Šta je novo?

i5 3570k oc

Je l imate da predložite neku budžet ploču (da kažemo do 90evra) za overklok ovog procesora. Ne želim da trošim puno vremena, ništa ekstremno, množilac i voltaža... memoriju nemam dobru, niti planiram da investiram u nju. Bitno mi je da kasnije na njoj i (recimo) 3770k radi normalno, sa isto tako amaterskim overklokom...

Hvala.

Asrock ploce pogledaj Bane..naci ces sigurno format ploce koji ti treba za tu cifru ..

Je l imate da predložite neku budžet ploču (da kažemo do 90evra) za overklok ovog procesora. Ne želim da trošim puno vremena, ništa ekstremno, množilac i voltaža... memoriju nemam dobru, niti planiram da investiram u nju. Bitno mi je da kasnije na njoj i (recimo) 3770k radi normalno, sa isto tako amaterskim overklokom...

Hvala.

Jeste da malo prelazi cenu koju si naveo, ali za te pare neces naci bolje.
http://itsvet.com/proizvod/asrock-z77-pro4/comp_comp_mboard/149/2380

Dodji kod mene pa pogledaj , cepam wot , bf3 , buraz cepa wow i jos par igri i stabilno i manja temp.

Trebalo je uz ovaj quote

Hvala.

ali nebitno je, pitanje važi za OC-ovanje i5 i mATX.

edit: i itx takodje

Evo i mog 4.4GHz radnika na 1.21V . Ambijentalna temp. oko 25C. Procesor se hladi sa Corsair A50.

ve673r.jpg

Prilozi

• Ashampoo_Snap_2012.12.10_16h02m24s_002_.jpg
    Ashampoo_Snap_2012.12.10_16h02m24s_002_.jpg
    315.1 KB · Pregleda: 64
Koliko sam primetio svi testiraju na 4.4GHz....ili max 4.5GHz....sto upucuje da je tu i kraj za vazduh ...ili gresim ?

valjda si do sada skontao da je ivica obogaljen shto se tiche max oca zbog chinjence da je intel shtedeo na zvaki (pasti) izmedju procesora i IHS-a i tu lezi problem.
rekoh ti vec u 3770 temi, skalpiranje i/ili lapovanje, ako hocesh nize temperature i veci OC.

Zamenih pre neki dan 2600K,danas malo testirao novi CPU--- Sobna Temp. 24C
Nisam poznavalac ovih Testova,ba bih se raspitao kako vam se cini ovaj rezultat:)

Poslednja izmena:
@Arki odličan rezultat pošto i ja imam isti cpu.

Zamenih pre neki dan 2600K,danas malo testirao novi CPU--- Sobna Temp. 24C
Nisam poznavalac ovih Testova,ba bih se raspitao kako vam se cini ovaj rezultat:)

Rokni mu LINX AVX.....

Dosta je proslo vremena od kada sam se poslednji put igrao sa OC jos na AMD (Venice) platformi, pa rekoh da se malo pozabavim od kada sam uzeo bolje napajanje. U pitanju je masina iz potpisa, CPU nije lap-ovan niti uradjen scalp naravno, zanima me vase misljenje o temperaturama. Konkretno se razmisljam da menjam CM V8 medjutim ne znam koliko bih dobio bolje rezultate sa npr H100. Ovo dole su screen shot-ovi cisto da mozete otprilike (okvirno) da vidite kakva je situacija sa temperaturama. Znam da Prime treba da radi dosta duze medjutim na ovom naponu ne prolazi duze od par minuta. Probao sam i na 1.43v medjutim tada temperature posle 10tak minuta dostizu i 98c i morao sam ja sam da prekinem izvrsavanje Prime-a...
Sta mislite da li bi dobio nesto sa nekim komercijalnim vodenim, tipa Corsair ili CM, ili samo scalp / lap znatno moze promeniti situaciju. Cini mi se da imam dobar primerak procesora posto sam bez problema na ~1.435 uspeo da boot-ujem na 5GHz.

idle
4800, 1.3v idle.jpg
full load, 3-4 sec u Prime95, samo mogu da zamislim sta bi bilo posle par sati cak i da ne dodje do BSOD-a...
4800, 1.3v load.jpg

Hvala

i to ti je josh neka budjava verzija prajma.
ni sa jednim komercijalnim hladnjakom bez skalpa necesh dobiti neshto mnogo bolje jer broblem lezi ispod haube.
zaboravi na sve preko 4500 ako cesh vrteti torture testove onako akko se vrte.

ako hocesh mnogo nize temp i 4800, odradi lap, skalp i ako imash negde da nabavish techni metal apstu, to ti je dobitna kombinacija,
i naravno lap i tog v8. siguran sam da bi ti drzao u ful loadu lagano tako na 4800, a za 5ghz bi trebalo uzeti i jachi kuler.

Poslednja izmena:
Dodao sam jos jedan vent na V8 (push-pull), ipak znaci malo. Sto se tice scalpa i lapa, jos moram da razmislim posto sam cpu uzeo sada u martu, pa da vidim jos da li sam spreman da izgubim garanciju. Pogledao sam par klipova vezanih za scalp ivy bridge-a, ono je bas lose sto su stavili, lici na cement a ne na termalnu pastu... Da li bi Arctic Silver5 bio dobar izbor umesto tecnog mestala, ostalo mi jos malo od ranijih dana pa taman da se iskoristi? Da li postoji mogucnost da se cooler montira bez IHS-a, kada se odradi scalp?

Hvala na sugestiji i misljenju.

kako zelish, na tebi je izbor.
ako necesh toliko rizikovati onda ga spusti na barem 4500 i vozi tako.
u suprotnom....ma moze i neka obichna pasta, ali dobitak nece biti 30c vec mozda 15-20 shto je tkdjer super.
nikako montirati direkt na cpu!

Planiram da skalipram CPU,Neznam dali bih mogao da stavim nakon skidanja orginal zvake ovaj lepak Artic Cooling Thermal Glue???

Nakon skalpa i nove paste PK3,evo novih poboljsanja max temp.
Oko sat vremena igre MP BF4, sobna Temp. 25C
Prehodne max temp. je bilo 64c,67c,65c,65c

Poslednja izmena:
Odlicno!Jesi stavljao taj lepak,ili bez njega?

Nazad
Vrh Dno