to negiraju jer je update iz windowsa kako su oni rekli za dummies 😀

Poslednja izmena:
Jeste standardno, ali ovi iz Asusa su zahebali nesto pa mora tako. Iliti, specificna situacija, ali to ti iz servisa ne znaju.

Javite ovima u servisu, ode sve u reciklazu. 😀

Javite ovima u servisu, ode sve u reciklazu. 😀

Video je momak da su iskrivljeni PINOVI ali je on imao cak situacija sa starijim procesorima da se cak i polome PINOVI pa on to napravi da na kraju rade ali eto za moj procesor nije uspio.
Uglavnom to je ostalo kod njih on ce to popraviti a meni racunar za sada radi dobro nemam zamjerki..
HVALA SVIMA KOJI SU ODGOVORILI NA MOJ POST!

U pitanju je to, što se ovi tvoji iz "servis-a", prave "pametni" u vezi BIOS-a.

Ko zna mozda su ih oni i iskrivili! Kad pinovi nisu uredu neradi ni jedan processor na ploci....

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno